Rukomet

Lokomotiva uvjerljiva protiv mladih Crnogorki iz Danilovgrada

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • subota, 12.10.2013.
Lokomotiva uvjerljiva protiv mladih Crnogorki iz Danilovgrada
Foto: Davor Sajko

U utakmici šestog kola Regionalne lige rukometašice Lokomotive konačno su došle do svoje druge pobjede u ovom natjecanju. Slavile su protiv crnogorskog Danilovgrada kojeg mahom čine tek punoljetne igračice. Lokosice nisu oduševile igrom, ali kvaliteta i iskustvo bila je na njihvoj strani što je bilo dovoljno za pobjedu.

Lokomotiva - Danilovgrad 31:17 (15:9)

Zagreb - Dom sportova dvorana II

Regionalna liga, 6. kolo

Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek)

Lokomotiva: Razum (7+0), Jelčić (4+1), Bukovina (4+0); Smiljanić, Grubišić 1, Božović 5, Oštarjaš 8, Krsnik 1, Prusina 1, Gaće 1, Debelić 3, Kožnjak 1, Rajović 3, Horvat 1, Milić 1, Konta 6(6).
Trener: Nenad Šoštarić

Danilovgrad: Nenezić, Kostić (6+0), Rajković (2+0); Arsenijević, Ujkić 1, Senić, Pavićević 1, Grbić 2, Ramusović, Jauković 6, Čavlović, Muratović 3, Pejović 1, Agović 1, Malović 2, Klikovac.
Trenerica: Maja Savić

Isključenja: Lokomotiva 4 minute; Danilovgrad 12 minuta

Sedmerci: Lokomotiva 7(6), Danilovgrad 1(0)

Nisu zagrebačke Lokosice imale idealan start u utakmicu. Pet minuta čekale su na svoj prvi pogodak, a već su u tom razdoblju mogle imati poveću prednost, ali dobro je branila Milica Kostić. Nakon 2:2 igračice Danilovgrada uspjele su iznenaditi obranu Lokomotive i počele su prvo s 2:4, zatim i s 3:5 a nakon 4:6 konačno su Lokosice krenule igrati.

Prvo su izjednačile na 6:6, a u 15. minuti Nada Pejović pogodila je za novo vodstvo Danilovgrada. Međutim, Crnogorke više od toga nisu mogle. Igračice Nenada Šošatića su s pet uzastopnih pogodaka okrenule rezultat na svoju stranu, a glavnu ulogu odigrala je Ivana Božović. Sa solidnom prednošću od četiri pogotka otišle su na odmor, a šanse mladih rukometašica Maje Savić bile su sve manje.

Konačni "potop" uslijedio je u nastavku utakmice. Crnogorke više nisu mogle pratiti ritam Lokomotive, a i fizički su počele padati što se odrazilo na njihovu napadačku kombinatoriku. Iz minute u minutu prednost Lokomotive je rasla, a u veliku seriju pogodaka ušla je Petra Oštarjaš koja je u 19 minuta postigla osam pogodaka.

Osim Oštarjaš koja je s ukupno osam pogodaka bila najbolja igračica Lokomotive u ovom susretu, treba istaknuti i Božović s pet postignutih pogodaka, te Enu Kontu koja je realizirala svih šest sedmeraca koje je pucala. Kod Danilovgrada istaknula se Đurđina Jauković sa šest pogodaka te Esma Muratović s tri pogotka.

Lokomotiva idući tjedan putuje u Makedoniju, točnije u Skoplje gdje će snage odmjeriti s Vardarom i Metalurgom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2013. u 11:49
    bravo i samo naprjed cure-
    Obrisan korisnik