Zimski sportovi

Medveščak nogometnim rezultatom izgubio od Vitjaza

Sportnet • ponedjeljak, 21.10.2013.
Medveščak nogometnim rezultatom izgubio od Vitjaza
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka ubilježili su poraz u novom nastupu u KHL-u, na gostovanju kod Vitjaza. Domaćini su pobijedili s nogometnih 1:0.

VITJAZ - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Podolsk - Ledena palača. Gledatelja 3000. Suci: Bukin, Gašilov, Medvedev, Sadovnikov.

Strijelac: 1:0 VIT Ivanov (Makejev, 13.)

VITJAZ: Lisutin, Backlund, Tatalin, Hafizulin, Mamin, Vasiljev, Topol, Soloduhin, Šitikov, Mezei, Seljeznjov, Ribin, Kudinov, Golovkov, Černov, Afinogenov, Makarenko, Ribakov, Makejev, Pyett, Malevič, Ivanov

KHL MEDVEŠČAK: Brust, Vasiljević, Popovic, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, G. Koren, Ryan, Martinović, Kane, Waugh, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic

Isključenja: Vitjaz 0, Medveščak 2
Udarci na gol: Vitjaz 22, Medveščak 32

Vitjaz, koji je i iz protekla dva domaća susreta izašao kao pobjednik, vodstvo je osigurao u 13. minuti pogotkom Ivana Ivanova. Iako su domaćini poveli i minimalni rezultat zadržali do kraja susreta, statistički gledano, Medvjedi, kojima se u redove vratio Mark Popovic, imali su bolje brojke.

Omjer udaraca na gol u prvoj trećini bio je 15-6 u njihovu korist, a u drugoj 12-9. Medvjedi su bili bolji i u bulijima, u prvoj su trećini od 19 njih, čak 15 osvojili, dok je Vitjazu pripalo samo četiri. U drugoj trećini od 18 bulija, 11 su osvojili Medvjedi, a sedam domaćini, da bi u posljednoj trećini Medvjedi imali osam od 15 osvojenih bulija, a Vitjaz sedam.

Igrači Vitjaza su u 29. bili u situaciji s igračem više jer je na dvije minute bio isključen napadač Medveščaka Michael Ryan, ipak prednost s igračem više nisu realizirali. Vratar Barry Brust svaku je opasnost pretvorio samo u pokušaj.

Kako u posljednjoj trećini, u kojoj je Vitjaz više napadao od Medvjeda, nije dolazilo do promjene rezultata, u 59. minuti trener Mark French pozvao je time-out nakon kojeg su zagrebački oklopnici pokušali doći do izjednačenja sa šest igrača. Ipak to im nije uspjelo.

Tekst: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 19:01
    I ko za kurac, gol nam zabije klinjo kojem je to prvi KHL gol! Grrrrr....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 17:52
    Šteta, velika šteta... Nakon što smo prokockali u Moskvi vodstvo u zadnjoj minuti, zadnjim sekundama bolje rečeno, nismo uspjeli niti protiv Vitjaza mada smo bili bar ravnopravni ak ne i bolji... Šteta, idemo dalje, još jače!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 15:38
    bez predaje -idemo dalje
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG21.10.2013. u 23:47
    šteta, idemo u Nižnij Novgorod započet novi niz
    Lovro-ZG