Rukomet

Györi i Krim uvjerljivi, Leipzig slavio u Metzu

Jelena Bagarić • nedjelja, 06.10.2013.
Györi i Krim uvjerljivi, Leipzig slavio u Metzu
Foto: EPA

Dva tjedna nakon svojih muških kolega i rukometašice su započele natjecanje u Ligi prvakinja. Subota je donijela ukupno četiri ogleda, dva iz skupine C te po jedan iz skupine A i D. U skupini A prošlogodišnje osvajačice iz Györija deklasirale su austrijski Hypo. Krim je u skupini C bio bolji od Sävehofa, a u drugom susretu te skupine Leipzig je sa samo pogotkom razlike svladao Metz.

Györi Audi ETO KC - Hypo Niederösterreich 41:22 (21:11)

Ekipa Györija u Ligi prvakinja nastavlja tamo gdje je i stala prošle godine. Uvjerljivom pobjedom nad prvakinjama Austrije otvorile su novu sezonu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Bez ikakvih problema došle su do pobjede nad Hypom koji nije imao nikakve šanse za pobjedu u ovom susretu.

Jedino vodstvo Hypo je imao na samom početku susreta kada su zabile pogodak za 0:1. Međutim, Katarina Bulatović brzo je izjednačila i svojim pogotkom povela seriju od četiri uzastopna pogotka. U desetoj minuti na semaforu je već bilo 7:2, a u 15. minuti prednost su povećale za još dva pogotka. Kako su minute odmicale ekipa Ambrosa Martina sve se više razigravala tako da su do kraja poluvremena postigle čak 21 pogodak. U idućih 30 minuta situacija na terenu ostala je ista, a i rezultat drugog poluvremena bio je skoro ekvivalentan onom u prvom. Györi je "mljeo" sve pred sobom, a Hypo tu ništa nije mogao učiniti.

Prvo ime Györija bila je Heidi Loke sa šest postignutih pogodaka, a po pet su dodale Anita Görbicz i Katarina Bulatović. Alexandra Do Nascimento s osam pogodaka bila je prvo ime Hypoa, a još po četiri su dodale Deonise Cavaleiro Frachinello i Fernanda Franca da Silva.

Metz Handball - HC Leipzig 22:23 (11:13)

Pred čak 4000 gledatelja Leipzig je u francuskom Metzu svladao istoimeni klub. U dramatičnoj utakmici Njemice su dvije minute prije kraja postigle pogodak koji im je donio pobjedu u prvom ovogodišnjem susretu u Ligi prvakinja.

Njemice su puno bolje ušle u susret, te su brzo povele s 1:4. Ostvarenu prednost dobro su čuvale, a u 17. minuti su je i povećale za jedan pogodak, Alexandra Mazzucco zabila je za 8:4. No, kako se poluvrijeme bližilo kraju, Metz je počeo zbijati svoje redove i do isteka 30. minute smanjuje rezultat na 11:13. Iako su drugo poluvrijeme započele s četiri igračice u polju, Njemice nisu bile obeshrabrene već su povećale svoje vodstvo na 12:17.No, rukometašice Metza nisu se predale, prvo su smanjile na 16:20, da bi u 53. minuti došle na samo dva pogotka zaostatka (20:22). S još dva pogotka došle su i do neriješenog rezultata ali spretne igračice Leipziga dvije minute prije kraja postižu svoj 23. pogodak koji im osigurava pobjedu.

Karolina Kudlacz i Susann Müller za Leipzig su postigle po pet pogodaka. Metz su predvodile Yvett Broch i Kristina Liščević s četiri pogotka.

Krim Mercator - IK Sävehof 36:28 (14:12)

I prošlogodišnje polufinalistice na dobar su način krenule u novu sezonu Lige prvakinja. Slovenski Krim na domaćem je terenu s uvjerljivih osam pogodaka razlike svladao prvakinje Švedske, ekipu Sävehofa. U prvom poluvremenu nije sve izgledalo baš tako idealno za Krim. Šveđanke im nisu dale prostora da se rezultatski odvoje, čak su i vodile s dva pogotka, no Krim je ipak uspio otići na odmor s prednošću.

U nastavku su lošije krenule, nekoliko tehničkih grešaka koštalo ih je rezultatskog minusa. U 34. minuti Sävehof je vodio 17:15, no s preko Andree Penezić i Tamare Mavsar Krim dolazi do izjednačenja. Nakon toga uslijedila je 6:2 serija Krima koja je sredinom drugog poluvremena praktički osigurala pobjedu.

Šveđanke su se polako počele raspadati, a Krim je to kažnjavao pogocima. Do kraja su još povećale svoju prednost i tako sigurno došle do svoje prve pobjede u novoj europskoj sezoni. Mavsar je kod Krima bila najbolja s devet pogodaka, dok je najbolja hrvatska rukometašica u redovima slovenskog prvaka postigla šest pogodaka. Vratarka Talida Tolnai obranila je 16 lopti od čega i jedan sedmerac. U redovima Sävehofa valja istaknuti Hannu Fogelström koja je postigla šest pogodaka te Jaminu Roberts koja je dodala još pet.

Liga prvakinja - Grupa A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Györi41:22Hypo Niederösterreich
Thüringer HC36:29Baia Mare
1Györi 6192:143+4912
2Thüringer HC 6159:165-64
3Hypo Niederösterreich 6149:170-214
4Baia Mare 6140:162-224

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Györi41:22Hypo Niederösterreich
Thüringer HC36:29Baia Mare
1Györi 6192:143+4912
2Thüringer HC 6159:165-64
3Hypo Niederösterreich 6149:170-214
4Baia Mare 6140:162-224

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!