Ostali sportovi

Čalić u drugom kolu, Komadina ispao na startu

Ivor Krapac • utorak, 15.10.2013.
Čalić u drugom kolu, Komadina ispao na startu

U kazahstanskom Almatyju u ponedjeljak je započelo Svjetsko prvenstvo u boksu, a dosad su u akciji bila dvojica hrvatskih predstavnika. Marko Čalić probio se u drugo kolo, dok je Matteo Komadina zaustavljen na početnoj prepreci...

Hrvatski boksači ubilježili su po jednu pobjedu i poraz u prvim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Almatyju, koje je počelo u ponedjeljak. Marko Čalić se prvog dana pobrinuo za dobre vijesti iz hrvatskog kuta gledanja prolaskom prvog kola u kategoriji do 91 kilograma, dok je 19-godišnji Matteo Komadina izgubio na startu u kategoriji do 60 kilograma.

Čalić je u svojoj kategoriji s 3-0 nadjačao Australca Jasona Whateleyja, a u drugom kolu suparnik će mu biti Kinez Wang Xuanxuan, peti nositelj, koji je bio slobodan na startu. "Volim boksati protiv dobrih protivnika i iz meča u meč sam uvijek bolji tako da se nadam pobjedi", najavio je hrvatski predstavnik taj dvoboj, a prenijela je internetska stranica Hrvatskog boksačkog saveza.

Sudar Marka Čalića i Wanga Xuanxuana dogodit će se u petak.

Matteo Komadina nije došao do pobjede u svojem izlasku u ring u Almatyju. Mladi hrvatski reprezentativac je u prvom kolu kategorije do 60 kg u utorak s 3-0 izgubio od njemačkog boksača Roberta Harutyunyana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!