Liga prvakinja - Grupa D, 2. kolo, 11.10.2013.
Vardar SCBT 27:27 Larvik HK
Larvik HK

Nora Mörk sa sirenom pogodila za podjelu bodova protiv Vardara

Jelena Bagarić • petak, 11.10.2013.
Nora Mörk sa sirenom pogodila za podjelu bodova protiv Vardara
Foto: EPA

Prva utakmica skupine D u kojoj se nalazi i Podravke Vegeta odigrana je u petak navečer, a donijela je sudar dvaju titana Vardara i Larvika. Debitantice iz Vardara su u ovom susretu odigrale neriješeno s prošlogodišnjim finalisticama koje su se od poraza spasile sa zvukom sirene, a heroina je bila Nora Mörk.

U drugom kolu natjecanja po skupinama u Ligi prvakinja Vardar i Larvik odigrali su utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika. Susret prepun preokreta obilježilo je mnoštvo tehničkih grešaka s jedne i druge strane, te odlične obrane obiju vratarki u samoj završnici utakmice.

Kao što i priliči favoritu, Larvik je furiozno krenuo u utakmicu sa serijom od četiri pogotka. u sedmoj minuti postiže prvi pogodak za Vardar te ujedno i prekida nalet Norvežanki. Taj pogodak dao je vjetar u leđa igračicama Vardara koje sedam minuta kasnije pogotkom Jovanke Radičević dolaze do izjednačenja (6:6), a napad kasnije i do svog prvog vodstva zahvaljujući Alison Pineau.

U posljednjih deset minuta Vardar je ušao s dvije igračice manje, što su igračice Ole Gustava Gjekstada odlično iskoristile i ponovo povele s 8:11. Iako u igračkom deficitu s četiri igračice, Vardar uspijeva postići pogodak za smanjenje zaostatka. Međutim, rukometašica Vardara su ušle u seriju tehničkih pogrešaka koja ih je koštala zaostatka od pet pogodaka. U zadnjim minutama domaća ekipa uspjela je smanjiti zaostatak, a za 12:15 zabila je Maja Zebić

Nakon 15-minutnog odmora na teren je izašla malo drugačija ekipa Vardara. S dva brza pogotka došle su do 14:15 i činilo se da je preokret na pomolu. No, najbolja igračica Larvika u ovom susretu, Nora Mörk poslala je sa široke desne pozicije frkanu loptu iza leđa Amandine Leynaud te ponovo povećala vodstvo svoje ekipe. Igračice Indire Kastratović ponovo u tim trenucima kreću u seriju pogrešaka koju je prvo kaznila Isabel Blanco, a nakon nje i Linn - Kristin Riegelhuth Koren pa je na semaforu stajalo 15:19. Radičević je smanjila na 17:20, ali činilo se da tehničkim greškama skopskog sastava nema kraja.

Velikih 17:22 imao je Larvik u 41. minuti susreta, a na terenu su izgledale potpuno dominantno i činilo se da je to prijelomni trenutak susreta u kojem će pobjeda otići na stranu norveške ekipe. No, u idućih 19 minuta dogodio se veliki preokret. Devet minuta i ukupno šest pogodaka bilo je dovoljno Vardaru da dođe do izjednačenja. Tomu je "kumovalo" mnoštvo tehničkih pogrešaka koje su počele raditi iskusne Norvežanke. Među ostalim, u 45. minuti igrale su s četiri igračice budući da su Đokić i Siraba Dembele uspjele iznuditi isključenja Riegelhuth Koren odnosno Linn Jorum Sulland.

Izjednačujući pogodak postigla je Dembele u 50. minuti, a s drugog krila dvije minute kasnije Radičević postiže pogodak za 24:23 i prvo vodstvo Vardara u nastavku utakmice. Poravnale su Norvežanke na 24:24, ali Dembele je ponovo bila precizna, a nakon nje i Andrea Lekić čiji je pogodak u 55. minuti otvorio Vardaru vrata k pobjedi. Igračice Larvika krenule su snažno napadati gol Vardara i igrale su sve dok nisu izradile sigurnu prigodu za pogodak. U jednoj takvoj tri minute prije kraja našla se Blanco, no Inna Suslina zaustavila je njen udarac. S druge strane dobro je branila treća vratarka Larvika Alma Hasanić koja je nakon nekoliko udaraca koje je zaustavila spriječila i lob Biljane Crvenkoske.

Već u idućem napadu Blanco se iskupila za promašaj te je pogodila za 26:25, a nakon nje i Nora Mörk za poravnanje rezultata. Vremena nije preostalo puno, igračice Vardara pojurile su u napad, prebrojale obranu Larvika, a priliku je dobila Radičević s desnog krila koja je bila faulirana te su suci pokazali na sedam metara 15 sekundi prije kraja. Hladnokrvna s linije sedam metara bila je Zebić koja je pogodila lijeve rašlje za 27:26. No, i to malo vremena bilo je dovoljno Nori Mörk da svom klubu osigura remi, s projektilom s deset metara "probušila" je mrežu Susline te je susret završio rezultatom 27:27.

Maja Zebić bila je sa sedam pogodaka najefikasnija igračica Vardara, a slijedi ju Jovanka Radičević s pet postignutih pogodaka. Vratarski duo Leynaud/Suslina zajedno je skupio 14 obrana, a jednako toliko imale su Hasanić i Rantala s druge strane. Apsolutna junakinja Larvika i najbolja igračica susreta bila je Nora Mörk s devet postignutih pogodaka, a uz nju još valja istaknuti i Isabel Blanco koja je na svoj konto upisala šest pogodaka.

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Vardar SCBT27:27Larvik HK
Podravka Vegeta29:18Balonmano BB
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Vardar SCBT27:27Larvik HK
Podravka Vegeta29:18Balonmano BB
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2013. u 01:09
    ma podravka ionako nema šanse u možda i najtežoj skupini. slaba je podravka još od prošle sezone, u problemima su i to je takva šteta
    Obrisan korisnik
  • teletabis8911.10.2013. u 22:51
    Ovo baš nije dobro za Podravku jer će ako sutra izgubi nakon 2 kola jedina biti bez bodova.
    teletabis89