Nogomet

Ivanković: "O kvaliteti Splita dovoljno govori to što su lakoćom uzeli bod Hajduku na Poljudu"

Ivor Krapac • petak, 18.10.2013.
Ivanković: "O kvaliteti Splita dovoljno govori to što su lakoćom uzeli bod Hajduku na Poljudu"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši zagrebačkog Dinama vratit će se nastupima u MAXtv Prvoj ligi subotnjim ogledom sa Splitom, koji će ih u 13. kolu ugostiti u Parku mladeži. Dinamovci su na prvom mjestu prvenstvene ljestvice dočekali stanku zbog reprezentativnih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, a u subotu će biti u prilici povećati prednost na vrhu...

Igrači Dinama ponovno su na okupu, a prvi izazov poslije reprezentantivne stanke bit će im susret sa Splitom u 13. kolu MAXtv Prve lige. Utakmica će započeti u subotu u 19 sati u Parku mladeži, bez svih aduta gostiju iz Zagreba na koje Branko Ivanković u pravilu računa.

Dinamo će u ogledu sa Splitovcima biti bez ozlijeđenih Marcela Brozovića i Leeja Addyja, kao i bez umornog Juniora Fernandesa, koji je bio s reprezentacijom Čilea u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i po povratku u Hrvatsku osjeća posljedice promjene vremenskih zona. Neće biti ni Alena Halilovića, koji je trenutno s hrvatskom U-17 reprezentacijom na SP-u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dinamov kadar za utakmicu u Splitu

Vratari: Oliver Zelenika, Marko Mikulić

Obrambeni igrači: Ivo Pinto, Josip Šimunić, Jozo Šimunović, Josip Ćalušić, Josip Pivarić, Ruben Lima

Vezni igrači: Arijan Ademi, Jerko Leko, Bakary Sare, Domagoj Antolić, Sammir, Said Husejinović, Zvonko Pamić

Napadači: El Arbi Hillel Soudani, Fatos Beqiraj, Ante Rukavina, Duje Čop

Najavljujući nastup u Splitu, trener zagrebačkih Modrih istaknuo je da će ih dočekati kvalitetna i ambiciozna domaća momčad. "Znate koliko nam je važna utakmica 13. kola MAXtv Prve lige sa Splitom", opisao je Ivanović na susretu s novinarima, a prenijela je Dinamova službena web-stranica: "Ojačali su momčad ove sezone, ali podbacili su rezultatski i tražit će nastavak dobrih rezultata protiv Dinama."

"O kvaliteti Splita dovoljno govori to što su lakoćom uzeli bod Hajduku na Poljudu, zatim nesretno izgubili dva boda u Rijeci i to pokazuje da imaju kombinaciju iskusnih igrača, internacionalaca i domaćih mladih igrača koji su dodatan polet, entuzijazam i strast u igri. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica u Parku mladeži i da će Split napraviti sve da nas pobijedi. Bit će to veliki izazov za nas", dodao je trener Zagrepčana.

Ivanković je spomenuo i koga bi mogao koristiti umjesto igrača kojih neće biti u Splitu: "Alternacija za Fernandesa su Husejinović i Antolić, umjesto Brozovića vjerojatno će igrati Pamić i u obrani će biti Šimunović ili Ćalušić. Imamo napadača manje pa je Rukavina također u kadru, on dobro trenira i bliže je konkurenciji nego prije."

Osim što se bavio susretom sa Splitom, Dinamov trener se u razgovoru s novinarima osvrnuo i na dolazak Nike Kovača, dosadašnjeg izbornika mlade reprezentacije, na klupu najjače hrvatske nacionalne momčadi. Ivanković je poželio Kovaču puno sreće u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. godine u Brazilu: "Imamo kvalitetnu reprezentaciju, a novi izbornik ima podršku svih. Iskreno vjerujem u uspjeh naše reprezentacije, to su igrači koji su se dokazali i uz zajedništvo mogu ostvariti ono što svi želimo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2013. u 19:58
    Ivanković je pravi trener! Dinamo dobiva Splita.
    Obrisan korisnik