Tenis

Karlović uspješan u prvom kolu Moskve, Dodig ispao u Stockholmu

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2013.
Karlović uspješan u prvom kolu Moskve, Dodig ispao u Stockholmu
Foto: FaH

Polovičan uspjeh ostvarili su hrvatski tenisači u prvim kolima u Moskvi i u Stockholmu. Ivo Karlović stigao je do drugog kola u Rusiju dok je Ivan Dodig zaustavljen već na startu u Švedskoj...

Ivo Karlović na pravi način otvorio je nastup na ATP turniru u Moskvi. Prvo kolo donijelo mu je dvoboj protiv Amerikanca rođenog u Kijevu Denisa Kudle koji nije predstavljao problem za Karlovića.

Hrvatski tenisač slavio je u dva seta za sat i deset minuta igre sa 6:2, 6:3 te tako možda i malo lakše od očekivanog prošao u drugo kolo.

U oba seta Karlović je dominirao prepustivši vrlo malo prilika Kudli. Amerikanac je u samo jednom navratu stigao do 15:40 i imao dvije break lopte, no ostatak meča je bio u značajno podređenom položaju.

S druge strane Karlović je imao čak deset break lopti od čega je realizirao tri, više nego dovoljno za prolaz dalje. Dodajmo tu i 15 as servisa te 34 poena na reternu u odnosu na osam Kudlinih, jasno je zašto je tako glatko slavio.

Ovom pobjedom Karlović je uzvratio Kudli za poraz u Newportu prije dvije godine gdje je hrvatski tenisač poražen u tri seta.

U drugom kolu Karlovića očekuje susret protiv Denisa Istomina, petog nositelja koji je bio bolji od Andreja Kuznecova, Rusa s pozivnicom organizatora.

Lošije sreće nego Karlović bio je Ivan Dodig koji nije uspio proći prvo kolo u Stockholmu. Njega je odmah na startu zaustavio Fernando Verdasco koji je bio bolji u tri seta.

Dodigov pad je krenuo u drugom setu koji je glatko izgubio sa 6:1, zatim u trećem praktički nije imao nikakve šanse na reternu dok je s druge strane Verdasco iskoristio svoju priliku. Španjolac je u trećem setu izgubio samo jedan poen na svom servisu i to je bio ključ pobjede.

ATP Moskva, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Denis Kudla (SAD) 6:2, 6:3

ATP Stockholm, prvo kolo:
Fernando Verdasco (Španjolska) - Ivan Dodig (Hrvatska, 8) 6:7(2), 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 20:02
    zato je danas igrao 3 seta protiv Verdasca.. jer su mu manje važni.. uopće nije top30 i ne bori za nositeljstvo na AO
    Obrisan korisnik
  • teniosac16.10.2013. u 18:58
    Dodigu su sad važniji parovi,u igri je masters i velika lova..
    teniosac