Ostali sportovi

Video: Na različite načine, ali podjednako uvjerljivo Cardinalsi i Red Soxi stigli do Fall Classica

Filip Jukić • nedjelja, 20.10.2013.
Video: Na različite načine, ali podjednako uvjerljivo Cardinalsi i Red Soxi stigli do Fall Classica
Foto: EPA

Poznati su osvajači obje lige MLB-a. U subotu navečer Red Soxi su došli do četvrte pobjede u seriji s Tigersima i tako osigurali nastup u World Seriesu gdje ih čekaju fantastično posloženi Cardinalsi iz St. Louisa.

NLCS

Cardinalsi su ove godine uspjeli napraviti ono što su propustili u 2012. godini - pobjednički dovršiti ligašku seriju nakon 3:1 vodstva u utakmicama. Iako su Dodgersi home run paradom u petom susretu serije uspjeli okršaj odvesti u šesti susret i St. Louis, Cardinalsi su ipak po drugi puta u zadnje tri sezone osigurali nastup u samoj završnici MLB sezone.

Koji klub će slaviti ukupnu pobjedu u World Seriesu 2013.?

ANKETA#632

Unatoč zaostatku od jedne pobjede, momčad iz Los Angelesa se prilično samouvjereno vratila na Busch Stadium nakon utakmica u Kaliforniji. Razlog tomu je činjenica kako su Plavci znali da će u šestom susretu serije lopticu udaračima Cardinalsa bacati Clayton Kershaw. Međutim, ovaj, vjerojatno, najbolji bacač današnjice više nije mogao održati fantastičan niz startova u kojima je "na kapaljku" protivnicima dopuštao da dođu do runova. St. Louis je već u ranoj fazi utakmice, točnije u trećoj izmjeni, na veliko iznenađenje čitave bejzbolske javnosti pronašao recept za ljevicu 25-godišnjeg Kershawa i sa četiri runa najavio početak kraja sezone Dodgersa.

Kao puno puta do sada, Carlos Beltran je pokazao kako ima ono nešto što je potrebno za uspjeh u utakmicama doigravanja. Iako nije zabilježio puno udaraca, ovaj Portorikanac je bio uspješan u svim ključnim situacijama serije, ponovno zabilježivši šest RBI-ova, jednako kao i u divizijskoj seriji protiv Pittsburgha.

ALCS

Na puno spektakularniji način nego kolege im iz St. Louisa, Boston je osigurao svoj nastup u Fall Classicu. Naime, Detroit je u tri od svoja četiri poraza serije većim dijelom tih susreta djelovao kao bolja i organiziranija momčad. Međutim, home runovi Soxa u prijelomnim trenucima spomenutih ogleda spriječili su Tigerse da drugu godinu zaredom odu do same završnice nadmetanja u MLB-u.

Prvi od tih, sada već povijesnih, homera udario je David Ortiz u drugoj utakmici serije. Pri rezultatu 5:1 u korist Detroita, Ortiz je u osmoj izmjeni grand slamom izjednačio rezultat, da bi kasnije Jarrod Saltalamacchia singleom donio Bosoxima prvu pobjedu u ALCS-u.Treba reći i to kako je Ortizov grand slam prvi takav udarac za izjednačenje, u osmoj izmjeni ili kasnije, u povijesti MLB doigravanja.

Ništa manje bitan nije bio ni home run Mikea Napolija za "skromnu" 1:0 pobjedu u Detroitu, kao ni onaj, inače kontakt udarača, Shanea Victorina koji je u šestoj utakmici serije, svojim grand slamom, praktički osigurao World Series utakmice na Fenway Parku u 2013. godini.

Prva utakmica WS-a na rasporedu je u srijedu. Prednost domaćeg terena imaju Red Soxi zbog pobjede AL selekcije na All-Star susretu. Serija se igra na četiri dobivene utakmice, po 2-3-2 rasporedu domaćinstava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!