Zimski sportovi

Video: Penguinsi teško do pobjede protiv Vancouvera, Edmontonu kanadski derbi

Branimir Korać • subota, 19.10.2013.
Video: Penguinsi teško do pobjede protiv Vancouvera, Edmontonu kanadski derbi

Odigrana su prva dva susreta subotnjeg programa NHL-a, a iz njih su kao pobjednici izašli Pittsburgh Penguinsi i Edmonton Oilersi. Pensi su na svom ledu bili bolji od Vancouvera dok je Edmonton slavio u Ottawi...

Pittsburgh Penguinsi još jednom su obranili domaći led i nastavljaju bez poraza u Consol Energy Centreu. U subotu je svladan Vancouver i to u teškoj utakmici nakon izvođenja kaznenih udaraca s 4:3.

Marc-Andre Fleury je još jednom potvrdio kako je ove sezone puno bolji nego prošle, zaustavio je 36 pokušaja Canucksa i sva tri u raspucavanju uključujući i ključni Ryana Keslera.

Sve tri trećine završene su s po 1:1. U prvoj su Penguinsi bili u zaostatku nakon gola Alexandera Edlera da bi izjednačio svojim sedmim golom ove sezone Sidney Crosby.

U drugoj trećini su Penguinsi poveli zahvaljujući golu Chrisa Kunitza, ne prednost je neutralizirao Brad Richardson. Sada je došlo vrijeme za Canuckse da ponovno povedu i to je napravio Zack Kassian sedam minuta prije kraja, no rookie Olli Maatta svojim prvim NHL golom svega 25 sekundi kasnije vratio je Pense.

U raspucavanju je presudio gol Evgenija Malkina u trećoj seriji nakon čega je Fleury obrani Keslerov pokušaj.

U kanadskom dvoboju u Ottawi, Senatorsi su upisali poraz od Edmonton Oilersa 3:1. Domaćin je vršio pritisak, više je napadao, ali Devan Dubnyk je bio raspoložen i s 35 obrana je odveo goste do pobjede.

Dvostruki strijelac bio je Ryan Nugent-Hopkins dok je jedan gol dodao Jordan Eberle. Kod domaćina među strijelce se upisao Chris Neil.

NHL:
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 4:3 kazneni udarci
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 1:3

Foto: Wikipedia, southcentral

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!