Tenis

Raonic previsoka prepreka za Dodiga, Kanađanin u drugom uzastopnom finalu

Vedran Babić • subota, 05.10.2013.
Raonic previsoka prepreka za Dodiga, Kanađanin u drugom uzastopnom finalu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig zaustavljen je na korak od finala ATP turnira u Tokiju. U polufinalu ga je Milos Raonic porazio u dva seta - prvi je bio izjednačen do samog kraja, a u drugom je Kanađanin dominirao...

Nakon tri pobjede bez izgubljenog seta, uključujući i onu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, Ivan Dodig ipak je doživio poraz. Protiv Milosa Raonica imao je pozitivan međusobni omjer (2-0), no to se nakon njihova susreta u polufinalu Tokija promijenilo.

Kanađanin je sa 7:6 (4), 6:1 ostvario svoju osmu uzastopnu pobjedu i plasirao se u drugo uzastopno finale. Prošlog je tjedna osvojio Bangkok. Dodig pak ostaje na dva ATP finala, oba iz 2011. (naslov u Zagrebu i poraz u Hertogenboschu).

Svoju najveću šansu za drukčijim ishodom Dodig je imao u tie breaku prvog seta. Vodio je 3-1, no 13. igra ipak je pripala Raonicu 7-4. Prethodno su tenisači na servisu bili vrlo uvjerljivi. Dodig je anulirao jednu break loptu, a Raonic je jednom morao izvlačiti izjednačenje.

Kod 1:1 u drugom setu Dodig nije realizirao svoju jedinu break loptu u susretu i drugu više nije dobio. Štoviše, do kraja meča nije osvojio ni gem. Raonic ih je nanizao pet i pobijedio poslije sata i 24 minute igre.

Štićenik Ivana Ljubičića probio se na deseto mjesto "utrke" za završni turnir najbolje osmorice u Londonu. U životnoj će formi pokušati osvojiti svoj šesti naslov. Protivnik u finalu bit će mu prvi nositelj Juan Martin Del Potro. Argentinac je sa 7:6 (7), 7:6 (1) eliminirao Nicolasa Almagra.

Usprkos porazu, Dodig može biti vrlo zadovoljan ostvarenim ovog tjedna. Trima pobjedama izborio je svoj najbolji renking karijere - trenutno je 34., a od ponedjeljka će biti 30. tenisač svijeta. Time će svoj dosadašnji najbolji renking poboljšati za dvije pozicije. Zanimljivo, i taj najbolji renking ostvario je 2011. i to u istom tjednu u kojemu će ostvariti i ovaj, novi najbolji renking.

Do kraja sezone Dodig brani još ukupno 285 bodova. Najviše, 200, s ATP turnira u Valenciji na kojem je iz kvalifikacija stigao do polufinala. Na Challengeru u Taškentu osvojio je 45 bodova (polufinale), a na Challengeru u Bratislavi 40 (četvrtfinale).

Sljedećeg tjedna 28-godišnji Međugorac nastupa na pretposljednjem ovosezonskom turniru iz serije Masters 1000, u Šangaju. Protivnik u prvom kolu mu je Austrijanac Jürgen Melzer. U drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz susreta Nishikori - Dimitrov, a u trećem je mogući protivnik - Tsonga.

ATP Tokio, polufinale:
Dodig (Hrvatska) - Raonic (Kanada, 3) 6:7 (4), 1:6
Del Potro (Argentina, 1) - Almagro (Španjolska, 6) 7:6 (7), 7:6 (1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 15:46
    kaže tsonga mogao bi biti top 10... možda ako istempira neku dobru fizičku formu od 4-5 mjeseci... onda kasnije bi išle pobjede po inerciji.. iako je to vjerojatno više kompliment nego prognoza, svakako ljepše od murraya koji je za ćorića objasnio da će ući u "top 100" pa jebemti muraj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 14:23
    Bravo Dodig. Hvale vrijedan uspjeh u Tokiju. Idemo sad u Šangaj po što bolji rezultat, ždrijeb uopće nije loš. Sretno!
    Obrisan korisnik