Rukomet

Lidija Horvat vraća se u reprezentaciju, Tea Jakara novo ime na desnom krilu

Jelena Bagarić • nedjelja, 06.10.2013.
Lidija Horvat vraća se u reprezentaciju, Tea Jakara novo ime na desnom krilu
Foto: Davor Sajko

Ženska rukometna reprezentacija okuplja se 21. listopada u Zagrebu, a povod je turnir u mađarskom Szombathelyu. Na ove kontrolne pripreme izbornik Vladimir Canjuga ponovo je pozvao neke mlađe igračice dok je velika novost povratak Lidije Horvat i oporavljene Mirande Tatari.

Iako nisu izborile sudjelovanje na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji, rukometašice hrvatske reprezentacije ipak će se okupljati te će sudjelovati na turniru u Mađarskoj. Većina imena na popisu izbornika Vladimira Canjuge već su nam otprije poznata. Međutim neka nova i nova/stara ipak su se našla među 18 odabranih igračica.

Ono što najviše veseli jest povratak kapetanice Mirande Tatari koja je konačno zaliječila svoje koljeno te je spremna za nove reprezentativne akcije. Novo/staro ime koje se pojavilo je na popisu je ono Lidije Horvat koja je nakon obavljenog razgovora s izbornikom ponovo zaslužila svoje mjesto u nacionalnoj selekciji. Podsjetimo, Horvat je prošle godine otkazala nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je bila naknadno pozvana budući da nije bila uvrštena na uži popis za tu reprezentativnu akciju.

Uz stalna imena kao što su Andrea Penezić, Anita Gaće, Maja Zebić, Marta Žderić, Vesna Milanović - Litre, Kristina Elez i ostale našlo je i jedno sasvim novo ime. Na desnom krilu uz Gaće pozvana je 20-godišnja Tea Jakara inače igračica Sesveta Agroproteinke. Od mladih igračica tu su i vratarke Marina Razum i Ivana Kapitanović. Dobrim igrama u Podravci poziv su zaslužile i Iva Pongrac te Dina Havić.

Društvo će Lidiji Horvat na desnom vanjskom praviti Žana Čović koja od ove godine igra u njemačkom Beitlheimu. Kao pričuvne igračice Canjuga je pozvao Enu Kontu, Petru Oštarjaš, Ekaterinu Nemaškalo i Dragicu Džono. Tri od četiri pričuvne igračice već su bile članice reprezentacije, dok se po prvi puta tu našla mlada 19-godišnja Ena Konta koja je ove godine iz Orijenta stigla u Lokomotivu.

Popis igračica za kontrolno okupljanje u Zagrebu i turnir u Szombathelyu:

1. Marta Žderić HC Budućnost
2. Marina Razum RK Lokomotiva
3. Ivana Kapitanović RK Podravka Vegeta
4. Maja Zebić HC Vardar SCBT
5. Iva Pongrac RK Podravka Vegeta
6. Anita Gaće RK Lokomotiva
7. Tea Jakara RK Sesvete Agroproteinka
8. Katarina Ježić HC Budućnost
9. Vesna Milanović - Litre RK Podravka Vegeta
10. Lana Franković RK Sesvete Agroproteinka
11. Andrea Penezić HC Krim Mercator
12. Iva Milanović - Litre RK Samobor
13. Dina Havić RK Podravka Vegeta
14. Kristina Elez HC Rostov Don
15. Sonja Bašić RK Lokomotiva
16. Miranda Tatari HC Astrakhanochka
17. Lidija Horvat RK Lokomotiva
18. Žana Čović HC Beitlgheim

Pričuvne igračice:
1. Ena Konta RK Lokomotiva
2. Petra Oštarjaš RK Lokomotiva
3. Ekaterina Nemaškalo RK Podravka Vegeta
4. Dragica Džono HC Nimes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!