Zimski sportovi

Montador: "Odluka o odlasku iz Medveščaka je bila jedna od najtežih u životu"

Branimir Korać • utorak, 15.10.2013.
Montador: "Odluka o odlasku iz Medveščaka je bila jedna od najtežih u životu"
Foto: Ivana Stančin

Ozljeda je ipak bila jača i Steve Montador napustio je Medveščak. Sjajni kanadski branič doveden je kao velika zvijezda, međutim već na početku sezone vraća se u Kanadu kako bi zaliječio ozljedu...

Sve u Medveščaku i oko njega rastužila je vijest o odlasku Stevea Montadora. Jedan od onih najiskusnijih i potencijalni vođa na ledu morao je napustiti klub nakon što je zaradio ozljedu koja traži duži oporavak.

U oproštajnom razgovoru za Medveščakovu stranicu Montador je istaknuo veliku tugu zbog odlaska iz momčadi koja je spremna za nešto veliko.

"Ova ozljeda me podsjetila koliko je važno dugoročno misliti na zdravlje. Znao sam da s ovakvom ozljedom ne mogu na ledu dati 100 posto i bilo je neophodno povući ovaj potez. Odluka nije bila lagana, osjećaji su bili pomiješani. Želio sam zaliječiti ozljedu i to je ispravno, ali mi je bilo iznimno teško otići iz ove momčadi- Ovo je bila jedna od najtežih odluka u životu", tvrdi Montador.

Kanađanin je nastavio s pohvalama prema klubu.

"Ovo je bilo najuzbudljivije razdoblje u mojoj karijeri. U Medveščaku su fantastični igrači i sjajni treneri i svi uživaju na svakoj utakmici i na svakom treningu. Tu su navijači kakvih nema nigdje i mislim da to mogu reći s pokrićem jer sam stvarno prošao puno toga u karijeri. Takvu podršku nisam nikada iskusio. Kada smo igrali protiv Rige i pojavili su se problemi s latvijskom himnom, cijela dvorana je utihnula da bi latvijski navijači otpjevali svoju himnu. To je neviđeni respekt prema protivniku i jedan od najboljih sportskih trenutaka kojem sam u svom životu svjedočio. Ta me je situacija učinila posebno ponosnim što sam dio ovog kluba."

Montador je ostavio otvorena vrata povratka.

"Rekao sam Aaronu Foxu da ne mogu trenutno donijeti nikakvu odluku. Ako će me momčad trebati, a ja budem spreman za igru, razmislit ću sigurno o povratku i neće mi biti nikakav problem vratiti se. Ali ne mogu nešto obećati, ako nisam siguran da ću to i ispuniti", istaknuo je Montador koji je posljednju utakmicu u dresu Medveščaka odigrao protiv Barisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 22:04
    Tko želi Montadoru poslati poruku podrške može to učiniti ovdje http://www.bearshockeyblog.com/get-well-soon-steve-montador/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 15:38
    "Ovo je bilo najuzbudljivije razdoblje u mojoj karijeri. U Medveščaku su fantastični igrači i sjajni treneri i svi uživaju na svakoj utakmici i na svakom treningu. Tu su navijači kakvih nema nigdje i mislim da to mogu reći s pokrićem jer sam stvarno prošao puno toga u karijeri. Takvu podršku nisam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 21:51
    Brzo nam ozdravi i vrati se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 20:42
    Sretno Steve, zdravlje je najvažnije, bilo bi te lijepo vidjeti ponovo u Medveščaku u bilo kojoj ulozi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 18:49
    i profesionalac
    Obrisan korisnik