Nogomet

Brazil melje i dalje, Honduras i Urugvaj se spašavali u sudačkoj nadoknadi

Mario Katušić • nedjelja, 20.10.2013.
Brazil melje i dalje, Honduras i Urugvaj se spašavali u sudačkoj nadoknadi
Foto: Kristijan Komarica

Prvi susreti drugog kola Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina donijeli su još jednu uvjerljivu pobjedu Brazilaca, još jednu minimalnu Italije te dramatično izborene neodlučene rezultate u preostale dvije utakmice

Drugo kolo je započelo sa susretima Slovačke i Hondurasa te Obale Bjelokosti i Urugvaja. I obje su donijele dramatične završnice. Mladi Slovaci su, nakon katastrofe protiv Brazila trebali pobjedu da ih razbudi, no nije krenulo dobro na njih. Honduras, koji je nakon tri boda u prvom kolu bio pun samopouzdanja, poveo je u 20. minuti kada je Rembrandt Flores zabio odbijanac nakon intervencije vratara Martina Junasa. Slovačka se ipak oporavlja te u drugom dijelu dolazi do preokreta i vodstva kada dva pogotka postiže Tomas Vestenicky. Prvo je u 48. minuti prekrasno pogodio sa ruba kaznenog prostora, da bi devet minuta kasnije zabio nakon duge lopte poslane od strane njegovih suigrača iz obrane. Honduras je ipak došao do velikog boda u drugoj minuti sudačke nadoknade kada iz gužve nakon udarca iz kuta gol postiže Jorge Bodden. Slovaci su još stigli imati i priliku za pobjedu, no sjajnom intervencijom se iskazao vratar Cristian Hernandez.

Susret Obale Bjelokosti i Urugvaja nije bio ništa manje dramatičan. Afrikanci su, nakon nesretnog poraza u prvom kolu protiv Italije, u ovaj susret krenuli vrlo dobro, a do vodstva su došli u 17. minuti kada se udarac Aboubakara Keite odbije od obrane Urugvaja i vara njihovog vratara. Afrikanci su vrlo brzo mogli i do drugog pogotka, no udarcu Francka Kessiea ispriječila se greda., dok je s druge strane Urugvaj imao jednu vratnicu. Ta ista vratnica ispriječila se u drugog dijelu Afrikancima, nakon još jednog odličnog udarca Keite. I onda, u četvrtoj minuti nadoknade, kada se mislimo da će Obala Bjelokosti doći do zaslužene pobjede, jedan kiks obrane koja je izbila čistu vratarevu loptu iskoristio je Franco Acosta i donio Urugvaju vrijedan bod. Obala Bjelokosti tako nakon dva kola, u kojima je nadigrala i Italiju i Urugvaj, radi nedostatka sreće ima samo jedan bod.

Zvijezde večernjeg programa bili su Brazilci, koji su nakon 6:1 protiv Slovačke jednakim rezultatom savladali i domaćina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Golijada je započela u 10. minuti kada gol postiže Boschilia. U 33. minuti isti igrač povisio je na 2:0 nakon sjajne akcije. Rezultat poluvremena od 3:0 postavio je Nathan u 41. minuti minijaturom u šesnaestercu Arapa. Svoj drugi, a četvrti gol na prvenstvu, Nathan postiže u 66. minuti sjajno prebacivši vratara za 4:0. Peti pogodak prekrasan je volej Joandersona u 73. minuti, dok je šesti postigao Gabriel u 84. Počasni pogodak za domaćina djelo je Alameri Zayeda koji je pobjegao obrani u 89. minuti.

Italija je, unatoč neuvjerljivoj igri, došla i do svoje druge pobjede, i to protiv Novog Zelanda koji je u prvom kolu protiv Urugvaja sedam puta vadio loptu iz svoje mreže. Stvari nisu mogle krenuti dobro za Italiju kada je njihov vratar Simone Scuffet srušio Stuarta Holtusen, a sudac pokazao na kazneni udarac. No Scuffet se iskupljuje prvo obranivši udarac Montya Pattersona , a nakon toga i pokušaj nakon odbijene lopte. Do kraja poluvremena vidjeli smo po jednu vratnicu sa svake strane, no na odmor se otišlo rezultatom 0:0. Nakon samo tri minute drugog dijela Italija je povela, a strijelac je bio isto kao i u prvom susretu, Luca Vido. Do kraja susreta je Novi Zeland imao neke prilike, no sa dvije sjajne intervencije dokazao se Scuffet, do sada najbolji vratar prvenstva. Italija tako nakon dvije minimalne pobjede, uz neuvjerljivu igru, osigurava prolaz u drugi krug i prije susreta protiv Urugvaja.

Sutra su na rasporedu skupine C i D, a posebno pažnju izaziva popravni ispit Hrvatske reprezentacije, koja se susreće sa ekipom Paname

Svjetsko Prvenstvo U17 – Dan četvrti
Slovačka – Honduras 2:2
Obala Bjelokosti – Urugvaj 1:1
Brazil – Ujedinjeni Arapski Emirati 6:1
Italija – Novi Zeland 1:0

Skupina A: Brazil 6, Honduras 4, Slovačka 1, Ujedinjeni Arapski Emirati 0
Skupina B: Italija 6, Urugvaj 4, Obala Bjelokosti 1, Novi Zeland 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!