Zimski sportovi

Video: Bruinsi slavili u velikom dvoboju protiv Red Wingsa, dobar početak sezone Penguinsa

Branimir Korać • nedjelja, 06.10.2013.
Video: Bruinsi slavili u velikom dvoboju protiv Red Wingsa, dobar početak sezone Penguinsa

Zanimljivo je bilo noćas u NHL-u gdje je na rasporedu bilo čak 11 susreta. Najčešći rezultat bio je 4:1 uz četiri susreta završena s tim rezultatom, a među njima i pobjede Bostona i Pittsburgha...

Boston Bruinsi su ubilježili pobjedu protiv Detroit Red Wingsa 4:1. U prvoj trećini Bruinsi su dominirali, ali nakon 20 minuta na semaforu je bilo tek 1:1. Iako je u nastavku susreta Detroit bio opasniji, Boston je stigao do pobjede.

Već u desetoj minuti Torey Krug je doveo Bruinse u vodstvo koje je kasnije poništio Henrik Zetterberg. Ipak, već sam ulazak u drugu trećinu donio je promjenu na semaforu, Brad Marchand je u 36. sekundi doveo Boston do vodstva da bi Jordan Caron u 28. i Zdeno Chara u 53. minuti dovršili posao.

Rookie Torey Krug posebno je hvalio ulogu Chare i Milana Lucica u powerplayu. "Kada ne znamo što napraviti, samo gurnemo pak do Chare ili Lucica i znamo da će oni već nešto smisliti. Zasad nam sve dobro funkcionira. O tome smo razgovarali ranije i funkcioniralo je. Pitao sam Krejcija što da uradim s pakom u nekoj situaciji i rekao mi je da ga samo gurnem do Chare i da će on dobiti svaku bitku."

Dobar ulazak u sezonu ima Marc-Andre Fleury koji je i drugu utakmicu zaredom odradio na sjajan način. Nakon shutouta protiv New Jersey Devilsa, Fleury je bio blizu ponavljanja istog i protiv Buffala. Ipak, pet minuta prije kraja susreta Thomas Vanek je zabio za Buffalo, ali Sabresima je to u konačnici malo značilo.

Pensi su već u tom trenutku odmaknuli, vodili su 3:0 golovima Crosbyja, Kobasewa i Kunitza. Nakon što je Vanek smanjio, Sabresi su pokušali stvoriti pritisak, izvadili su i vratara Enrotha, međutim Craig Adams je zabio na prazan gol za konačnih 4:1.

"Sviđa mi se kako igramo obranu u ovoj početnoj fazi sezone. Kada je bilo gusto, kada su gosti zaprijetili, iskočio je Fleury s odličnim obranama. Na većini udaraca bio je fantastičan i odbijao je pak u pravom smjeru. Bio je u potpunoj kontroli i obranio je 20 udaraca. Ove sezone on je sjajan dodatak našoj momčadi, međutim naša kompletna obrana odrađuje sjajan posao", tvrdi Dan Bylsma.

Toronto Maple Leafsi nisu imali dobru večer svojeg startnog vratara Jamesa Reimera koji je za 30 minuta primio četiri pogotka i odmah nakon što je Jason Spezza zabio za 4:2, zamijenjen je i na vrata je došao Jonathan Bernier koji je obranio svih 15 pokušaja Senatorsa i u raspucavanju obranio pokušaj Spezze te donio pobjedu Torontu.

Kyle Turris, Cory Conacher, Jared Cowen i Jason Spezza bili su strijelci za Toronto, a Mason Raymond, Nazem Kadri, Joffrey Lupul i James van Riemsdyk pogodili su za Toronto. Nakon 65 minuta odluke nije bilo, a nakon kaznenih udaraca slavio je Toronto uz golove Raymonda i Tylera Bozaka.

"Bilo mi je najvažnije obraniti prvi udarac, osjetiti pak i ući u utakmicu, kasnije je sve bilo lakše", rekao je Bernier.

Montreal Canadiensi su vrlo dobrom igrom u posljednjoj trećini svladali Philadelphiju s 4:1. Flyersi su bili potpuno ravnopravni do zadnjih 20 minuta kada su domaćini osigurali pobjedu.

Brian Gonta je doveo Montreal do prednosti u devetoj minuti i sve do posljednje dionice nije bilo novih golova. Onda su Lars Eller i Brendan Gallagher zabili za 3:0, smanjio je Vincent Lecavalier, ali je posao dovršio Rene Bourque.

Flyersi su imali dosta isključenja, čak devet puta je domaćin imao igrača više i tako ujedno i veliku prednost. "Teško je zabiti kada ste stalno s igračem manje. Važna je disciplina, taman kada bi počeli igrati, zaradili bi isključenje i morali bi sve iznova", rekao je Max Talbot.

Islandersi su u drugoj dionici poveli s 2:0 protiv Blue Jacketsa golovima Visnievskog i Moulsona, no Letestu i Foligno su poravnali na 2:2. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca ključan gol zabio je Cam Atkinson.

Valtteri Filppula donio je Tampi pobjedu u raspucavanju kod Blackhawksa, St. Louis je s čak 7.0 pregazio Floridu, a Dallas je uz golove Colea i Chiassona slavio protiv Washingtona.

NHL:
Boston Bruins - Detroit Red Wings 4:1
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 4:1
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 5:4 kazneni udarci
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 4:1
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2:3 kazneni udarci
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2:3 kazneni udarci
St. Louis Blues - Florida Panthers 7:0
Dallas Stars - Washington Capitals 2:1
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 3:4 produžetak
San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 4:1
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!