Nogomet

Van Buyten: "Mandžukić je sjajan igrač, Hrvatska ima dosta argumenata za uspjeh"

Mihaela Bradovski • petak, 11.10.2013.
Van Buyten: "Mandžukić je sjajan igrač, Hrvatska ima dosta argumenata za uspjeh"
Foto: FaH

Daniel van Buyten je jedan od najiskusnijih belgijskih reprezentativaca. Iako pomalo u veteranskim godinama stoper Bayerna je čvrst oslonac Marca Wilmotsa, a tako će biti i u susretu protiv Hrvatske...

Jedan od važnijih igrača Marca Wilmotsa je iskusni stoper minhenskog Bayerna Daniel van Buyten. Van Buyten će i u Maksimiru dirigirati belgijskom obranom i biti jedna od posljednjih prepreka hrvatskom napadu.

"Približavamo se cilju i tenzije u momčadi su velike jer smo svjesni koliko nas važne utakmice očekuju. Znamo da nam treba još samo bod i dobro smo se pripremili za Hrvatsku. Nadam se našoj dobroj igri i osiguravanja odlaska u Brazil. Ono što možemo napraviti danas, ne trebamo ostavljati za sutra jer igramo protiv izravnog konkurenta", istaknuo je Van Buyten za RTBF.

Van Buyten cijeni Hrvatsku, a posebno svog suigrača iz Bayerna Marija Mandžukića.

"Hrvatska ima snažne argumente za uspjeh, vrlo je dobra reprezentacija. S Mandžukićem sam dosta razgovarao o ovom susretu. On je sjajan igrač i dečko s kojim provodim puno vremena, ali sada ćemo biti jedan protiv drugoga i napravit ćemo sve da učinimo naše države sretnima."

U dosadašnja četiri gostujuća susreta Belgija u kvalifikacijama nije primila nijedan pogodak i to će joj biti cilj i u Zagrebu.

"Prvi nam je cilj sačuvati mrežu i u ovom susretu. Osim toga, imamo dosta napadačkih kvaliteta da možemo doći do pobjede. Još ne znam hoću li s Nicolasom Lombaertsom činiti stoperski tandem, kao što je to bilo u Škotskoj, to je pitanje za izbornika. Svi su spremni za nastup i žele istrčati na travnjak. Mislim da moramo malo spustiti tenzije jer bi se moglo dogoditi da u prevelikoj želji izgorimo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • canastra11.10.2013. u 15:49
    ko plitak potok
    canastra
  • crovitlaci11.10.2013. u 15:47
    Nažalost Hrvatska ima i Igora Štimca ...
    crovitlaci