Zimski sportovi

Video: Red Wingsi slavili u Bostonu, Buffalo i dalje čeka na prvu pobjedu

Branimir Korać • utorak, 15.10.2013.
Video: Red Wingsi slavili u Bostonu, Buffalo i dalje čeka na prvu pobjedu
Foto: Ana Legradi

Od tri dvoboja NHL programa noćas, najzanimljiviji je bio onaj u Bostonu gdje su gostovali Red Wingsi. Domaći Boston je na kraju upisao poraz, a novi poraz ubilježio je i Buffalo i to na svom ledu protiv Minnesote...

Iako su u posljednji trenutak, svega 15 minuta prije početka susreta, ostali bez svojeg prvog vratara Jimmyja Howarda, Detroit Red Wingsi su svladali u Bostonu Bruinse s 3:2.

Upravo Howardova zamjena Jonas Gustavsson odigrala je važnu ulogu u ovoj pobjedi zaustavivši 28 pokušaja Bruinsa. Gustavsson je bio spreman za nastup i pokazao je da se na njega može računati, a čini se i da će se morati jer je upitno koliko je ozljeda ruke Howarda ozbiljna.

Prva trećina završena je 1:1 pogocima Henrika Zetterberga na jednoj te Louija Erikssona na drugoj strani da bi Red Wingsi u odličnoj drugoj dionici pobjegli na 3:1 golovima Stephena Weissa i Daniela Clearyja. U samoj završnici Milan Lucic je smanjio na 3:2, ali vremena za preokret nije bilo.

"Saznao sam da ću nastupiti možda 15-20 minuta prije početka utakmice. Osjećao sam se dobro i bio sam uzbuđen što ću na led, uvijek je tako prije vaše prve utakmice. Nakon prve obrane je sve bilo lakše, tako to ide. Sa svakom obranom sve više rastete i osjećao sam se jako dobro. Ne znam hoće li Jimmy biti spreman za Columbus, vidjet ćemo kako će se odvijati oporavak, nadam se da će se što brže oporaviti", rekao je Gustavsson.

Buffalo je i dalje u potrazi za prvom pobjedom. Na svom ledu je ugostio Minnesotu, međutim na kraju mu je presudio njegov bivši kapetan Jason Pominville.

Pominvilleu je ovo bila prva utakmica u Buffalu nakon što je u travnju mijenjan za Johana Larssona i Matta Hacketta i odmah je bio čovjek odluke.

Minnesota je do vodstva stigla već u šestoj minuti golom Kylea Brodziaka, međutim u 36. minuti Brian Flynn poravnava na 1:1. U samoj završnici druge trećine, deset sekundi prije isteka iste, Pominville zabija za konačnih 2:1.

"Bio je ovo vrlo emotivan dan za mene, u ovoj dvorani sam skupio toliko lijepih uspomena. Znam koliko je teško onim igračima koji su već duže vrijeme u Buffalu jer klub prolazi kroz rekonstrukciju momčadi i ima dosta mladih igrača. Ti stariji igrači su veliki borci i traže veliki rezultat, ali trenutno im ne ide prema planu. Ipak, siguran sam da će se skupiti i doći na pravi put", rekao je Pominville.

Furioznim nastupom u drugoj trećini Washington Capitalsi su odjurili do pobjede 4:2 protiv Edmonton Oilersa. U svega četiri minute poslali su tri paka iza leđa Jasona LaBarbere i riješili pitanje pobjednika.

Oilersi su u prvoj trećini nadigrali Capitalse, imali su više pokušaja i poveli su u desetoj minuti preko Boyda Gordona. Ipak, u 14. minuti Brooks Laich je poravnao na 1:1 i s tim rezultatom je završena prva dionica. U desetoj minuti je krenula velika serija domaćina. Redom su zabijali Joel Ward, Alex Ovečkin i Troy Bouwer i Capitalsi su potpuno preokrenuli utakmicu. Will Acton je manje od dvije minute prije kraja samo postavio konačnih 4:2.

"Sve je bilo prema planu dok se nismo povukli i prebacili pak u svoju zonu. Tu je krenuo naš pad. To je samo pokazatelj koliko je u utakmici važan svaki trenutak. Za tri minute smo prosuli sve dobro što smo napravili", rekao je trener Oilersa Dallas Eakins.

NHL:
Boston Bruins - Detroit Red Wings 2:3
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 1:2
Washington Capitals - Edmonton Oilers 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!