Košarka

Repeša: "Nismo obrambeno napravili što smo trebali, tako ne možemo dobiti ovako iskusnu momčad"

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.10.2013.
Repeša: "Nismo obrambeno napravili što smo trebali, tako ne možemo dobiti ovako iskusnu momčad"
Foto: FaH

Cedevita nije uspjela doći do pobjede u prvom ovosezonskom nastupu u Eurokupu. U prvom susretu porazio ju je Bilbao, a Jasmin Repeša nije bio zadovoljan ponajviše reakcijom svojih igrača u obrani...

Porazom od Bilbaa 82:77 Cedevita je započela put u Eurokupu. Domaćin je opravdao ulogu favorita i na kraju ubilježio vrijednu pobjedu. U redovima Bilbaa nastupio je i jedan od kandidata za hrvatsku reprezentaciju, Fran Pilepić, koji je pohvalio rad u Cedeviti.

"Put koji je Cedevita izabrala je jedini ispravan put. Puno mladih igrača koji mogu samo napredovati i to posebno uz trenera kao što je Jasmin Repeša. Cedevita će biti jako neugodan protivnik u svim natjecanjima ove sezone", rekao je Pilepić za Cedevitinu stranicu.

Jasmin Repeša nije bio posebno zadovoljan, isticao je probleme u obrani koji su omogućili Bilbau da dođe do pobjede.

"Bilbao je značajno iskusnija i starija momčad od nas, a mi nismo odigrali kako smo trebali. U obrani u pojedinim trenucima nije bilo dovoljno energije i kaznili su na s 82 poena, jednostavno nismo napravili sve što smo trebali u toj fazi. Kada smo se branili kako smo dogovorili, postizali smo i puno laganih poena i to je bio jedini način na koji smo mogli do pobjede. Osim toga postotak šuta nam je bio nizak i tu trebamo tražiti prostor za napredak.Mladi smo i moramo još puno raditi da bi bili bolji", dodao je Repeša.

Napadački je Cedevitu predvodio Nolan Smith koji je bio razočaran zbog poraza, ali je istovremeno bio ohrabren otporom protiv vrlo jakog protivnika.

"Odigrali smo čvrsto i pružili jak otpor, ali su nas kaznili zbog nekih obrambenih pogrešaka. Ovdje je puno jača konkurencija nego u ABA ligi, svi igrači su vrlo dobri, ali ponovno ćemo igrati protiv Bilbaa. Mislim da i mi možemo među najbolje u ovom natjecanju i imamo veliku priliku za prolazak skupine", dodao je Smith.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben17.10.2013. u 09:32
    Da ste zabili kontre i zicere, a nezaboravimo slobodnjake, te otvorene šuteve, gdje se većina igrača nije proslavila, greške u obrani o kojima priča, bile bi zanemarive.
    litleben
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 19:17
    cedevita osvojit aba ligu ahahaa jesi ti pri sebi sa 1 igracem ostali svi polu igraci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 16:56
    Ajde "Šefe" odi ti tamo gdje i pripadaš.... debakl ćeš ti doživit ako Cedevita osvoji ABA ligu. Kapiraš??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 16:08
    dobro je nismo doziveli debakl
    Obrisan korisnik