Nogomet

Ivanković: "Očekujem da momčad pokaže pravi inat"

Ivor Krapac • subota, 05.10.2013.
Ivanković: "Očekujem da momčad pokaže pravi inat"
Foto: Davor Sajko

Tri dana nakon što su vlastitim poklonima pomogli Ludogorecu da ih pobijedi u Sofiji u Europskoj ligi, nogometaši Dinama ponovno će biti u akciji. U nedjelju ih čeka susret s Rijekom u 12. kolu MAXtv Prve lige, a uoči susreta na Maksimiru, trener Branko Ivanković dotaknuo se stanja u momčadi i vlastite sudbine na klupi...

U potrazi za psihološkim oporavkom poslije neugodnog udarca u četvrtak u Sofiji, s 3:0 za domaći Ludogorec u Europskoj ligi, nogometaši Dinama u nedjelju će na domaćem terenu igrati derbi 12. kola MAXtv Prve lige. Na Maksimiru će gostovati Rijeka, koja je, za razliku od zagrebačkog kluba, ranije ovog tjedna u europskom nastupu pružila dobru predstavu i osvojila bod kod kuće protiv Real Betisa.

Nedjeljni dvoboj počet će u 19 sati, a u razgovoru s novinarima najavio ga je Dinamov trener Branko Ivanković.

"Prije svega bih želio čestitati Rijeci na nizu odličnih rezultata, kao i remiju u Europskoj ligi. Mislim da je to ujedno i najbolja pozivnica za derbi utakmicu između prve i druge momčadi", istaknuo je Ivanković, a prenijela je službena internetska stranica zagrebačkih Modrih.

"Očekujem da momčad pokaže pravi inat, da dokažu da mogu i znaju te da ne nose slučajno dres Dinama i vodeća su momčad na ljestvici. Sigurno nisu zaboravili igrati nogomet preko noći", kazao je trener Zagrepčana o svojoj momčadi: "Očekujem dobru igru i tri boda, a ime i snaga protivnika sugeriraju kako nas čeka prava utakmica u istoj takvoj atmosferi, u kojoj će, vjerujem, biti puno naših i njihovih navijača."

Poslije ligaškog boda u Zadru i europskog poraza u Sofiji, Dinamo nema puno vremena za podizanje forme. "Sigurno da nije ugodno gubiti utakmice i ne ostvarivati rezultate kakvi se očekuju i mogu napraviti, ali moji igrači su to sve stavili iza sebe, moramo se uzdignuti iznad toga jer nemamo puno vremena 'vidati rane'", osvrnuo se Ivanković na probleme s kojima je suočen: "Povratak na pravi put je proces, treba određeni period i velike promjene se ne mogu napraviti preko noći."

"Problem je prije svega u navikama igrača, a glavni je naglašena agresivnost bez koje danas nema modernog nogometa. Isto tako je tu i kolektivna igra, što je vrlo teško brzo napraviti budući da imamo dosta novih igrača, gotovo cijelu novu momčad", nastavio je Dinamov trener, dodajući i riječ-dvije o sastavu za nedjelju. Po Ivankovićevoj najavi, još nije siguran hoće li na stoperskoj poziciji uz Šimunića igrati Addy ili Šimunović, no vjerojatnije je da će to biti oporavljeni Addy. Izgledno je i da će Dinamo u nedjelju krenuti s klasičnim napadačem, za razliku od utakmice u Sofiji. Od prve minute u akciji bi trebali biti Beqiraj ili Čop.

Sasvim sigurno neće biti Bakaryja Sarea, koji protiv Ludogoreca nije bio dobar i zamijenjen je već u prvom poluvremenu. Ivanković je spomenuo da za tu poziciju u veznom redu kandidira Jerko Leko.

Dinamov trener pohvalio je Rijekinu momčad, svjestan koliko gosti s Kantride mogu biti opasni, osobito raspucani Leon Benko, a pohvalu je zaslužio i Matjaž Kek: "Jako dugo ga poznajem, čak smo radili u isto vrijeme u Saudijskoj Arabiji i rezultati sve govore. Sa Slovenijom je bio jako dobar, a i s Rijekom pokazuje kako se radi o kvalitetnom treneru i Rijeka je njegovim dolaskom napravila odličan posao, nevezano uz to što su se izuzetno pojačali i doveli gotovo cijelu novu momčad."

Razgovarajući s novinarima, Ivanković nije mogao izbjeći pitanje o vlastitom statusu nakon nekoliko blijedih nastupa i slabijeg rezultatskog učinka nego se očekivalo.

"Nije to ništa zločesto i to su logična pitanja", kazao je Dinamov trener o toj temi: "Osobno ne razmišljam o tome. Radim svoj posao maksimalno, smatram da imam dovoljno znanja i iskustva, a često se stvari u sportu znaju okrenuti na krivu stranu. Da ne vjerujem u sebe, momčad i klub, otišao bih. Naravno da sam razgovarao s čelnicima kluba i logično da nitko ne može biti zadovoljan, ali nisam osjetio paniku niti nešto drugo. I dalje smo prvi i sve možemo popraviti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir05.10.2013. u 22:36
    šarlaTANAC.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 16:32
    Nemoj tako brate, treneri koštaju a ionako bi se vratili Kruno ili Čačić :P. Nije problem u treneru, problem je u ovoj bagri koja istrči na teren.
    Obrisan korisnik
  • Zokyray05.10.2013. u 15:59
    Ivankovic ocekuje inat hm a ja ocekujem da vam Benko uvali 3 komada i da ti Ivankovicu lipo dobis otkaz
    Zokyray
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 15:43
    otkad je angažiran, osuđen je na brzu propast... vjerojatno odličan trener za ekipu sa zrelim igračima i sređenim ljudima ali s ovakvim bahatima i depresivnima... 0 bodova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 15:38
    Očekuje inat od momčadi koja ima manje krvi od žrtve vampirskog gang rapea.
    Obrisan korisnik