Košarka

Vrankovićev Turk Telekom u produžetku bolji od Anadolu Efesa

Branimir Korać • subota, 05.10.2013.
Vrankovićev Turk Telekom u produžetku bolji od Anadolu Efesa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Turk Telekoma pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Josipa Vrankovića svladali su u skupini Turskog kupa Anadolu Efes nakon produžetka. Pobjedu je upisao i Bešiktaš Tomislava Ružića koji je tako ostao u igri za prolaz na završni turnir...

Odigrani su susreti drugog kola Turskog kupa u skupinama B i D, a pobjede su između ostalih upisali i Turk Telekom i Bešiktaš. Momčadi su to s hrvatskim igračima koje su stigle do vrijednih uspjeha, možda i ključnih u borbi za prolaz na završni turnir.

Turk Telekom je ubilježio i drugu pobjedu te je tako i osigurao prolaz skupine. Svladao je Anadolu Efes u produžetku sa 101:96 u susretu u kojem je na poluvremenu vodio , imao prednost i uoči završnih deset minuta, međutim Efes se uspio vratiti. U produžetku je ipak momčad Josipa Vrankovića bila bolja te je slavila.

U pobjedničkom sastavu Ramel Bradley, bivši igrač Cedevite, ubacio je 24 poena, Luka Bogdanović dodao je 21, Kerem Tunceri 18 poena uz deset asistencija dok je Cemal Nalga uhvatio deset skokova. Lukša Andrić za 14 minuta ubacio je osam poena (2/3) uz četiri skoka. Kod Efesa Semih Erden je ubacio 19 poena uz šest skokova, a Zoran Planinić za 28 minuta je ubacio 17 poena (5/13).

U drugom susretu skupine Mersin je bio bolji od Kolejlilera 80:74.

U skupini B Bešiktaš je igrao vrlo važnu utakmicu protiv Usaka i upisao je pobjedu 80:75. Momčadi iz Istanbula igrala je samo pobjeda jer je poraz ujedno značio i vjerojatni oproštaj od doigravanja.

U neizvjesnom dvoboju igrači prevage bili su Chris Lofton s 21 poenom te Bradley Buckman s 20 poena i devet skokova. Tomislav Ružić za 20 minuta je ubacio četiri poena (1/3) uz tri skoka. Kod Usaka Chris Warren je ubacio 22 poena.

Skupina B, rezultati:
Galatasaray - Aliaga 80:63
Usak - Bešiktaš 75:80

Skupina D, rezultati:
Anadolu Efes - Turk Telekom 96:101 produžetak
Mersin - Kolejliler 80:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!