Ostali sportovi

Čalić prošao novu prepreku i izborio četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Ivor Krapac • ponedjeljak, 21.10.2013.
Čalić prošao novu prepreku i izborio četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Marko Čalić osigurao je nastup u četvrtfinalu boksačkog Svjetskog prvenstva u kazahstanskom Almatyju. Hrvatski teškaš je u ponedjeljak u osmini finala svladao Čileanca Miguela Correu, a u srijedu će se boriti za ulazak u zonu odličja...

Marko Čalić zasad je najuspješniji hrvatski predstavnik na boksačkom Svjetskom prvenstvu u Almatyju. Čalić je u ponedjeljak prošao osminu finala u kategoriji do 91 kilograma, a novi nastup čeka ga u srijedu, kada je na rasporedu četvrtfinale.

Hrvatski teškaš je među posljednjih 16 jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao čileanskog boksača Miguela Correu. Završilo je s 3-0 na bodove u Čalićevu korist, s 29:28, 29:28 i 30:27.

"Bilo je izvrsno, Correa je iznimno jak, ali taktika je bila puni pogodak. Brži sam od njega, kretao sam se cijeli meč i jednostavno me nije uspio uhvatiti", komentirao je Čalić poslije pobjede, a prenijela je internetska stranica Hrvatskog boksačkog saveza.

Sljedeći protivnik hrvatskog teškaša bit će četvrti nositelj, Talijan Clemente Russo, koji je u osmini finala na bodove (3-0) prošao Danca Jima Andreasena. Talijanski boksač pamti svjetsko zlato 2007. u Chicagu i olimpijska srebra 2008. u Pekingu i lani u Londonu.

"Russo je sjajan, ali osjećam se odlično i idem po pobjedu i medalju", istaknuo je Čalić u najavi četvrtfinala.

Hrvatskom predstavniku u kategoriji do 91 kg je pobjeda nad Correom bila treća na ovom SP-u. Na putu do osmine finala svladao je Australca Jasona Whateleyja i petog nositelja, Kineza Xuanxuana Wanga, vlasnika bronce s prošlog SP-a.

Foto: AIBA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maniacx22.10.2013. u 10:03
    Bravo i od mene :)
    maniacx
  • Obrisan korisnik21.10.2013. u 20:28
    Bravo!
    Obrisan korisnik