Zimski sportovi

Medveščak u zadnjih 50 sekundi prokockao pobjedu kod branitelja naslova

Branimir Korać • subota, 19.10.2013.
Medveščak u zadnjih 50 sekundi prokockao pobjedu kod branitelja naslova
Foto: Davor Sajko

Medveščak je propustio ogromnu priliku za pobjedu na gostovanju kod branitelja naslova u KHL-u, moskovskog Dinama. Imali su Medvjedi 50 sekundi prije kraja utakmice prednost 3:2, ali su onda u manje od minutu primili dva pogotka i izgubili 4:3...

Odličnu i hrabru utakmicu odigrao je Medveščak u Moskvi kod najuigranije ekipe lige, branitelja naslova prvaka i ponovno jednog od glavnih kandidata za osvajanje trofeja.

Igrači Marka Frencha sjajno su se držali i imali su prednost u najvećem dijelu susreta, ali pritisak domaćina u završnici susreta rezultirao je preokretom i porazom Medveščaka 4:3.

Počelo je kao iz snova i već u trećoj minuti Ryan Vesce je doveo Medveščak u vodstvo. Očekivano, Dinamo je odmah pritisnuo i krenuo po poravnanje, ali Mark Dekanich je odlično reagirao na sve pokušaje domaćina.

Ipak, na samom početku druge trećine Dinamo dolazi do poravnanja i to golom Latvijca Martinša Karsumsa koji snažnim udarcem šalje pak u mrežu.

Do kraja trećine nizale su se prilike pred oba gola, mogao je Dinamo i do preokreta, ali na kraju se Medveščaku isplatila hrabra igra i golom Charlesa Lingleta 26 sekundi prije kraja druge trećine Medveščak je opet poveo.

U posljednjih 20 minuta Medveščak je bio na najvećim iskušenjima. Dinamo je podignuo ritam, odmah je preko Konstantina Volkova poravnao na 2:2 i krenuo i po treći gol.

Međutim prije je do trećeg gola došao Medveščak koji je iskoristio domaću pogrešku i golom Michaela Ryana u situaciji jedan na jedan s Aleksanderom Jeremenkom ponovno je poveo.

Dinamo je u finišu krenuo na sve ili ništa i to mu se isplatilo 50 sekundi prije kraja kada je Aleksej Cvetkov poravnao na 3:3 da bi četiri sekunde prije kraja u sumnjivoj situaciji u Dekanichevom prostoru Denis Mosaljov donio pobjedu Dinamu 4:3.

Razočaranje nakon ovog poraza će zasigurno biti veliko, međutim Medvjedi mogu biti itekako zadovoljni pruženim otporom jednoj od najboljih momčadi lige.

KHL:
Dinamo Moskva - Medveščak 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2013. u 00:46
    mene je jedino brinulo (prije početka sezone) da ne budemo kanta za napucavanje, što nismo. ekipa je odlično složena za prvu sezonu, već sada smo stekli respekt drugih momčadi i izgrađujemo dobro ime u KHL. samim time će nam slijedeće sezone lakše biti privući kvalitetne igrače da se nadogradi ova... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG19.10.2013. u 23:35
    ma bitno da imamo dvoznamenkasti broj bodova Odlična tekma koju su sudci sjebali na kraju, šteta za poraz, stvarno smo dobro igrali. Nakon ova tri poraza bio bi red da dobijemo u Podolsku i Nižnjem Novgorodu, a onda i u domaćim tekmama, al korak po korak. Osnovni cilj, naša konkurentnost i... [više na forumu]
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik19.10.2013. u 19:01
    Steta,steta..zasluzili smo bod danas...zadnji gol je regularan..pola/pola..Carle je zeznuo stvar ali hbg bio je umoran..falilo je bekova danas..svaka cast Medvjedima..zig-zag
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2013. u 18:23
    fair play na nivou nema šta....mislim da je dekanich svojim potezom kad je napustio led odmah po završetku tekme, bez pružanja ruke protivničkim igračima pokazao što misli o njihovom pogotku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2013. u 18:21
    Dobra tekma, suci su zajebali zadnji gol. Nabijem Dinamo na qurac. U svakom slučaju Medvjedi su izvrsni, na kraju sezone bit će 5-6 u najgorem slučaju. Super za 1. sezonu.
    Obrisan korisnik