Košarka

Tomas: "Bilbao će imati punu dvoranu, ali na nama je da iskoristimo njihove probleme"

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2013.
Tomas: "Bilbao će imati punu dvoranu, ali na nama je da iskoristimo njihove probleme"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite natjecanje u Eurokupu otvaraju gostovanjem u Bilbau. Vrlo teško gostovanje za momčad Jasmina Repeše, ali u Cedeviti ne gube nadu i najavljuju borbu za pobjedu...

Odmah na otvaranju Eurokupa Cedevita odlazi na najteže gostovanje. U Bilbau će pokušati doći do pobjede protiv vrlo neugodnog protivnika čega je svjestan i trener Jasmin Repeša.

"Odmah imamo vrlo teško gostovanje i to protiv kluba koji ima pravu domaćinsku atmosferu. Predvode ga četiri iskusna Španjolca Lopez, Mumbru, Gabriel i Grimau. Tu je i Axel Hervelle te naš Fran Pilepić. Ova momčad je posložena jako dobro i s visokim ambicijama i sigurno nas čeka teška utakmica. Naša želja je otvoriti natjecanje pobjedom iako smo svjesni da neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da uspijemo", prenosi Cedevitina stranica Repešinu izjavu.

Repeša je dobro proučio Bilbao, a itekako dobro ga poznaje još od prošle sezone kada je protiv njega igrao vodeći Unicaju.

"Ono na što trebamo prvo misliti je da nas očekuje oko deset tisuća gledatelja i na to trebamo znati odgovoriti. Bilbao ima značajno stariju momčad nego mi i prednost je energija i tempo kojim možemo odgovoriti na terenu. Mislim da trebamo napraviti pritisak na njihove starije razigravače iako je Lopez sjajan igrač. Znamo što trebamo napraviti i nadam se da ćemo to ispoštovati."

Marko Tomas također dobro poznaje Bilbao, s nekolicinom igrača je igrao još u Realu i također smatra da Cedevita ima priliku.

"Tri godine sam igrao s Mumbruom, Lopezom i Hervelleom, oni su im okosnica momčadi. Bit će teško, očekuje nas momčad koja već niz godina igra Eurokup i znala je dolaziti do same završnice. Poznati su po velikoj podršci navijača, ali imaju i oni svojih problema i na nama je da ih iskoristimo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 09:26
    Utakmica je na rasporedu u 20:15, ali nema na Eurosport 2, već je tamo tek jednosatna snimka u 22 sata! Bit ce zar negdje na streamu!
    Obrisan korisnik
  • mala truba14.10.2013. u 19:42
    ima na eurosport2
    mala truba
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 18:30
    Stvarno.... jedna od najboljih publika u Europi. Ogromna dvorana i uvijek puna . Gledali smo ih neki dan protiv NBA ekipe. Treba ih pretrčati. U 5 na 5 igri teško. Cedevita izgleda jako dobro i tamo imaju šta tražiti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 16:47
    bojim se da ne dozivimo kastastrofu u paklu bilbaoa
    Obrisan korisnik
  • litleben14.10.2013. u 15:40
    bilo bi dobro napisati, kada je utakmica.
    litleben