Rukomet

Velika pobjeda Poreča kod favoriziranog Krasnodara

Mario Katušić • nedjelja, 13.10.2013.
Velika pobjeda Poreča kod favoriziranog Krasnodara
Foto: Ivana Strahija

Ogromni korak prema trećem kolu EHF kupa napravili su danas rukometaši Poreča. Oni su u gostima kod ruskog Krasnodara odigrali sjajnu utakmicu, iznenadili sve te uzvrat na domaćem terenu očekuju sa prednosti od četiri pogotka.

SKIF-Krasnodar – Poreč 25:29

Krasnodar: Kaliničenko, Salikov 5, Koposov, Mirzoev 4, Emelianenko 3, Drapočko, Saprikin, Dubov, Šeludko, Bezenar 6, Karlov, Kuretkov, Samarski 1, Starikh 3, Krivčikov 1

Poreč: Cvitković, Ćosić 2, Mataija 8, Perhat, Thoss 2, Prelac, Petrić, Popović, Sinozić, Gudić, Radaković 2, Buvinić 10, Galijot 4

Isključenja: Krasnodar 8min, Poreč 4min

Velika pobjeda momčadi Poreča u Rusiji. U susretu sa trenutno šestoplasiranom ekipom ruskog prvenstva Istrani su odigrali čvrsto i odlučno te na kraju kući odlaze sa velikom prednošću od četiri pogotka razlike.

Susret je cijelim svojim tijekom bio veoma izjednačen. Igrala se čvrsta, no korektna obrana, bez puno isključenja, a ta je igra više odgovarala gostima, koji su na odmor uspjeli odnijeti prednost od pogotka razlike.

Drugo poluvrijeme su Rusi probali napraviti nešto više, no svaki puta kada bi prišli blizu ekipa Poreča je to anulirala, ostavljajući bez pravog rješenja vratare Sapridkina i Šeludka koji su jednostavno curili kraj šuteva gostujućih krila. S druge strane, mladi Mario Cvitković obranio je sve što je trebalo, tako da je do kraja utakmice prednost Istrana otišla na četiri pogotka te je utakmica završila rezultatom 29:25 u korist hrvatskog predstavnika.

Najbolji strijelac utakmice bio je desni krilni igrač Poreča Marko Buvinić sa deset pogodaka, a sa osam ga je pratio njegov kolega sa lijevog krila Vedran Mataija. Kod domaćih se iskazao Aleksandr Bezenar sa šest i Maksim Salikov sa pet pogodaka.

Sve u svemu, velika pobjeda gostiju koji sada trebaju odigrati jednu odgovornu i ozbiljnu utakmicu u uzvratu u dvorani Veli Jože i treće kolo EHF kupa je veoma blizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!