Rukomet

Našičani EHF cup počinju protiv "reprezentacije Grčke"

Mario Katušić • subota, 12.10.2013.
Našičani EHF cup počinju protiv "reprezentacije Grčke"
Foto: rknexe.hr

Nakon sjajnih nastupa u Makedoniji, gdje su nedostajale samo nijanse da se Nexe vrati kući sa više od jednog boda, Našičanima slijedi europski nastup, protiv neugodnog Diomidis Argousa iz Grčke.

Dvije utakmice u Makedoniji, neodlučeno sa Metalurgom i poraz dva pogotka razlike protiv Vardara te prije svega odlična igra, dokaz su da Nexe ove godine radi dobro. Sada im slijedi i europska utakmica, a dodatni motiv ekipi je što prvi puta ove sezone nastupaju u svom pravom domu, u Našicama, u dvorani Kralja Tomislava, gdje je gotovo uvijek paklena atmosfera.

Diomidis Argous nije nikako ekipa za podcijeniti. Riječ je pobjedniku Challenge Cupa iz sezone 2011/2012, a u njihovim redovima igra gotovo cijela reprezentacija Grčke, kao i dva odlična igrača iz Srbije. No, Nexe je favorit i ekipa koja uzme bod tamo gdje je pao PSG, a izgubi samo dva pogotka razlike tamo gdje ni Barcelona nije uspjela ostvariti pobjedu mora tako razmišljati.

Prije svega, protivnika treba shvatiti ozbiljno i tako mu pristupiti, a toga je svjestan i Zdenko Kordi, trener domaćih koji je rekao: "Očekuje nas protivnik koji našoj javnosti možda i nije atraktivan, ali koji je jako neugodan i kvalitetan. Prva je utakmica u Našicama što je za sve nas dodatni izazov i novo dokazivanje. Očekujem što više gledatelja koji će nas podržati i biti naša dodatna snaga. S Grcima igramo dvije utakmice, svaku od njih gledamo posebno. Sutrašnju utakmicu želimo odigrati što kvalitetnije i ostvariti što bolji rezultat pred uzvrat u Grčkoj."

Atmosfera u momčadi Nexea je, unatoč porazu od Vardara, vrlo dobra, a odlična igra u Makedoniji im je podigla samopouzdanje poljuljano nakon poraza od Vojvodine. Protiv Argousa sigurno nema odmaranja, europsko natjecanje je važno i nema sumnje da će ekipa Nexea dobro oznojiti dresove za što bolji rezultat u ovom prvom susretu, koji bi još više pridonio samopouzdanju pred teško gostovanje kod Partizana.

Utakmica počinje u 19 sati, a kao i u SEHA ligi, za ovo natjecanje je također uspostavljena suradnja sa Osječkom Pivovarom koja će sve gledatelje darivati pivom ili sokom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!