Zimski sportovi

Paninu 11 utakmica suspenzije, moguća i dodatna kazna

Ivor Krapac • petak, 18.10.2013.
Paninu 11 utakmica suspenzije, moguća i dodatna kazna
Foto: Davor Sajko

Disciplinski odbor KHL-a u petak je odlučio kazniti Grigorija Panina s 11 utakmica zabrane igranja zbog brutalnog starta na Mattu Murleyju tijekom ogleda Paninova Barsa i zagrebačkog Medveščaka, odigranog u četvrtak u Kazanu. Osim što je određena suspenzija, disciplinci KHL-a razmatraju i mogućnost dodatne kazne...

Dan iza vrlo ružnog udarca u glavu i vrat Matta Murleyja tijekom susreta Barsa i Medveščaka u Kazanu, Barsov branič Grigorij Panin kažnjen je zbog tog opasnog nasrtaja na suparničkog igrača. Panin je za start zbog kojega je prijevremeno završio nastup zaslužio 11 utakmica dugu suspenziju, odlučili su u petak disciplinci KHL-a.

Odlukom sudaca na ledu, ruski hokejaš je odmah poslije starta dobio kaznu od 5+20 minuta, bez prava da se vrati u igru do kraja susreta. Poslije pregleda snimke, disciplinci lige presudili su da je Panin za svoj potez zaslužio najdužu suspenziju predviđenu pravilnikom, s prisilnim pauziranjem od 10 utakmica, a dodatni susret kazne dobio je zbog toga što mu je to bio drugi slični ovosezonski disciplinski prijestup.

No, moguće je da će Barsov branič dobiti i dodatnu kaznu. U obavijesti o suspenziji objavljenoj na službenoj internetskoj stranici lige stoji da je Paninov prekršaj bio toliko težak da se razmatraju još neke disciplinske mjere, bez pojašnjavanja kakve sankcije dolaze u obzir.

Podsjetimo, Panin je grubo nasrnuo na Murleyja sredinom druge trećine utakmice u Kazanu. Da ono što je napravio neće proći nekažnjeno, moglo se naslutiti i prije službene odluke, nakon što se o ovom incidentu izjasnio Valeri Kamenskij, prvi čovjek disciplinskog odbora KHL-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz19.10.2013. u 18:33
    U Ebelu bi za takav start 2-3 utakmice dobio Austrijanac. Da je kojim slučajem neki naš igrač tako očetkao tog istog Austrijanca, vjerojatno bi dobio doživotnu zabranu ulaska u Austriju, a o igranju Ebela neću ni pričati.
    sportoz
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 20:31
    I treba takve još jače kazniti, u Ebelu bi dobio 2-3 utakmice kazne...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 20:05
    Pošteno.
    Obrisan korisnik