Zimski sportovi

Video: Ducksi i Jetsi upisali pobjede nakon izvođenja kaznenih udaraca

Branimir Korać • subota, 19.10.2013.
Video: Ducksi i Jetsi upisali pobjede nakon izvođenja kaznenih udaraca

Svega dva susreta bila su na rasporedu NHL-a noćas i oba su završena kaznenim udarcima. Uspješni su bili Winnipeg Jetsi i Anaheim Ducksi svladavši St. Louis i Phoenix...

Anaheim Ducksi su upisali pobjedu protiv Phoenix Coyotesa nakon izvođenja kaznenih udaraca. Obje momčadi su bile iznimno neefikasne u korištenju powerplaya, propustili su svih deset prilika, a na kraju su Ducksi bili ti koji su slavili.

Poveli su rano, već u sedmoj minuti golom Teemua Selannea i činilo se da će to biti lagan posao protiv obrambeno orijentiranih Coyotesa. Međutim Coyotesi su odgovorili u drugoj trećini u kojoj je na njihovim vratima briljirao Mike Smith, a na drugoj strani je Antoine Vermette uspio poravnati na 1:1. U 48. minuti Rostislav Klesla donio je prednost gostima, uslijedio je pritisak Ducksa i dvije minute prije kraja susreta Nick Bonino je donio produžetak. Tamo golova nije bilo, a prilikom izvođenja kaznenih udaraca presudio je gol Jakoba Silfverberga nakon čega je Jonas Hiller obranio pokušaj Shanea Doana i Ducksi su upisali pobjedu.

"Ovo definitivno nije ono što želimo od našeg powerplaya, ali smo uspjeli izvući pobjedu. Možda ponovno nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, ali igrali smo obrambeno jako dobro i nismo im dopustili previše prilika", rekao je strijelac pobjedničkog gola Silfverberg.

Dvoboj Winnipeg Jetsa i St. Louis Bluesa obilježila je ozljeda mladog braniča Jetsa Jacoba Troube koji je glavom udario u ogradu i na nosilima je odvezen iz dvorane. Još uvijek nije poznata težina ozljede, a pobjedu su na kraju odnijeli Jetsi nakon kaznenih udaraca.

St. Louis može žaliti za pobjedom, poveo je golom Davida Backesa nakon čega je Olli Jokinen izjednačio da bi s dva gola Alexandera Steena pobjegli na 3:3. Sedam minuta prije kraja Jetsi su smanjili preko Evandera Kanea, a manje od dvije minute prije kraja Tobias Enstrom je poravnao na 3:3. Na kraju su odlučivali kazneni udarci gdje je u sedmoj seriji Olli Jokinen zabio, a nakon toga Ondrej Pavelec obranio pokušaj Chrisa Stewarta za pobjedu Jetsa.

"Odličan je osjećaj doći do pobjede u ovakvoj utakmici. Bila je to dobra pobjeda protiv dobre momčadi i nadam se da će nam podići samopouzdanje. Moramo vjerovati da možemo u serijama pobjeđivati ovakve momčadi", rekao je Bryan Little.

NHL:
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes 3:2 kazneni udarci
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 4:3 kazneni udarci

Foto: Wikipedia, Cheryl Adams

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!