Zimski sportovi

Video: Bitka vratara u Buffalu pripala Andersonu, Red Wingsi se spasili i slavili u produžetku

Branimir Korać • subota, 05.10.2013.
Video: Bitka vratara u Buffalu pripala Andersonu, Red Wingsi se spasili i slavili u produžetku

U šest odigranih utakmica u NHL-u noćas, bilo je dosta uzbuđenja. Nešto lagodniju pobjedu ostvario je samo Colorado protiv Nashvillea dok su ostali susreti bili vrlo neizvjesni do samog kraja...

U Buffalu se vodila velika borba vratara. Na jednoj strani Craig Anderson, a na drugoj Ryan Miller, obojica iznimno raspoloženi i bez primljenog gola sve do 1:35 do isteka 60. minute.

Jedini koji je odnio pobjedu protiv vratara u ovakvoj večeri bio je na kraju Erik Karlsson prevarivši Millera i zabivši za pobjedu Senatorsa 1:0.

Miller je na jednoj strani zaustavio 45 udaraca, a Anderson na drugoj 35 i do samog finiša susreta bili su junaci svoje momčadi. "Sjajno je što smo otvorili sezonu ovakvom pobjedom. Bili smo vrlo uzbuđeni očekujući utakmicu, ali smo sada još uzbuđeniji. Bilo nam je teško, po prvi put nakon 17 godina igrali smo bez kapetana Daniela Alfredssona i znam da ga neće biti lako nadomjestiti. Trebat će vremena, ali ćemo pronaći novog vođu", rekao je trener Senatorsa Paul MacLean.

Dramatično je bilo i u Raleighu gdje je Carolina ugostila Detroit Red Wingse. Red Wingsi su bili bolji i opasniji protivnik, ali su tek 16.4 sekunde prije kraja susreta uspjeli izboriti produžetak. Hurricanesi su u posljednju trećinu ušli s prednosti 2:0 golovima Radeka Dvoraka i Nathana Gerbea, no u posljednjoj dionici se Detroit spasio.

Prvo je odmah na početku trećine Justin Abdelkader smanjio na 2:1, a zatim je Henrik Zetterberg donio produžetak Red Wingsima. U dodatnih pet minuta Stephen Weiss je nadmudrio vrlo dobrog Cama Warda i osigurao pobjedu Red Wingsima.

"To je bio najbolji način za ulazak u produžetak. Uvijek želite biti vi momčad koja je kasno izjednačila i s psihičkom prednosti ulazi u produžetak", rekao je nakon susreta što je donijelo prednost njegovoj momčadi Zetterberg.

New York Islandersi su po prvi put od 2007. godine pobijedili u svojoj prvoj utakmici u sezoni. Islandersi su slavili kod New Jerseya nakon kaznenih udaraca s 4:3.

U dugačkoj seriji raspucavanja Evgeni Nabokov i Martin Brodeur su bili nesavladivi sve do izlaska na led Matta Moulsona koji je prevario Brodeura i donio pobjedu svojoj momčadi.

U 60 minuta strijelci za Islanderse bili su Michael Grabner dvaput te Frans Nielsen dok su za Devilse pogađali Damien Brunner dvaput i Michael Ryder.

Martin Brodeur je propustio prvu utakmicu protiv Penguinsa, no vratio se na led s ukupno 23 obrane u 65 minuta. "Matt me pokušao izvući van i na kraju je bio malo prebrz. Nisam imao dovoljno vremena za reakciju, svaka mu čast", rekao je Brodeur o pogotku u raspucavanju.

Los Angeles Kingsi su sjajno započeli meč protiv Winnipeg Jetsa, u prvoj trećini su ih potpuno nadigrali (18:7 udarci), međutim svejedno su gubili 2:1. U nastavku su Jetsi uspostavili ravnotežu i na kraju slavili s 5:3.

Jonathan Quick ovaj put nije mogao spasiti Kingse. Nije bio posebno raspoložen i 15 minuta prije kraja, nakon što su Jetsi poveli s 4:1, povučen je s gola i umjesto njega je na vrata poslan Ben Scrivens.

Do prednosti 4:1 Jetse su vodili s dva gola Devin Setoguchi te s po jednim Evander Kane i Olli Jokinen, a jedini strijelac za Kingse dotad je bio Matt Greene. Zatim su Kingsi uspjeli smanjiti na 4:3 preko Ryana Cartera i Justina Williamsa da bi Bryan Little na prazan gol 48 sekundi prije kraja susreta stavio točku na i.

"Uspjeli smo utakmicu napraviti uzbudljivom, ali ne želimo da nam to pređe u naviku. Ukupno gledano dosta mojih igrača je odigralo jako dobru utakmicu. Počelo smo usporeno, ali se u drugoj trećini sve promijenilo. U drugoj i trećoj dionici smo bili dosta bolji jer smo značajno pojednostavnili igru", komentirao je trener Jetsa Claude Noel.

Calgary je odnio pobjedu s gostovanja kod Columbusa 4:3. Mlada momčad Flamesa nijednom nije bila u zaostatku tijekom susreta i zaslužila je na kraju pobjedu. Sean Monahan, TJ Galiardi, Jiri Hudler i Curtis Glencross zabijali su za Flamese, a za Blue Jacketse precizni su bili Jack Johnson, Marian Gaborik i Artem Anisimov.

I u drugom susretu uspješan je bio Colorado dok je Nashville stigao i do drugog poraza. Avalanche je slavio s 3:1, a dvostruki strijelac bio je PA Parenteau dok je jedan gol dodao Patrick Bordeleau jedini gol za Nashville postigao je Paul Gaustad.

NHL:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 0:1
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 2:3 produžetak
New Jersey Devils - New York Islanders 3:4 kazneni udarci
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 5:3
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 3:4
Colorado Avalanche - Nashville Predators 3:1

Foto - Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 11:48
    Šteta što niste kao prijašnjih godina napravili predsezonsku analizu ekipa... Doduše još stignete :)
    Obrisan korisnik