Košarka

Rose briljirao u prvoj utakmici na domaćem parketu, nova pobjeda Rocketsa

Kristijan Musa • četvrtak, 17.10.2013.
Rose briljirao u prvoj utakmici na domaćem parketu, nova pobjeda Rocketsa
Foto: EPA

Odigrano je novih pet predsezonskih utakmica, koje su nas za još jedan dan približile početku nove sezone NBA, koju tako nestrpljivo iščekujemo. Derrick Rose je nakon godinu i pol dana odigrao svoju prvu utakmicu pred publikom Chicago Bullsa i odmah postigao 22 poena u isto toliko minuta provedenih na parketu. Od ostalih rezultata izdvojimo novu pobjedu Houstona.

Chicago Bullsi su u United Centru dočekali Detroit Pistonse. Pistonsi su odlučili igrati i bez Chauncey Billupsa i bez Brandona Jenningsa i bez Luigija Datomea. Bullsi su kontrolirali cijelim tijekom utakmice te ju pobijedili sa 96:81. Derrick Rose je osim svoja navedena 22 poena (6/9 za dva, 1/2 za tri, 9/10 slobodna) uz dvije asistencije, dva skoka i jednu blokadu. Tony Snell je bio drugi strijelac Bullsa s 12 postignutih poena, dok su Taj Gibson i Marquis Teague upisali po 11. Kentavious Caldwell-Pope je s 18 poena i sedam poena predvodio Pistonse, dok su ga pratili Jonas Jerebko s 14 te Greg Monroe s 10.

Boston je nakon poraza od dva poena razlike od Brooklyn Netsa isto mjerom poražen i od još jednih protivnika iz atlantske divizije. Toronto Raptorsi su slavili 99:97. Terrence Rose s 19 poena je bio prvo ime kanadskog kluba, dok ga je pratio tek Landry Fields s 14. Kod Celticsa MarShon Brooks je bio prvi strijelac momčadi sa 17 poena, dok su Jeff Green, Kelly Olynyk i Vitor Faverani postigli po 13.

Mavericksi su sjajnom drugom i trećom dionicom slomili otpor Indiana Pacersima, kojima ni fantastično odigrana posljednja četvrtina nije pomogla da spriječi poraz od sedam poena razlike. Za Indianu pak nisu nastupili Paul George, David West i Roy Hibbert, dok su momčad predvodili Luis Scola i Orlando Johnson sa po 14 postignutih poena. U pobjedničkoj momčadi je Shawn Marion zabilježio 18 poena i 11 skokova, dok ga je Monta Ellis ispratio s 13 poena i devet asistencija.

Nakon poraza od Pelicansa prvog dana predsezone, Rocketsi su pobijedili svaku utakmicu koju su odigrali poslije toga. Posljednju pobjedničku ostvarili su prošle noći, kada su sa 108:104 na svom parketu svladali Orlando Magic. James Harden je ponovno prve ime Rocketsa, ali je zanimljivo da je do sada u svakoj, pa tako i u ovoj utakmici zabio jednak broj poena, njih 21. Pratio ga je Donatas Motiejunas s 14 te Patrick Beverley s 13 poena. U redovima poraženog Magica je E'Twaun Moore zabio 17, Andrew Nicholson ubilježio 15 poena uz devet skokova, dok je Arron Afflalo zabio 13.

Portland Trail Blazersi upisali su novu pobjedu u Sait Lake Cityju protiv Utah Jazza. Nakon što su ih prije tjedan dana već svladali u okviru predsezone Blazersi su to ponovili. Ovoga puta Jazz je izgubio sa 99:92. Damian Lillard je upisao 24 poena, Mo Williams 17, a Robin Lopez 13 poena uz 13 skokova. Kod Jazza je Enes Kanter zabilježio 23 poena, Gordon Hayward 20, dok je Derrick Favors upisao učinak od 10 poena uz čak 17 skokova.

Košarka, NBA, predsezona:
Houston Rockets – Orlando Magic 108:104
Toronto Raptors – Boston Celtics 99:97
Indiana Pacers – Dallas Mavericks 85:92
Chicago Bulls – Detroit Pistons 96:81
Utah Jazz – Portland Trail Blazers 92:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 10:41
    ono sto je na engleskom "point" (u kosarci) je na hrvatskom "kos", a ne "poen" inace bih to presutio, ali vidim da ovaj svaki dan tako pise
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 12:55
    Chicago bi ove sezone,naravno ako ne bude ozljeda otići do kraja i osvojiti prsten.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 12:17
    odavno vec su ovi tekstovi o nba-u puni gresaka,i dosta krivih podataka koliko ko minuta igra npr.(ko nekidan kad su napisali da je rose igra 32 min.),uozbiljite se malo.. inace pratio san malo chicaga,rose cudesan i eksplozivan ko prije,bas ga je divota gledat pa nek je predsezona..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 11:28
    ma ko je ovo napisao? nazad u osnovnu!
    Obrisan korisnik
  • kistra17.10.2013. u 10:44
    Imate strašno puno pravopisnih grešaka u ovom tekstu i ne bi bilo loše da to ispravite.
    kistra