Zimski sportovi

Video: Red Wingsi pobjednički kroz Denver, San Jose ispustio pobjedu u Dallasu

Branimir Korać • petak, 18.10.2013.
Video: Red Wingsi pobjednički kroz Denver, San Jose ispustio pobjedu u Dallasu

Iza nas je bogata NHL večer s nizom odličnih utakmica. Derbi je igran u Denveru gdje su Detroit Red Wingsi bili uspješniji od Colorada, dramatično je bilo u susretu San Josea i Dallasa, a Pittsburgh je lako svladao rivale iz Philadelphije...

Predvođeni raspoloženim Jonasom Gustavssonom Detroit Red Wingsi svladali su u Denveru Colorado s 4:2. Gustavsson je zaustavio čak 38 pokušaja domaćina i tako je predvodio Red Wingse na putu do pobjede koja je ujedno označila i prvi poraz Colorada ove sezone.

Prva trećina pripala je Red Wingsima koji su poveli s 2:0 golovima Johana Franzena i Pavela Dacjuka, no domaćin se u drugih 20 minuta vratio i poravnao na 2:2 preko Erika Johnsona i Gabriela Landeskoga. Isključenje Alexa Tanguaya početkom posljednje trećine pokazat će se kobno jer je Franzen svojim drugim powerplay golom vratio prednost na stranu Red Wingsa. U 54. minuti Pavel Dacjuk je još jednom pogodio i Detroit je potvrdio pobjedu.

Red Wingsi su u prvoj trećini ostali bez Nicklasa Kronwalla koji je na nosilima iznesen s leda, no srećom nije teže ozlijeđen. "Bilo je stvarno strašno, Nicklas je bio potpuno van sebe, nije shvaćao što se događa nakon tog nokauta. Brzo smo saznali kako je ipak u redu i da će se oporaviti", rekao je Jonathan Ericsson.

San Jose je tri puta vodio protiv Dallasa, međutim poražen je nakon penala. Starsi su se svaki put vratili u utakmicu, i u produžetku su Sharksi dominirali i imali šest udaraca na gol dok su Starsi bili bez ijednog, a onda su upisali poraz na penalima zahvaljujući golu rookieja Alexa Chiassona.

Gost je do prvog vodstva došao već u devetoj sekundi utakmice golom Tylera Kennedyja što je ujedno i najbrži gol koji su Starsi primili u povijesti franšize. Imao je San Jose i nakon prve trećine vodstvo 2:1 (Tyler Seguin je prvo izjednačio, a zatim Matt Nieto pogađa za 2:1), ali nije uspio dugo zadržati prednost. Golovima Trevora Daleya i Codyja Eakina Dallas je izborio 3:3 dok je strijelac trećeg gola za Sharkse bio Patrick Marleau.

Prilikom izvođenja kaznenih udaraca zabio je samo mladi Chiasson u trećoj seriji, nakon toga je Dan Ellis zaustavio pokušaj Bretta Burnsa i Dallas je slavio.

"Uvijek volim doći brzo pred mrežu kod izvođenja kaznenih udaraca. Mislim da na taj način otežavam vrataru jer imam nekoliko opcija više za završiti napad. Ovo je velika pobjeda za nas jer smo igrali s dosta uspona i padova tijekom sezone. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom smjeru", rekao je Chiasson.

Dvoboj velikih rivala Philadelphije i Pittsburgha završen je glatkom pobjedom Pensa 4:1. Pensilvanijski rivali pružili su dobru utakmicu, no više zahvaljujući Pittsburghu nego Philadelphiji.

Domaći navijači pokazali su nakon susreta što misle o početku sezone Flyersa koji su dosad upisali samo jednu pobjedu uz sedam poraza. Žestoko negodovanje pojačala je činjenica da je poraz upisan od Pensa što Flyersi jako teško podnose. 30 minuta trebalo je Pittsburghu da dođe do prednosti i to pogotkom Jussija Jokinena da bi vrlo brzo Chris Kunitz povisio na 2:0. Sve što je domaćin uspio napraviti, bilo je smanjenje na 2:1 golom Waynea Simmondsa s igračem više. U posljednjoj trećini Flyersi su pritisnuli, a Pittsburgh je zabijao. Sidney Crosby i Evgeni Malkin u posljednjih dvije i pol minute stavili su točku na i.

"Kada zabiješ samo jedan gol, teško je pobijediti u hokeju. Bilo je teško, Pensi su bili vrlo agresivni i nisam imao puno šanse", rekao je nakon susreta Steve Mason. Dodatno loša vijest za Flyerse je i ozljeda Kimma Timonena koji je u drugoj trećini napustio led i više se nije vraćao.

Tim Thomas je godinama bio velika zvijezda Boston Bruinsa, a sada se našao na suprotnoj strani. Ipak, nije uspio pomoći Panthersima da dođu do pobjede, Boston je bio bolji s 3:2.

Daniel Paille i Dougie Hamilton odveli su Bruinse do prednosti nakon 13 minuta igre, međutim Florida je odgovorila golovima Krisa Versteega i Jesseja Winchestera. Kada se činilo da će se otići u produžetak, Reilly Smith je 59 sekundi prije kraja zabio za 3:2 i pobjedu Bruinsa kojima je Thomas obranio čak 37 udaraca.

"Pokušao sam ovoj utakmici pristupiti kao i svakoj drugoj. Bio sam malo nervozan, ipak mi je ovo bila povratnička utakmica i to protiv nekadašnje momčadi. Žao mi je kako je završilo, stvarno sam htio da budemo nagrađeni za bolju igru u nastavku susreta nakon vrlo lošeg početka. Nikada nije lako igrati protiv Bruinsa, pogotovo ne meni. Tamo sam proveo sjajne godine svojeg života međutim okrenuo sam novo poglavlje kao što su i oni u nekoj drugoj eri", rekao je Thomas.

Prvi shutout u ovoj sezoni za Roberta Luonga donio je pobjedu Vancouveru na gostovanju kod Buffala. 3:0 za Canuckse u susretu u kojem Luongo unatoč 25 obrana nije imao previše posla. Buffalo se potvrdio kao momčad koja vrlo teško postiže pogotke, a na drugoj strani su pogađali Chris Higgins, Brad Richardson i Ryan Stanton.

Teška večer je iza Toronto Maple Leafsa koji su već nakon 32 sekunde igre ostali bez startnog vratara Jamesa Reimera zbog ozljede glave, a kasnije su upisali i poraz. Vodili su golovima Joffreya Lupula i Josha Leiva, međutim Hurricanesi su napravili preokret golovima Ryana Murphyja, Erica Staala i Rona Hainseya.

Islandersi su nastavili loš niz Oilersa na gostujućoj turneji. Slavili su 3:2 u susretu koji su obilježili preokreti. Prvo je New York poveo golom Josha Baileya da bi krajem prve trećine Taylor Hall s dva gola u svega osam sekundi razmaka napravio preokret. Ipak, u drugoj dionici Kyle Okposo i John Tavares rade novi preokret i donose pobjedu Islandersima.

Montreal Canadiensi imali su visokih 3:0 sredinom druge trećine, no dopustili su Blue Jacketsima povratak, ali ne i pobjedu. Rene Bourque, Michael Bournival i Andrei Markov odveli su Montreal do visokog vodstva, no Boone Jenner s dva i s jednim golom Ryan Johansen poravnali su na 3:3. Ipak, u završnih 70 sekundi ukazao se Tomas Plekanec koji s dva gola donosi pobjedu Montrealu.

S čak 40 obrana Craiga Andersona Ottawa je stigla do pobjede protiv New Jerseya 5:2. Na drugoj strani neraspoloženi Martin Brodeur imao je tek 18 obrana što je pomoglo Senatorsima da upišu pobjedu. Predvođeni novim kapetanom Jasonom Spezzom Senatorsi su nakon dvije trećine vodili 3:0 golovima Erika Karlssona, Bobbyja Ryana i Zacka Smitha, međutim Travis Zajac i Steve Bernier su smanjili na 3:2 i zakomplicirali utakmicu. Ipak, u posljednjih pet minuta Milan Michalek i Spezza završavaju priču za konačnih 5:2.

Nakon što je Tampa ispustila vodstvo stečeno golom Tylera Johnsona, Minnesota je poravnala golom Mikke Koivua sredinom treće dionice. Nakon toga je uslijedio strašan pritisak domaćina, Lightning je potpuno neutralizirao Minnesotu i to mu se isplatilo kada je preko Stevena Stamkosa i Samija Sala ipak stigao do pobjede 3:1. U posljednjoj trećini Tampa je imala 13 udaraca na gol, a Minnesota samo dva.

TJ Oshie je jedini bio precizan u izvođenju kaznenih udaraca, a na drugoj strani Jaroslav Halak je zaustavio sva tri pokušaja Blackhawksa i St. Louis je stigao do pobjede 3:2. Dva puta je Chicago vodio, prvi put NHL prvijencem najboljeg strijelca AHL-a prošle sezone Brandona Pirrija, a drugi put golom Mariana Hosse. Međutim, Blues se uspio vratiti i to golovima Davida Backesa i Alexandera Steena.

Jonathan Quick još uvijek ne zna za poraz nakon kaznenih udaraca. Ovaj put je obranio sva tri pokušaja Nashville Predatorsa, za Kingse je u zadnjoj seriji zabio Anže Kopitar te Los Angeles odnosi iz Nashvillea pobjedu 2:1. U 60 minuta prvo je Matt Cullen zabio za 1:0, a onda je Slava Vojnov vratio Kingse u utakmicu i poravnao na 1:1.

NHL:
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 2:4
Dallas Stars - San Jose Sharks 4:3 kazneni udarci
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1:4
Florida Panthers - Boston Bruins 2:3
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 0:3
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 2:3
New York Islanders - Edmonton Oilers 3:2
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 5:3
Ottawa Senators - New Jersey Devils 5:2
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 3:1
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:3 kazneni udarci
Nashville Predators - Los Angeles Kings 1:2 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!