Rukomet

Buntić i Štrlek zasjali u novom slavlju Kielcea u domaćem prvenstvu

Zvonka Keliš • četvrtak, 10.10.2013.
Buntić i Štrlek zasjali u novom slavlju Kielcea u domaćem prvenstvu
Foto: EPA

Tjedan dana nakon prvog ovosezonskog poljskog rukometnog derbija te slavlja aktualnog poljskog prvaka, kao i svega nekoliko dana prije onog novog, ali u sklopu Lige prvaka, vrijeme je bilo za nastavak PGNiG Superlige i nove oglede u kojima su itekako uvjerljive pobjede upisali kako Kielce tako i Wisla Plock.

Vive Targi Kielce - Gaz-System Pogon Szczecin 41:27

Poljski rukometni prvak i u sklopu šestoga je kola PGNiG Superlige nastavio svoj pobjednički niz te je nadasve uvjerljivo slavio nad momčadi Pogon Szczecina. Momčad Kielcea dominirala je dvobojem od samoga starta te je s nekoliko uzastopnih mini serija pogodaka osigurala vodstvo 8:6. Ubrzo potom uslijedila je o nova serija od sedam golova s kojom se domaćin odvaja na 16:9 da bi potom na predah otišao s vodstvom 17:10.

U nastavku susreta sjajan je bio Slawomir Szmal koji je uvelike stvarao probleme gostima, dok su u napadu vrlo dobar posao odrađivali Manuel Štrlek i Thorir Olafsson. U 40. minuti domaća momčad tako osigurava prednost od deset pogodaka (30:20) koja se u narednim trenucima samo dodatno povećava. Do samoga kraja treća se momčad Europe odvojila na uvjerljivih 14 pogodaka razlike (41:27).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Denis Buntić s devet postignutih pogodaka, Manuel Štrlek dodao je njih osam, a Željko Musa četiri. Ivan Čupić ovoga se puta nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Pogon Szczecina bio je Michal Bruna sa sedam golova.

MKS Zaglebie Lubin - Wisla Plock 26:46

Rukometaši Wisle Plock u novom su ogledu domaćeg prvenstva, nakon poraza u od svog najljućeg suparnika u prethodnome kolu, pokazali što sve znaju te su upisali visoku pobjedu sa dvadeset pogodaka razlike nad ekipom Zaglebie Lubina. U susret šestoga kola bolje ulaze gosti koji se od prve minute odvajaju od svog protivnika. Poveli su, naime, 10:7 da bi do odlaska na odmor povećali svoje vodstvo na 23:14.

Ni u drugome poluvremenu gostujuća momčad nije posustajala već je nastavila u istome ritmu k novoj sigurnoj pobjedi. Ono što, pak, zasigurno nije dobra vijest kako za trenera Manola Cadenasa tako ni za cijelu ekipu jest ozljeda Ivana Milasa koja se dogodila upravo u drugome dijelu ogledu. Na koncu gostujući rukometaši kući odlaze s uvjerljivim slavljem 46:26.

Odličan je u redovima Wisle Plock bio Ivan Nikčević s devet pogodaka, a njih sedam dodao je Petar Nenadić, dok se na suprotnoj strani istaknuo Mikolaj Szymyslik također s devet golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!