Zimski sportovi

Colorado i San Jose marširaju dalje, nova katastrofa Rangersa i probuđeni Stamkos

Krešimir Ferlak • petak, 11.10.2013.
Colorado i San Jose marširaju dalje, nova katastrofa Rangersa i probuđeni Stamkos

Četvrtak je na svom rasporedu imao deset utakmica, a strijelci su bili vrlo raspoloženi jer je palo čak 50 golova. Prve pogotke, i to odmah tri, postigao je Steven Stamkos u visokom slavlju Tampe, dok su Colorado i San Jose ostali sa stopostotnim učinkom.

Živopisan lik je oduvijek bio Patrick Roy, još iz slavnih igračkih dana, a trenersku NHL karijeru počeo je na najbolji moguć način. Njegov Colorado u Bostonu je stigao do četvrte pobjede u isto toliko nastupa, a Bruinsima su nanijeli prvi poraz. Prije par dana su isto napravili i Torontu.

Ključan je bio vratar, ovoga puta ne Semjon Varlamov, već J.S. Giguere, koji je zaključao svoju mrežu i upisao 39 obrana, a utakmicu su riješili na kraju prvog i trećeg perioda. Ryan O'Reilly je doveo Avs'e do vodstva, a taj rezultat je bio aktivan sve do samoga kraja, kada pogotkom u praznu mrežu konačnih 2:0 donosi Matt Duchene.

Uz Colorado, stopostotni učinak imaju još Pittsburgh, St.Louis i San Jose. Sharksi su s 4:1 prošli kroz Vancouver, a iako ovoga puta Tomas Hertl nije imao svoju večer, opet je zabio jedan novak. Matt Pelech u pobjedu je ugradio svoj prvi gol karijere, a ostale su dodali veterani Marc-Eduard Vlasic, Patrick Marleau i Brent Burns. Domaćima je poraz ublažio Mike Santorelli.

Tri utakmice bez pogotka bile su dovoljne da počnu šuškanja kako nešto nije u redu sa Stevenom Stamkosom. U četvrtoj je on pokazao da je sve i više nego u redu. ˝Da vam budem iskren, inače sam zabrinut ako odmah ne zabijam, a sada prvi puta zaista nisam bio. Imao sam osjećaj da će doći i kako će ovo biti odlična večer˝, rekao je Stamkos nakon susreta.

I bila je. I za njega i cijelu ekipu. Razbili su susjedne Florida Pantherse sa 7:2, a Stamkos je postigao hat-trick i upisao jednu asistenciju. Dva pogotka djelo su Valtterija Filppule, dok su po jednom za Tampu zabili Martin St.Louis i Ondrej Palat. Golovi Brada Boyesa i Jonathana Huberdeaua nisu puno značili Panthersima.

Raspoloženi strijelci, obrana na visini na zadatka i nepropusni vratar, to je bio recept za slavlje Anaheima nad New York Rangersima. Sve je štimalo i momčad Alana Vigneaulta primila je šest golova, a sve zajedno petnaest u zadnje dvije utakmice jer su prije par dana izgubili 9:2 kod San Josea. Katastrofalan start sezone za veliku franšizu.

Ducksi su već u prvom periodu riješili susret golovima Ryana Getzlafa, Jakoba Silfverberga i Daniela Winnika. U drugom dijelu Silfverberg je došao do svog drugog gola večeri, a pobjedu su potvrdili Saku Koivu i Dustin Penner. Rangersi bježe iz Kalifornije, ali u subotu ih čeka odlični St.Louis.

Nashville je na svom ledu samo u prvom periodu pružao pravi otpor Torontu, a onda su Maple Leafsi preuzeli. Kessel, Van Riemsdyk, Lupul i Bozak su lijepo napunili mrežu domaćina. Slično je napravio Columbus u Buffalu, ali tamo je domaćin ipak zabio jedan gol preko Thomasa Vaneka. Pobjedu Blue Jacketsa donijeli su Atkinson, Foligno, Gaborik i Dubinsky.

Istim rezultatom kao i Columbus, Montreal je projurio Edmontonom uz gol i asistenciju mladog Alexa Galchenyuka. Phoenix je u Detroitu dugo držao 2:2, a susret su u svoju korist riješili u finišu. Michael Stone je pogodio četiri minute prije kraja, a pobjedu su potvrdili golom u praznu mrežu. Carolina je preokrenula vodstvo Washingtona i pogotkom Nathana Gerbea došla do bodova, dok je Minnesota golom Matta Cookea na domaćem ledu s 2:1 nadigrala Winnipeg Jetse

NHL, rezultati:
Boston Bruins – Colorado Avalanche 0:2
Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 1:4
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 2:3
Detroit Red Wings – Phoenix Coyotes 2:4
Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 7:2
Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 0:4
Minnesota Wild – Winnipeg Jets 2:1
Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 1:4
Vancouver Canucks – San Jose Sharks 1:4
Anaheim Ducks – New York Rangers 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!