Zimski sportovi

Medveščak bio blizu, ali tri boda ipak ostala u TatNeft Areni

Sportnet • četvrtak, 17.10.2013.
Medveščak bio blizu, ali tri boda ipak ostala u TatNeft Areni
Foto: Davor Sajko

Gostovanje u Kazanju kod Ak Barsa, momčadi koja se može pohvaliti s dva osvojena Gagarin kupa, za Medvjede je završilo bez bodova. Ak Bars je pobijedio 5:3...

Snježni leopardi, koji se stalno s Barisom izmjenjuju na prvom mjestu Istočne konferencije, već su u prvoj trećini osigurali prednost. U devetoj minuti, u vrijeme kada je Luke Walker izvršavao dvominutnu kaznu zbog visoke palice, Mihajl Varnakov pospremio je pak u mrežu Medveščakovog vratara Barrya Brusta, da bi šest minuta kasnije Varnakov ponovo bio točan.

Medvjedi su tijekom prve i druge trećine imali bolji omjer udaraca na gol (11:8, 15:4), ipak samo su jedan od tih pokušaja realizirali. U 28. minuti Ryan Vesce dodao je pak s plave linije do Charlesa Lingleta koji ga je odmah ispucao prema domaćinu. Vratar Ak Barsa Konstantin Barulin malo je izašao van iz gola kako bi zaustavio pločicu, ali neuspješno jer se pak u trenutku našao u golu. U 31. minuti Medvjedi su ostali bez napadača Matta Murleya kojemu je Grigorij Panin snažno stisnuo glavu na bandu. Murley je nekoliko trenutaka ostao ležati na ledu, a s njega je izašao uz liječničku pomoć. Panin je zbog naleta palicom u glavu i područje vrata dobio 2+5+20, ali u tim minutama kada su domaćini imali igrača manje, uspjeli su dvaput iznenaditi Medvjede i upisati dva shorthanded gola.

U posljednjoj trećini Medvjedi su nastavili s pritiskom na igrače Ak Barsa te su, između 47. i 48. minute, u svega 28 sekundi dvaput zatresli mrežu Barulina. Prvo je asistenciju Kurtisa Fostera iskoristio Patrick Bjorkstrand, koji je proglašen najboljim mladim igračem prošlog tjedna od strane KHL-a, da bi zatim akciju Saše Martinovića finiširao Vesce. Medvjedi su do kraja susreta pokušali izvući izjednačenje, ali u 59. je Aleksej Tereščenko postavio konačnih 5:3 za Snježne leoparde golom u praznu mrežu.

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

AK BARS KAZANJ - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

KAZANJ - TatNeft Arena. Gledatelja 4860. Suci: Ronn, Zaharov, Strelcov, Tarasov.

STRIJELCI:

1:0 BAR Varnakov (Heshka, Stapleton, 9) PP1
2:0 BAR Varnakov (Burmistrov, 15)
2:1 MED Linglet (Vesce, 28)
3:1 BAR Obuhov (Kornejev, 33) SH1
4:1 BAR Petrov (Tereščenko, 37) SH1
4:2 MED Bjorkstrand (Foster, 47)
4:3 MED Vesce (Martinović, 48)
5:3 BAR Tereščenko (59) EN

AK BARS: Barulin, Jaroslavljev, Nikulin, Zaharčuk, Bodrov, Stapleton, Svitov, Varnakov, Pesonen, Kornejev, Heshka, Tereščenko, Jarullin, Obuhov, Tkačjov, Burmistrov, Panin, Vincour, Medvedev, Lukojanov, Petrov, Faizullin.

KHL MEDVEŠČAK: Brust, Vasiljević, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, Koren, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Pikkarainen, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Ak Bars 31, Medveščak 4.

UDARCI NA GOL: Ak Bars 21, Medveščak 37.

Autor: http://www.medvescak.com/

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 12:11
    Omjer isključenja je takav jer se Panjinu računa isključenje od 27 minuta(20+5+2), s tim ispada da je ostatak ekipe imao 4 min isključenja isto kao i Medveščak.
    Obrisan korisnik
  • BLiND18.10.2013. u 11:12
    Nažalost zadnjih tjedan dana što u KHL-u što u NHL-u takvih i sličnih startova sve više, Muršak, Boyle, Kronwall. Očito kazne treba mijenjat, jer postojeće ne djeluju.
    BLiND
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 10:48
    Doći će Panjin u ZG, a onda jao siga njemu... ovo se ne bude zaboravilo, to sigurno...Kaj se tekme tiče, nisam gledao, ali bode u oči razlika u broju isključenja (31-4 za domaće) i činjenica da je Medveščak čak dva gola dobio u powerplayu... Ovo se baš i nije trebalo izgubit.
    Obrisan korisnik
  • Vjeran18.10.2013. u 08:33
    Odlična utakmica protiv izrazito jakog kluba kojeg smo stvarno držali u šapi. Šteta za poraz ali svejedno sam oduševljen igrom. A za ovog Panina zaista nemam adekvatnih riječi. To je jednostavno bolesno. Da se mene pita taj na led više ni na pecanje ne bi izlazio.
    Vjeran
  • terrible18.10.2013. u 01:25
    http://www.youtube.com/watch?v=9uMVRbDApAo stvarno veze s mozgom nema ovaj...
    terrible