Zimski sportovi

Cheechoo klizaljkom pogodio prvu gostujuću pobjedu Medvjeda

Krešimir Ferlak • srijeda, 09.10.2013.
Cheechoo klizaljkom pogodio prvu gostujuću pobjedu Medvjeda
Foto: Davor Sajko

Nakon šest uzastopnih domaćih pobjeda, Medveščak je napokon osladio i na gostovanju. U Minsku je loše krenulo, ali sjajno završilo. Gubili su Medvjedi 2:0, dostigli vodstvo Bjelorusa i pobijedili u produžetku.

Iako su igrali bez dva stupa obrane, Stevea Montadora i kapetana Alana Letanga, te odličnog napadača Charlesa Lingleta, Medvjedi su nastavili pobjednički niz. Sedmu uzastopnu pobjedu ostvarili su nakon velike borbe u Minsku.

Na samom startu utakmice domaćini su djelovali brže, konkretnije i bolje, te su odmah pritisnuli Medvjede u njihovu trećinu. Brzo su dobili igrača više, nisu zabili, ali vrlo brzo su kapitalizirali svoju bolju igru. S plave linije pucao je Derek Meech, udarac je Barry Brust kratko odbio, ali nečuvan je ostao Andrej Stas i Brust je bio nemoćan.

Vrlo brzo nakon toga u sjajnoj prilici je Matt Murley, no u matnoj situaciji napadača Medveščaka zaustavlja domaći vratar Kevin Lalande. Kazna je bila brza. Na gotovo identičan način kao i prvi, Dinamo postiže drugi pogodak. Jedino je sada bio igrač više, a strijelac je bio Tomas Surovy poslije udarca Geoffa Platta.

Brust bez rekorda

Medveščakov vratar Barry Brust u sjajnoj je formi, tri utakmice prije dolaska u Minsk nije primio pogodak. Ukupno je netaknute mreže bio 195 minuta, te mu je šesnaest minuta nedostajalo da sruši rekord koji drži Michael Garnett sa 211 minuta. Do njega ipak nije uspio doći jer je primio pogodak u sedmoj minuti susreta u Minsku, pa je Brust morao po pak u mrežu nakon 202 minute igre.

Noge Medvjeda bile su teške, a bolje su krenuli sredinom perioda, kada pritišću u situacijama s igračem više. Prvu priliku nisu iskoristili, ali iz druge je zagrebačka ekipa poentirala. Pucao je Mark Katic, a njegov udarac prekrasno u mrežu domaćina iz zraka skreće Ryan Vesce za ipak ljepših 2:1 domaćina na prvom odmoru.

Drugi dio je otvoren velikim pritiskom Medveščaka, najviše zahvaljujući prekršajima domaćih. Dva puta je hrvatski predstavnik imao igrača više, opsjedali su gol Lalandea, ali čuvar mreže ekipe iz Minska i okvir gola održali su minimalnu prednost Dinama. Bill Thomas bio je najbliži pogotku, njegov šut je pogodio vratnicu.

No, Medvjedi su nastavili pritiskati i ubrzo su nagrađeni za to. Kombinirala je četvrta linija, a zaista se sjajno snašao Boyd Kane koji je iz blizine pogodio pod prečku za izjednačenje. Dinamo je bio vidno uzdrman, u prvih osam minuta druge trećine nisu imali niti jedan udarac na gol.

Nije se promijenio rezultat do kraja trećine, a za tim puno više mogu žaliti Medvjedi, koji su bili apsolutno bolja momčad u tom periodu. Možda to najbolje pokazuje statistika udaraca na gol, koji su bili čak 19-3 za Medveščak. Neugodan trenutak dogodio se krajem trećine, kada je Luke Walker srušen u jednom prodoru, te je udario u ogradu glavom i ramenom. Isključenja nije bilo, a Walker se više nije vraćao u igru.

Slično kako je završio drugi, započeo je treći period susreta. Medvjedi su bili opasniji, dok su domaćini sporadično pokušavali iz kontre. Tek poslije isključenja Matta Ellisona Dinamo je napravio pritisak, ali bez rezultata.

Sredinom perioda pritisak Medvjeda je jenjavao, te se igralo izjednačeno, ali i prilično oprezno. Obrane su preuzele glavne uloge, pravih prilika je bilo malo, završilo je 2:2, te je utakmica otišla u produžetak.

Po prvi puta ove sezone, produžetak je bio sretan Medvjedima. Murley je ubacio pred gol, a pločica se od klizaljke Jonathana Cheehchooa odbila u gol. Nije bilo namjere udaranja pločice klizaljkom i Medvjedi su proslavili prvu gostujuću pobjedu sezone.

KHL:
Dinamo Minsk - Medveščak 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 14:53
    ovo je za ne povjerovati-tko bi se tome nadao ,sedam pobjeda za redom i to u KHLu bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 13:06
    Dobro odigrana utakmica. Šteta zbog propuštenih šansi, dojma sam da je trebalo osigurati pobjedu u regularnom dijelu.Najviše mi je drago zbog suđenja, iskreno sumnjam da bi u EBEL-u priznali ovaj gol klizaljkom. Tu se vidi najveća razlika između EBEL-a i KHL-a, čisti profesionalizam bez obzira gdje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 08:18
    Ma daleko od toga, Bjelorusi su bili bolji 1.trećinu. 1.trećina je bilo daleko lošija od 2. i 3., samo sam htio reći da ja, iskreno, nisam očekivao onakvu igru kakvu su dečki pokazali u 2. i 3. trećini. Očekivao sam napredak u odnosu na 1. ali opet da Bjelorusi u 40 min praktički neće stvoriti 3... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 02:07
    Bravo, dečki! Pristup kakav se samo poželjeti može, svaka čast. Malo mi je žao zbog Brusta što nije srušio rekord, ali onda opet - ne bi valjalo odmah na početku sve rekorde pobrat :) I da, bilo je baš fora nakon duljeg vremena čuti više od 2 tisuće ljudi koji navijaju "Dinamo, Dinamo"
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA09.10.2013. u 22:38
    Medvjedi su se sad skroz navikli na "KHL-klimu" i neće se više zaustavljati dok ne osiguraju play-off...
    ZEEBANCIA