Zimski sportovi

Video: Minimalni porazi domaćina, Penguinsima prvi poraz u CONSOL Energy Centreu

Branimir Korać • utorak, 22.10.2013.
Video: Minimalni porazi domaćina, Penguinsima prvi poraz u CONSOL Energy Centreu

Svega tri susreta bila su na rasporedu u NHL-u u ponedjeljak, a u sva tri gosti su upisali minimalne pobjede. U Detroitu i Pittsburghu napadači su bili vrlo neraspoloženi i ukupno je postignut samo jedan gol iz igre...

Pittsburgh Penguinsi su upisali prvi ovosezonski poraz na svom ledu. Iako su potpuno nadigrali Colorado, poraženi su s minimalnih 1:0. Zaustavio ih je Jean-Sebastien Giguere koji je obranio sva 34 pokušaja u okvir gola. S druge strane Colorado je uputio samo 14 pokušaja prema Marc-Andreu Fleuryju, no jednom je bio precizan.

Trenutak odluke dogodio se u 26. minuti kada je Gabriel Landeskog postigao svoj treći ovosezonski pogodak i osigurao pobjedu 1:0 svojoj momčadi.

"Uopće nisam vidio pak, pogled mi je bio blokiran. Brandon Sutter je pokušao blokirati udarac, krenuo sam u drugu stranu i pak je završio u golu", rekao je nakon susreta Fleury.

Napadači su izgubili bitku s vratarima i u Detroitu gdje su San Jose Sharksi upisali pobjedu nakon kaznenih udaraca protiv Detroit Red Wingsa 1:0. Antti Niemi je obranio 24 udarca, a Jimmy Howard 27 za 24. odnosno 17. shutout u karijeri.

Nakon izjednačenog dvoboja bez pogodaka, pobjedu Sharksima donio je prilikom izvođenja kaznenih udaraca Logan Couture koji je u trećoj seriji nadmudrio Howarda. Odmah zatim Antti Niemi se prometnuo u junaka obranivši pokušaj Todda Bertuzzija za veliko slavlje Sharksa.

"Mislim da smo napravili odličan posao na njihovim glavnim igračima. Nismo im ostavili dovoljno prostora i definitivno smo pokazali napredak u nekim fazama igre. Izgubljeni pakovi su bili naša Ahilova tetiva ove sezone, dobar je znak što smo ih prestali gubiti", komentirao je Howard.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Calgary Flames gostujućom pobjedom protiv Los Angeles Kingsa 3:2. Flamesi su briljirali u powerplayu sva tri gola su postigli s igračem više i na kraju su stigli do neočekivane pobjede.

Kingsi su poveli golom Drewa Doughtyja u samoj završnici prve trećine da bi u drugoj dionici Mike Cammalleri i Sean Monahan napravili preokret. U finišu druge trećine domaćin se ipak vratio preko Jeffa Cartera s igračem manje i sve do posljednjih 30 sekundi susreta čekalo se na pogodak. Tada su Flamesi iskoristili isključenje Anžea Kopitara i preko TJ-a Brodiea dolaze do pobjede.

"Nije važno je li odluka sudaca bila ispravna ili nije, nisam smio ostaviti svoju momčad u toj poziciji. Sve je išlo krivo, nismo igrali svoju igru", razočaran je bio Kopitar.

NHL:
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 0:1
Detroit Red Wings - San Jose Sharks 0:1 kazneni udarci
Los Angeles Kings - Calgary Flames 2:3

Foto - Wikipedia, Mahue

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 17:49
    Ova tekma između Avsa i Penguinsa me podsjeća na tekmu Leafsa i Wilda kada je Wild totalno napucao Leafse a ovi dobili s 4:1... Šteta radi vremenske razlike pa nemamo mogućnost popratit većinu tekmi live
    Obrisan korisnik