Nogomet

Witsel: "Imamo 90 minuta da se upišemo u povijest belgijskog nogometa i to je najveći motiv"

Branimir Korać • srijeda, 09.10.2013.
Witsel: "Imamo 90 minuta da se upišemo u povijest belgijskog nogometa i to je najveći motiv"
Foto: EPA

Iz belgijskih redova sa svih strana prijeti opasnost, a Axel Witsel jedan je od onih igrača na koje će trebati posebno pripaziti. Ove sezone u Zenitu je promijenio poziciju, unatoč tome igra jako dobro i s velikim motivom dolazi u Hrvatsku...

Belgija s velikim optimizmom dolazi u Hrvatsku i svima je u mislima samo potvrda plasmana na Svjetsko prvenstvo. Axel Witsel tu priliku naziva povijesnom i jednako takvom vidi susret protiv Hrvatske.

"U Zagrebu ćemo trebati sve raspoložive snage i svoje izdanje na vrhuncu. Imamo 90 minuta da se upišemo u povijest belgijskog nogometa, a za to ne treba veće motivacije", rekao je Witsel.

Witsel se ne slaže kako će Belgija u Zagrebu definitivno imati teži posao nego što je to bilo u Bruxellesu protiv Hrvatske.

"U jednu ruku bi trebalo biti tako jer će Hrvatska imati iza sebe svoje navijače, međutim u drugu ruku mi smo puno napredovali od tog susreta i prepuni smo samopouzdanja."

Iako je bod dovoljan za prolaz, Belgiju zanima samo pobjeda.

"Istina je da nam je bod dovoljan, ali mi ćemo igrati sigurno na pobjedu. Nećemo igrati pod ručnom kočnicom. Hrvatsku respektiramo i to kao odličnu momčad, ne kao pojedince."

Mario Mandžukić je u velikoj formi i ove sezone i trebao bi biti glavna prijetnja belgijskim vratima.

"Imamo mi i Thibauta Courtoisa također. On je tu da ispravi naše pogreške i to radi jako dobro. Vjerujemo da će i u petak biti pravi pa čak i ako bude imao Mandžukića na drugoj strani."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 17:06
    Sa neznalicom na kormilu teško,skoro pa nemoguće,belgija pobijeđuje ako bude imala loš dan uzima bod,mi smo sa Štimcem preslabi on je najslabija karika definitivno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 16:33
    belgija će nas rastaviti 6-2, a štico će reći da rezultat nije pravedan i da je trebalo biti 2-1 za nas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 15:59
    Ajde dečki dignite se već jednom i pokažite Belgiji što je Hrvatska nogometna reprezentacija i da unatoč neznalici na našoj klupi niste zaboravili igrati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 14:52
    najprecijenjeniji belgijski igrac, zadnjeg kojeg se 'bojim' Dobivamo Belgijance 2:0. I prolazimo playoff bez ikakvih problema, i onda Stico nam nabija na nos sve to. Optimista sam.
    Obrisan korisnik