Zimski sportovi

Preko Dinama po sedmu pobjedu u najposjećeniju Arenu KHL-a

Ana Legradi • srijeda, 09.10.2013.
Preko Dinama po sedmu pobjedu u najposjećeniju Arenu KHL-a
Foto: Davor Sajko

Domaća turneja od šest utakmica je završena i zagrebački Medvjedi su se sa sto posto pobjeda u utorak uputili na kratku gostujuću turneju, prva postaja je bjeloruski Minsk. U Bjelorusiji će od 18 sati odmjeriti snage s domaćim Dinamom, trenutno 12. momčadi Zapadne konferencije.

Junaci Ledene dvorane večeras gostuju u bjeloruskoj prijestolnici i na ledu će snage odmjeravati s Dinamom, bivšim klubom Charlesa Lingleta. Bjeloruska klupa ove sezone zbog smanjenih novčanih primitaka broji većinom domaće igrače na čelu s kapetanom Aleksejom Kaljužnjim. Najbolji strijelci Kanađanin Geoff Platt i Čeh Tomas Surovy će biti jedine prijetnje mreži Medveščaka.

Dinamo je u prethodnom tjednu odigrao četiri domaće utakmice od kojih je tri puta slavio pobjedu. U ogledu s Avtomobilistom su slavili uz 2:0, Jugra je pala uz 5:3, a Avangard s 4:3. Jedino im je Baris priuštio poraz uz 2:5. Momčad iz Minska je u pet sezona dva puta stigla do doigravanja, u sezonama 2010./2011. i 2011./2012. su ispali iz četvrtfinala zapada.

Momčad poput Dinama ne bi trebala predstavljati veliki problem Medveščakovim uigranim linijama. Dolazak Matta Ellisona se već u prvom susretu pokazao kao pun pogodak, a s njim u kombinaciji Linglet i Ryan Vesce, trenutno najbolji strijelac kluba, bi mogli zadati probleme na golu domaćina.

Najposjećenija dvorana u KHL-u

Bjelorusi su iznimno ponosni na svog predstavnika u KHL-u koji je u tri sezone od njih pet koliko se natječe u drugoj najjačoj ligi svijeta imao najveću posjećenost. Minsk Arena ima kapacitet od 15.086 posjetitelja, a u prethodnoj je sezoni upisala prosjek posjećenosti od zavidnih 14.299 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 14:55
    Sve ćestitke strašnim medvjedima-sada i velikiRusi imaju respekta prema Hrvatskom klubu
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG09.10.2013. u 15:22
    Ajmo plavi!!!
    Lovro-ZG
  • sportoz09.10.2013. u 11:22
    Gazi Dinama!!!
    sportoz
  • Yurraz09.10.2013. u 10:51
    Mislim da #4 nije igrao samo zadnje dvije i da se radi o običnoj rotaciji. Inace, French je zabranio da se javno govori o ozljedama, pa možda prešućuju ozljedu, ali mislim da se radi o čistoj rotaciji i da bi danas već trebao igrati
    Yurraz
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 09:48
    Ništa me ne bi veselilo više od četvrtog shutouta zaredom, ali daleko od toga da će biti lako. Ima li netko informacije zašto Montador ne igra već par utakmica, je li neka ozljeda u pitanju ili samo rotacija bekova?
    Obrisan korisnik