Zimski sportovi

Torpedom onesposobljen Neftehimik za šestu pobjedu zaredom, Brustu treći shutout

Iz Doma sportova:Ana Legradi • ponedjeljak, 07.10.2013.
Torpedom onesposobljen Neftehimik za šestu pobjedu zaredom, Brustu treći shutout
Foto: Davor Sajko

Medveščak je u svojem šestom nastupu na domaćem ledu ugostio Neftehimik iz Nižnjekamska, momčad koja je prije dolaska u Zagreb zauzela sedmu poziciju na istoku. Na gostovanju kod Salavata su upisali pobjedu s 4:3 u produžecima. U Zagrebu nisu pokazali disciplinu i bili su lak plijen za Medvjede u novom pohodu na pobjedu. Briljantnih 60 minuta u pobjedi sa 6:0 imao je Barry Brust, upisavši svoj treći uzastopni shutout.

Strateg Medveščaka Mark French je i večeras odmarao golmana Marka Dekanicha, a gol je branio Barry Brust, s dva shutouta iz dva susreta najbolji golman ovog tjedna u KHL-u. Ulogu kapetana je umjesto Alana Letanga preuzeo Jonathan Cheechoo, koji standardno nastavlja igrati u liniji s Mattom Murleyjem i Billom Thomasom. Premijeru na ledu je večeras imao Michael Ryan, 33-godišnji američki napadač koji je početkom sezone stigao iz finskog Porija, ali se zbog ozljede tek danas pridružio Medvjedima na ledu.

U prvom je napadu pak otišao na stranu gostiju i prvu šansu za pogodak je upisao Oskar Osala. Potom su uslijedile provokacije iza gola Brusta, gdje su u verbalne konflikte Hugha Jessimana uvukli Nikita Ščitov i Stanislav Romanov. U šestoj minuti Luke Walker je imao sjajnu šansu pred golom Matta Daltona, ali golman je bio spreman.

Trojka iz Torpeda ponovno na okupu

Dolaskom Matta Ellisona, 29-godišnjeg kanadskog napadača, iz švicarskog Biela u Medvjede, linija koja je s Torpedom u sezoni 2011./2012. upisala zajedno 143 boda ima novu priliku za senzacije na ledu pred zagrebačkom publikom. Charles Linglet i Ryan Vesce su se odmah snašli s Ellisonom, starim prijateljem iz Torpeda, i već u svojem prvom nastupu upisali bodove za novu pobjedu Medveščaka.

Nezgodno je isključenje zbog povlačenja zaradio Saša Martinović, ali zbog držanja nakon dvadesetak sekundi led napušta Petr Koukal. Igra se nastavila u napadačkoj trećini Medvjeda, a s jednakim brojem igrača na ledu Charles Linglet je na dodavanje Kurtisa Fostera i Ryana Vescea zapucao prema mreži Daltona, pak se odbio od golmanove desne ruke i otkotrljao u mrežu za vodstvo Medveščaka.

Romanov je u 15. minuti zaradio isključenje zbog držanja i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja pogodak je postigao Foster, zapucavši s plave linije za 2:0. Samo minutu kasnije novo pojačanje Medvjeda, Matt Ellison, je u svojoj torpedovskoj liniji zajedno s Lingletom i Vesceom povećao vodstvo na 3:0.

Ulaskom u drugi dio kapetan Cheechoo je u prvom napadu pokušao pročitati Daltona, ali mu je uspjelo tek u drugom pokušaju, kada je na dodavanje Matta Murleyja i Finca Hannu Pikkarainena Medveščak otišao na nedostižnih 4:0.

Kapetan je otvorio Pandorinu kutiju i pogoci su se samo nizali. Prvo je s igračem više na dodavanje Cheechooa na 5:0 vodstvo povećao Murley, a ni minutu kasnije jedan na jedan se prema Daltonu uputio danski napadač Patrick Bjorkstrand za 6:0.

Ruska momčad je nakon šestog pogotka šakama uzvratila udarac domaćinima. Mathieu Carle se obračunao s Petrom Koukalom, a Ivan Švarni s Nikolajem Belovim. Do kraja drugog dijela gosti su ustrajali s provokacijama i pozivima na obračune.

U posljednjih 20 minuta nije bilo promjene rezultata. Momčad Neftehimika se nije suzdržavala prljave igre, a Medvjedima je jedini cilj bio sačuvati mrežu Brusta.

KHL:
Medeščak - Neftehimik Nižnjekamsk 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran09.10.2013. u 08:01
    Mam bum te tužil!
    Vjeran
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 00:23
    Sorry Vjeran, htio sam stisnuti plus ali sam greškom stisnuo minus :D
    Obrisan korisnik
  • Vjeran08.10.2013. u 21:58
    Ma vidio sam tu pogrešku i slatko se nasmijao. U ruskoj matematici očito je da od 3. do 8. ima 8 - 3 odn. pet ekipa. Ali mislim da je temeljno pitanje ipak razjašnjeno ;-)
    Vjeran
  • Obrisan korisnik08.10.2013. u 21:48
    Kako će rasporediti 5 timova na preostalih 6 mjesta (od 3. do 8.)? :D
    Obrisan korisnik
  • Vjeran08.10.2013. u 20:23
    Dajte da zaključimo ovu raspravu. Citat iz službenih propozicija (http://en.khl.ru/documents/KHL_calendar_2013-2014_playoff_en.pdf)"At the end of Stage 1 (regular season) eight teams from each Conference advance to Stage 2 (playoffs). In each Conference two Division winners are seeded first and... [više na forumu]
    Vjeran