Rukomet

Lokosice preko Metalurga do treće pobjede u Regionalnoj ligi

Jelena Bagarić • subota, 19.10.2013.
Lokosice preko Metalurga do treće pobjede u Regionalnoj ligi
Foto: Ivana Stančin

Zagrebačka Lokomotiva na gostovanju kod Metalurga ubilježila je nova dva boda. Nakon slavlja nad Danilovgradom u Zagrebu, Lokosice su i u Skoplju došle do pobjede. Iako su uvjerljivo vodile na poluvremenu, teško su na kraju izborile pobjedu.

ŽRK Metalurg – Lokomotiva 18:19 (5:10)

Skoplje – dvorana Avtokomanda. Gledatelja: 380

Regionalna liga, 7. kolo

Sutkinje: Silvana Karbevska i Marija Ilieva (obje Makedonija)

ŽRK Metalurg: Antikj, Andreeva, Ialomitreanu; Mechevska 1, Grozdanovska 1, Gjorievska 2, Belevska, Despodovska 9, Jovanovska, Mladenovska 2, Nikolik, Stojkovska, Nikolovska, Sazdovska 2, Veličkovska 1, Mitrova.
Trener: Krsto Petruševski

Lokomotiva: Razum, Jelčić; Grubišić 3, Božović 1, Oštarjaš 2, Krsnik, Prusina, Gaće 2, Debelić, Kožnjak 2, Rajović 3, Janković, Horvat 4, Bašić 2, Milić, Konta.
Trener: Nenad Šoštarić

Isključenja: Metalurg 6 minuta; Lokomotiva 4 minute

Sedmerci: Metalurg 4(3); Lokomotiva –

“Zagrijavanje“ pred europske izazove Lokosice obavljaju u Regionalnoj ligi, a nakon Danilovgrada kod kuće bodove su odnijele i iz Skoplja. U utakmici s vrlo malo pogodaka s jedne i druge strane ipak su u konačnici slavile igračice Nenada Šoštarića koje su umalo u samoj završnici tu pobjedu ispustile. Metalurgu je ovo četvrti uzastopni poraz, dok je Lokomotiva u uzlaznoj putanji s drugom uzastopnom pobjedom.

Igračice Metalurga dobro su započele susret te su povele s 3:1, no ubrzo je uslijedila serija od osam uzastopnih pogodaka Lokomotive koja im je u 20. minuti omogućila veliku prednost. Seriju je prekinula Gabriela Veličkovska koja je pogodila z 4:9. U posljednjih deset minuta obje ekipe uspjele su zabiti samo po jedan pogodak pa se na odmor otišlo s rezultatom 5:10.

Iako se činilo da Lokosice drže susret pod kontrolom, u drugom dijelu uslijedio je pad u njihovoj igri. U prvih 14. minuta igračice Krste Petruševskog anulirale su prednost Lokomotive te su došle do izjednačenja (13:13). U drugom poluvremenu Metalurg je i poveo s 15:14 u 47. minuti, no pokazat će se da će to biti njihovo jedino vodstvo u drugih 30 minuta igre.

Međutim, Lokomotiva je ipak našla rješenje za obranu Metalurga, te je preokrenula rezultat i povela s 16:19. Nakon 19. pogotka Lokosice su ponovo doživjele pad u igri te su dale Metalurgu šansu da dođe čak do neriješenog rezultata, no kod makedonskih rukometašica nije bilo dovoljno koncentracije da to i postignu.

Najefikasnija u redovima Lokomotive bila je Lidija Horvat s četiri pogotka, dok su po tri postigle Tea Grubišić i Sanja Rajović. Kod Metalurga se istakla Zorica Despodovska s devet postignutih pogodaka, te Mihaela Ialomitreanu koja je skupila 12 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!