Rukomet

Dvoršek: ''Svjesni smo da nas čeka teško gostovanje, ali u St. Petersburg idemo po pobjedu''

Danijela Lemaić • petak, 11.10.2013.
Dvoršek: ''Svjesni smo da nas čeka teško gostovanje, ali u St. Petersburg idemo po pobjedu''
Foto: Davor Sajko

Nakon ostvarene pobjede i poraza u Ligi prvaka, momčad hrvatskog prvaka ove subote gostuje kod ruskog St. Petersburga kod kojeg će tražiti novu europsku pobjedu. O nadolazećem susretu ponešto su kazali trener CO Zagreb Boris Dvoršek i lijevi vanjski Josip Šandrk.

U sklopu trećeg kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja rukometaši Croatia osiguranja Zagreba gostuju kod ekipe St. Petersburga. Ruska momčad u prva dva kola Lige prvaka upisala je dva poraza, od Veszprema i Celja, što igračima Borisa Dvoršeka daje za pravo da vjeruju u novu europsku pobjedu.

''Svjesni smo da je to za nas trenutno najvažnija utakmica i isto tako razumijemo da nas čeka vrlo teško gostovanje. Svaki gostujući susret u Ligi prvaka je težak te moraš dati svoj maksimum kako bi pobijedio. Trebamo odigrati najbolju utakmicu sezone jer nas čeka domaćin koji je uistinu nezgodan'', bile su prve riječi trenera aktualnog regionalnog prvaka Borisa Dvoršeka.

U Rusiju putuju...

Na susret u St. Petersburg putuje istih šesnaest igrača koji su bili na popisu za dvoboje s Harkivom i Meškov Brestom što je potvrdio i trener Dvoršek: ''Promjena u sastavu nema, stoga na put u Rusiju ide ista ekipa kao u Harkiv i Brest, šesnaest igrača kao i uvijek. Mihić je osjetio bol u preponi na gostovanju kod Meškova, ali nakon dva dana je počeo normalno trenirati tako da će biti spreman za susret sa St. Petersburgom. Zbog ozljeda i dalje nema Antonija Kovačevića i Sandra Obranovića koji još nisu spremni, dok Teo Čorić, kao sedamnaesti igrač, ne putuje s nama.''

Osvrnuo se potom trener Zagreba na gostovanja iza momčadi, ona u Brestu i Harkivu te na treninge koje su odradili nakon povratka iz Bjelorusije: ''Trenirali smo odlično ovaj tjedan, naime, nije nas poljuljao poraz na gostovanju kod Meškova. Kroz treninge smo ispravili neke greške, one koje su nam se javljale u dvoboju s Meškov Brestom i Motor Zaporožjem. Želja mene kao trenera i cijelog stručnog stožera je da na utakmici konačno budemo pravi kao što smo na treningu na kojem smo nevjerojatni.''

''Gledali smo susrete St. Petersburga, utakmicu s Veszpremom koji je trenutno među tri najbolja kluba u Europi s kojim ruska momčad nije imala prevelike šanse te dvoboj s Celjem u kojem rezultat od +7 za slovensku momčad ne pokazuje stvarnu sliku St. Petersburga. Ruska ekipa se jako dobro držala veći dio utakmice gdje su bili na gol ili dva zaostatka sve dok se Celje u drugome dijelu susreta zahvaljujući domaćem terenu i brzini nije odvojilo'' , prokomentirao je Dvoršek europske susrete Zagrebova subotnjeg protivnika i naglasio dobre strane ruske ekipe.

''Momčad St.Petersburga ima vrlo pokretljivu 6-0 obranu, na poziciji pivota ima dva visoka igrača koji se dobro nadopunjuju i nezgodni su za probiti, vuku jako dobru kontru te pokazuju klasičnu rusku školu s jako puno udaraca sa zemlje i zabadanja. ''

''U prvoj utakmici u Harkivu igrao sam samo obranu, dok sam na susretu u Brestu dobio priliku igrati i napad te se nadam kako sam tu priliku dobro iskoristio te da će mi trener sve više vjerovati i davati šansu da igram i u napadu u nadolazećim susretima, što je naravno moja želja i cilj. Nadam se da ću pokazati da i u Ligi prvaka ekipa može računati na mene i u napadu, a ne samo u obrani'', kazao je Šandrk.

Za kraj trener CO Zagreba kazao je: ''Povratkom Josipa Šandrka u momčad dobili smo na visini u obrani, ona je postala čvršća, stabilnija i svi nekako djelujemo kompaktnije. Važno da je na tu obranu nadovežemo dobar napad, moramo trčati s Rusima, povući brzi centar, gurati kontru i polukontru te ono najvažnije, moramo imati veliku koncentraciju u napadu'' bile su riječi stratega CO Zagreba koji je još nadodao: ''Radili smo puno s igračima kroz tjedan, od grupnog do individualnog rada, stoga smatram da ćemo u subotu biti puno bolji nego do sada i vjerujem u našu pobjedu.''

Dosadašnja dva poraza CO Zagreba, ona s Motor Zaporožjem i Meškov Brestom, prokomentirao je i lijevi vanjski CO Zagreba Josip Šandrk koji je u utakmici drugoga kola Lige prvaka upisao svoje prve europske minute u dresu hrvatskog prvaka: ''Ekipu je više pogodio poraz u Brestu jer smo tamo došli kao favoriti, pogodila nas je loša igra u napadu, dok u susretu sa Zaporožjem nismo bili toliki favoriti. Meni je osobno najviše žao što smo u Harkivu imali veliku šansu za pobjedu koju smo, pak, ispustili''.

Pojasnio je potom Šandrk kako se u ekipi ne osjećaju velike posljedice tih poraza, ali i da će grč prije subotnjeg susreta sigurno postojati:''Postojat će sigurno grč pred utakmicu u subotu, ali kroz našu dobru igru u napadu i obrani ekipa će se opustiti te ćemo mi pokazati ono što možemo, što radimo na treninzima i nadam se da ćemo i pobijediti. Smatram da moramo nametnuti svoju igru i svoj ritam ako želimo osvojiti dva boda koja su nam vrlo potrebna za prolazak skupine'', zaključio je lijevi vanjski CO Zagreba.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dr00711.10.2013. u 14:25
    Čorić skuplja minute na kapaljku i bojim se da je njegova epizoda već završila jer ga bota uopće ne doživljava. Vrijeme je da se krene!
    dr007