Zimski sportovi

Video: Hertl s četiri gola uništio Rangerse, napokon slavili i Flyersi

Branimir Korać • srijeda, 09.10.2013.
Video: Hertl s četiri gola uništio Rangerse, napokon slavili i Flyersi

Bogat NHL program donio je vrlo visoke pobjede San Jose Sharksa i New York Islandersa. Posebno impresivnu večer imao je Tomas Hertl koji je s četiri gola potopio nade Rangersa...

San Jose Sharksi razbili su New York Rangerse i slavili s 9:2 u susretu u kojem Rangersima baš ništa nije polazilo za rukom. Junak pobjede Sharksa bio je mladi Tomas Hertl koji je postigao čak četiri gola. "Četiri gola su fantastična stvar. Tomas je imao čudesnu večer, odigrao je fantastično i bilo je fenomenalno, uživali smo u njegovoj igri", pohvalio ga je Joe Pavelski.

Momčad iz New Yorka već na sredini druge trećine gubila je s ogromnih 5:1, pokušalo se nešto spasiti povlačenjem s gola Martin Birona i uvođenjem Henrika Lundqvista, ali niti on nije bio raspoložen.

Početak čak i nije bio toliko loš, već u četvrtoj minuti Brad Richards je doveo Rangerse u vodstvo, ali niti minutu kasnije Marc-Edouard Vlasic je s igračem manje poravnao. Zatim su pogađali Dan Boyle, Matt Nieto, dvaput Hertl i jednom Logan Couture za 6:1 nakon 40 minuta. U posljednjoj trećini prvo je smanjio Derek Dorsett da bi s još dva gola Hertla i jednim Justina Brauna Sharksi pobjegli na 9:2.

Prvu pobjedu u novoj sezoni upisali su Philadelphia Flyersi koji su na svom ledu s 2:1 svladali Florida Pantherse. Oba pogotka Flyersi su postigli u prvih sedam i pol minuta dok je na vratima Panthersa stajao Tim Thomas.

Thomas je nakon drugog gola domaćina zbog ozljede napustio led, zamijenio ga je Jacob Markstrom i odradio posao savršeno do kraja, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Strijelci za Flyerse bili su Brayden Schenn i Braydon Coburn, a u drugoj trećini Brad Boyes je uspio tek smanjiti na konačnih 2:1. Na drugoj strani stajao je odlični Steve Mason koji je s 33 obrane bio visoka prepreka za Pantherse.

"Na treneru je koga će postaviti na gol, Raya Emeryja ili mene, oko toga ne treba praviti neku veliku buku. Ray i ja funkcioniramo sjajno zajedno i obojica želimo svaku večer biti bolji od protivničkog vratara. Kod novog trenera nema popuštanja za nikog, svi znamo kakav je Mike Berube bio još kao igrač, svima je pametnije da se što jače prime posla", komentirao je Mason.

Cory Schneider nakratko se vratio u Vancouver. Sa svojom novom momčadi gostovao je kod Canucksa koji su ga upravo ovog ljeta mijenjali u Devilse.

Povratak je bio dobar što se tiče kvalitete branjenja, međutim loš rezultatski. Canucksi su treću utakmicu zaredom napravili preokret i na kraju slavili. Jaromir Jagr i Patrik Elias odveli su Devilse do 2:0 i na prag prve pobjede, međutim već do kraja druge trećine Daniel Sedin i Alexander Edler poravnali su na 2:2. Otišlo se u produžetak gdje je Jason Garrison ipak osigurao pobjedu domaćinu.

"Pobijedili smo i to je na kraju najvažnije. Mislim da smo i Schneider i ja odradili vrlo dobre utakmice. Upravo on ih je držao u utakmici s nekoliko velikih obrana tijekom susreta. Bilo je zabavno, godinama smo bili suigrači i bilo je zanimljivo susresti se protiv Schneidsa nakon tolikih godina", rekao je Roberto Luongo.

Odličan ulazak u sezonu imaju Pittsburgh Penguinsi koji su upisali još jednu pobjedu. Tri susreta i tri pobjede učinak je Pensa koji su još jednom bili odlični na obje strane leda.

Ovaj put su stradali Carolina Hurricanesi koji su svladani s 5:2 uz hat-trick Jussija Jokinena, sjajnog Finca koji se preporodio u liniji s Malkinom.

Jokinen i Paul Martin doveli su Penguinse do prednosti 2:0, međutim Carolina se do početka posljednje dionice oporavila i uspjela je poravnati preko Erica Staala i Nathana Gerbea.

U posljednjih 15 minuta domaćin je bio znatno bolji, s dva gola Jokinena i jednim Tannera Glassa uspio je na kraju ipak stići do visoke pobjede 5:2.

"U cijeloj priči oko našeg odličnog početka sezone najvažnija je obrana. U dosadašnjim susretima uspjeli smo potpuno zaustaviti protivnika i ne dozvoliti mu previše čistih prilika", smatra Tanner Glass.

U dvoboju dosad stopostotnih Toronta i Colorada, uspješniji je bio Colorado koji je slavio 2:1. Golovima Saricha i Parenteaua Colorado je preokrenuo zaostatak od jednog gola u kojem se našao nakon pogotka Joffreya Lupula u 34. minuti. Još jednu sjajnu utakmicu imao je Semjon Varlamov koji je nastavio seriju odličnih izdanja na vratima.

Do uvjerljive pobjede stigli su Islandersi koji su sa 6:1 nadigrali Phoenix Coyotese. Već nakon drugih 20 minuta sve je bilo jasno, Islandersi su imali visokih 5:1 i nisu imali problema sa završavanjem posla. Pogotke su postigli John Tavares dva, Peter Regin, Matt Donovan, Colin MacDonald i Josh Bailey. Martin Hanzal je bio jedini strijelac za Phoenix.

Buffalo i dalje čeka na prvu pobjedu, a novi poraz nanio mu je Lightning pobjedom u produžetku 3:2. Buffalo je dva puta vodio golovima Codyja Hodgsona i Jamieja McBainea, ali Tyler Johnson i Teddy Purcell su poništavali zaostatak. Otišlo se na kraju u produžetak gdje je Alex Killorn donio pobjedu Tampi nakon manje od dvije minute igre.

U 32 obrane Pekke Rinnea Nashville je bio bolji od Minnesote s 3:2. Iako je Zach Parise već u četvrtoj minuti doveo Wild u vodstvo, već nakon 11 minuta igre domaćin je imao 3:1 zahvaljujući golovima Filipa Forsberga, Colina Wilsona i Erika Nystroma. U nastavku je Jared Spurgeon uspio tek smanjiti zaostatak i Minnesota se oprostila od bodova.

NHL:
San Jose Sharks - New York Rangers 9:2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 2:1
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 3:2 produžetak
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 5:2
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1:2
New York Islanders - Phoenix Coyotes 6:1
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 2:3 produžetak
Nashville Predators - Minnesota Wild 3:2

Foto - Wikipedia, Ivan Makarov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!