Zimski sportovi

Video: Quick izvukao Kingse kod Minnesote, Washingtonov povratak na krilima Ovečkina

Branimir Korać • petak, 04.10.2013.
Video: Quick izvukao Kingse kod Minnesote, Washingtonov povratak na krilima Ovečkina

Osam NHL susreta bilo je na rasporedu noćas, a posebno dramatično bilo je u St. Paulu i Washingtonu gdje su pobjednici odlučeni nakon penala. Na kraju su slavili Los Angeles Kingsi i Washington Capitalsi...

Jonathan Quick nastavlja nositi Los Angeles Kingse i ove sezone. Sjajni vratar igrao je ključnu ulogu u pobjedi nakon kaznenih udaraca protiv Minnesote.

Kingsi napadački nisu briljirali, imali su samo 18 udaraca na gol, međutim Quick je bio odličan i s 27 obrana u 65 minuta te ključnom u raspucavanju, odveo je LA do pobjede.

U prvoj trećini domaćin je golovima Matta Cookea i Jonasa Brodina dvaput imao prednost, a jednom ju je anulirao Drew Doughty. U drugoj trećini Quick je držao Los Angeles u utakmici da bi u trećih 20 minuta Jeff Carter poravnao na 2:2 i produžio nadu za Kingse. Otišlo se sve do raspucavanja gdje su Kopitar i Carter nadmudrili Backstroma, a Quick Parisea i Koivua.

"Kroz dvije trećine činilo se da smo konstantno u obrambenoj zoni i to je ostavilo traga na nama. Bili smo umorni, međutim nismo se predali te smo uspjeli doći do prilika. Nikada ne bismo ostali u utakmici da nije bilo sjajnog Quicka. Znali smo to jako dobro i iako smo željeli da ima što manje posla, imao ga je i previše", rekao je Doughty.

Washington Capitalsi su u dva navrata zaostajali po tri gola na domaćem ledu protiv Calgaryja, međutim Alex Ovečkin se odbijao predati. Postigao je dva gola i asistirao za izjednačujući, a zatim je zabio i ključni kazneni udarac te odveo Washington do prve pobjede.

Braden Holtby je krenuo za Capitalse, međutim iz 11 udaraca je primio tri gola i doveo svoju momčad u probleme. Uz Ovečkina, utakmicu je spasio Michal Neuvirth koji je uspješno zamijenio Holtbyja i do kraja susreta prikupio je 27 obrana.

David Jones, Lee Stempniak te Jiri Hudler doveli su Flamese do prednosti nakon prvih 20 minuta, Connor Carrick je zatim smanjio, ali vrlo brzo je Lance Bouma povisio na 4:1 za Calgary. Od polovice druge dionice krenuo je preokret koji je predvodio s dva gola Ovečkin i jednim Nicklas Backstrom.

Unatoč porazu, trener Flamesa Bob Hartley nije bio nezadovoljan. "Jako sam sretan naporom koji su igrači uložili, jedino sam razočaran rezultatom. Rekao sam odmah igračima da je jedna stvar igrati u NHL-u, a druga pobjeđivati u NHL-u. Nećemo se odmah izvlačiti na mladost momčadi, neće nam to biti izgovor."

Dobro su sezonu otvorili Pittsburgh Penguinsi i njihov vratar Marc-Andre Fleury. Fleury je s 27 obrana ostvario nakon dugog vremena shutout, s nekoliko ključnih poteza je držao Penguinse u prednosti i Dan Bylsma može biti zadovoljan.

S dosta straha dočekali su navijači Penguinsa ovaj susret, posebno jer se zna da su ostali bez pouzdanog Tomasa Vokouna na duže razdoblje, a van leda je i Kris Letang. Ipak, obrana Pensa je dobro funkcionirala, a napad je bio učinkovit.

U prvoj trećini je obavljen dobar dio posla, Chuck Kobasew i Sidney Crosby su odveli Penguinse do 2:0, a nakon toga je bio red na Fleuryju da pokaže kako izostanak Vokouna neće biti prevelik hendikep. Točku na i stavila je neobična napadačka linija Tanner Glass - Craig Martin - Evgeni Malkin golom Martina za 3:0.

"Teško je nakon ovakvog poraza. Imali smo dobre prilike, ali Fleury je skupljao velike obrane. Kod golova je bilo teško, posebno Crosbyjevog. Teško je pročitati njegove udarce u takvoj brzini kretanja, pokušao sam sve, ali je pak otišao iznad rukavice", komentirao je Cory Schneider koji je skupio 18 obrana na vratima Devilsa.

Tampa Bay može biti posebno frustriran nakon poraza u Bostonu 3:1. U nekoliko navrata igrači Lightninga su imali situacije pet na tri, primili su dva gola s igračem više na ledu i nisu nijednom poentirali u powerplayu.

Boston je tako na dobar način krenuo u sezonu, upisao je pobjedu 3:1 i pokazao kako se neće niti ove sezone tako lako predavati. Ponovno je sjajan bio i Tuukka Rask koji je skupio 32 obrane.

Prvi gol stigao je u 12. minuti u shorthanded situaciji iz kaznenog udarca, a zabio je Chris Kelly. Bio je to ujedno pri gol iz penala za jednu momčad za otvaranje sezone. Valtteri Filppula je vratio Tampu u igru sredinom druge trećine, no kraj tog razdoblja i početak posljednjeg obilježili su golovi Milana Lucica i Patricea Bergerona za konačnih 3:1.

"Ne možemo baš svaku večer izgledati kao podmazan stroj, nadam se da će sljedeći put biti bolje", tješio se nakon poraza Steve Stamkos.

Nashville Predatorsi nisu uspjeli spasiti utakmicu nakon vrlo lošeg otvaranja Pekke Rinnea. Finac je u prvih deset minuta primio tri gola (David Backes, Vladimir Sobotka, TJ Oshie) i vrlo brzo je završio na klupi. Carter Hutton je bio raspoloženiji, no nije uspio spriječiti poraz. Uspio je Nashville smanjiti preko Davida Legwanda i Mikea Fishera, ali gol Alexandera Steena sredinom treće dionice završio je posao.

Kobnih posljednjih deset minuta odnijelo je pobjedu Dallasu na domaćem ledu protiv Floride. Imao je Dallas prednost 2:1 golovima Alexa Chiassona i Brendena Dillona (Scott Gomez je zabio za Floridu), međutim s dva gola Marcela Goca i jednim Aleksandera Barkova Panthersi su stigli do preokreta i pobjede 4:2.

New York Rangersi su glatko poraženi na gostovanju kod Phoenixa s 4:1. Coyotesi su više napadali, imali više udaraca, a u konačnici i raspoloženog Radima Vrbatu koji je tri puta probušio Henrika Lundqvista. Već u četvrtoj minuti Kyle Chipchura je razveselio navijače Coyotesa, no početkom druge trećine Marc Staal je iz powerplaya poravnao na 1:1. Ipak, tada na scenu stupa Vrbata koji s tri gola donosi pobjedu domaćinu.

San Jose Sharksi su propustili realizirati svih osam situacija s igračem više, gubili su 1:0 nakon gola Jasona Garrisona, ali su u drugoj i trećoj trećini nadigrali Vancouver Canuckse i stigli do zaslužene pobjede. Za odličan ulazak u sezonu zaslužni su Brent Burns, Justin Braun, Patrick Marleau i Tommy Wingels.

NHL:
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2:3 penali
Washington Capitals - Calgary Flames 5:4 penali
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 3:0
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3:1
St. Louis Blues - Nashville Predators 4:2
Dallas Stars - Florida Panthers 2:4
Phoenix Coyotes - New York Rangers 4:1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 4:1

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!