Nogomet

Igor Štimac razriješen dužnosti izbornika, reprezentaciju preuzima Niko Kovač!

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2013.
Igor Štimac razriješen dužnosti izbornika, reprezentaciju preuzima Niko Kovač!
Foto: hns.family

Nakon dugačke sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Niko Kovač je imenovan novim izbornikom. Ostavka Igora Štimca je u konačnici prihvaćena te će Hrvatska s novim izbornikom pokušati doći do Svjetskog prvenstva u Brazilu...

Negledljiva i loša igra Hrvatske uz seriju loših rezultata, presudili su Igoru Štimcu koji je potpuno izgubio podršku navijača i na kraju je morao otići.

Još prije Glasgowa je bilo jasno da je to za Štimca utakmica biti ili ne biti i da će vrlo teško preživjeti novi debakl i težak poraz. Na kraju nije uspio ostvariti pozitivan rezultat i sam je ponudio ostavku.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je još po povratku iz Glasgowa poručio da Štimac više neće biti izbornik, ali za potvrdu toga trebala je suglasnost Izvršnog odbora, ali isto tako trebalo je pronaći i zamjenu.

Sjednica Izvršnog odbora se odužila, potrajala je puno više od najavljenih sat vremena i nakon više od dva sata vijećanja Štimac je razriješen dužnosti.

"Odluka nije bila lagana jer je Igor imao podršku Saveza iako igre nisu bile na očekivanoj razini. Na kraju sam ipak predložio da se razriješi dužnosti što je u konačnici jednoglasno prihvaćeno. Vršitelj dužnosti izbornika s tendencijom dužeg ostanka na klupi je Niko Kovač", poručio je Šuker na konferenciji za novinare nakon sjednice IO.

Šuker je napomenuo kako su u Savezu vjerovali u Štimca do kraja te su se nadali da bi mogao popraviti stvari, ali očito nije išlo. Niko Kovač dolazi s klupe mlade reprezentacije do 21 godine s kojom je jako dobro krenuo u kvalifikacijski ciklus.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uživa značajnu potporu javnosti, veliki je autoritet u svlačionici i poznaje dio igrača s kojima je nekad i dijelio svlačionicu te se svi nadaju da će moći podići igrače i upisati pobjedu u dodatnim kvalifikacijama.

Iako dolazi s predznakom v.d., Kovač je izbor i za budućnost te kako Šuker naglašava, on bi trebao voditi reprezentaciju i u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

Još uvijek nije poznato tko će preuzeti reprezentaciju do 21 godine umjesto Nike Kovača i nastaviti njegov put prema Europskom prvenstvu koji je sada značajno olakšan nakon gostujućih pobjeda kod Ukrajine i Švicarske.

Isto tako donesena je i odluka o kažnjavanju Ivana Strinića i Dejana Lovrena zbog sukoba na travnjaku u Glasgowu te će svaki u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza dati po 20 tisuća eura.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Munchen17.10.2013. u 17:08
    Sve mogu razumjeti osim ovoga. Prvi put čujem nekoga kako misli da je kapetan okrenuo leđa onim navijačima koji nisu glasali za dotičnu stranku .. uvjeren sam da golema većina neglasača ne misli da je tako.
    Munchen
  • javasluk17.10.2013. u 16:26
    Da, tako je, ali još uvijek ostasje da sve što je dozvoljeni ne znači da je i moralno! Mene najmanje smeta što je dao podršku Sanaderu, mene smeta zlouporaba položaja je to, biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije nije beznačajna funkcija u ovoj državi u ovom društvu, a time poslao poruku... [više na forumu]
    javasluk
  • Munchen17.10.2013. u 13:52
    Da te citiram "zakonom je dozvoljeno ali sudjelovanje" - "reklamiranje nije zabranjeno" pa ako nije zabranjeno onda je i to dozvoljeno.Slažem se da nije trebao, ali ne zato jer ne mislim da ne smije već jer nije bio upoznat kome daje podršku, 907743 Hrvata je tu pogrješku napravilo na tim izborima... [više na forumu]
    Munchen
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 09:09
    Sretno Niko svi smo uz tebe,pošten iskren iako ne uspiješ nitko te neće osuđivati jer si moralna osoba
    Obrisan korisnik
  • danchy17.10.2013. u 08:46
    Trenutno je jedino bitno da je Štimac smijenjen, Nikine reference nisu bitne, jer Hiddink ne može 3 dana prije utakmice ništa drastično promijeniti niti uigrati niti bi mogao popraviti sve što je ovaj usrao. Kakav je Niko ćemo vidjeti tek u idućem ciklusu ako ga ostave kao izbornika.
    danchy