Rukomet

Dvoršek: "Susret s Vojvodinom prilika je za povratak pobjedničkog mentaliteta"

Zvonka Keliš • utorak, 22.10.2013.
Dvoršek: "Susret s Vojvodinom prilika je za povratak pobjedničkog mentaliteta"

Pred rukometašima CO Zagreba ove je srijede nov zanimljiv susret u sklopu SEHA lige koji ih vodi u goste novome članu regionalnog društva, ekipi Vojvodine. Nakon poraza od Veszprema ekipa se posložila, poradila na svojim pogreškama te se želi vratiti na pobjedničke staze, a dan uoči samog dvoboja potvrdili su to i trener Boris Dvoršek te desni vanjski ekipe Luka Šebetić.

Hrvatski i regionalni rukometni prvak nakon nedjeljnog poraza od mađarskog Veszprema u sklopu novoga kola Lige prvaka okrenuo se obavezama koje donosi SEHA liga. Zagrebaši će, naime, ovoga utorka put Srbije gdje će zaigrati s ekipom Vojvodine da bi za kraj tjedna, netom prije reprezentativne stanke, ponovno stali na parket zagrebačke Arene te snage odmjerili s aktualnim makedonskim prvakom Vardarom.

"Nastavljamo dalje s teškim utakmicama, nakon St. Petersburga, Tatrana i Veszprema očekuje nas dvoboj s Vojvodinom te Vardarom, dakle, dvije teške utakmice u kojima očekujemo dvije pobjede" , bile su prve riječi trener CO Zagreba Borisa Dvoršeka ususret novim izazovima njegove ekipe.

Šebetić najavio bolju igru CO Zagreba

Uoči novog susreta Regionalne lige riječ, dvije o samom ogledu s ekipom Vojvodine kazao je i mladi Zagrebov desni vanjski Luka Šebetić: "Očekujemo pobjedu, po nju i idemo, smatram da smo bolja ekipa i iako idemo u goste od nas se naravno očekuje to slavlje. Proći će do utakmice tri dana od poraza od Veszprema, no došli smo k sebi, analizirali smo što je bilo krivo i gdje možemo puno bolje i to ćemo primijeniti u utakmici protiv Vojvodine."

Osvrnuo se potom mladi Zagrebaš i na svoje dosadašnje nastupe kako u SEHA ligi tako i u Ligi prvaka te najavio kako očekuje još i bolja izdanja: "Relativno sam zadovoljan svojim nastupima ove sezone, bilo je dosta dobrih nastupa, kao i onih lošijih, ali naravno mislim da mogu još bolje od onoga što pružam. Svakako pokazujem uzlaznu putanju u većini utakmica."

Nastavio je potom Zagrebov strateg s najavom sljedećeg suparnika regionalnog prvaka: "Bolja smo ekipa od Vojvodine, ali svako gostovanje je teško i trebamo biti oprezni posebice jer smo se mi u nedjelju dosta potrošili protiv Veszprema, a i imamo problema unutar ekipe budući da Josip Valčić ima temperaturu i crijevnu virozu, dok je Stepančić osjetio bol u koljenu. To su neki problemi koji su trenutno prisutni u momčadi, ali na koncu ne bi trebali utjecati na igru, izvedbu i rezultat."

Otkrio je trener Dvoršek i one jake strane Vojvodine te s kojih pozicija ona najviše prijeti: "Vojvodina je dobra momčad, prvak je Srbije, a gledali smo je protiv Motora u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To je ekipa koja može igrati četiri obrane, od nje možemo očekivati svašta, ima dobre golmane, Elezovića na lijevom vanjskom oko kojeg se sve vrti, ima i dobrog pivota, posloženu liniju, kao i dobrog trenera Rnića koji zna sve o rukometu, a uza sve to ima i dobru atmosferu u dvorani."

U susretu s Vojvodinom koji je na rasporedu u srijedu neće biti mladog hrvatskog vratara Filipa Ivića, kao i lijevog krila Lovre Mihića te će njihova mjesta popuniti povratnik Hrvoje Batinović te reprezentativni kadet Matej Mudrinjak, a ekipa CO Zagreba sam će ogled iskoristiti i kao pripremu za nadolazeći težak dvoboj s Vardarom: "Pred nama je teška utakmica protiv ekipe od koje smo mi objektivno bolji, dakle trebali bi to dobiti i skupiti glave nakon poraza od Veszprema jer nam je to prilika da vratimo pobjednički mentalitet u ekipu. Također, to nam je i odlična prilika da nakon slavlja u Vojvodini budemo spremni za Vardar kako bi ga mogli svladati jer je mnogo jači no prošle godine, a to se vidi i po rezultatima u Ligi prvaka."

"Međutim, Vojvodina nam je trenutno broj jedan i čeka nas teška utakmica protiv nje. Dečki su dobro, analizirali smo Veszprem i nastavljamo gdje smo stali, očekujem od njih igru kao protiv Tatrana i kao protiv St. Petersburga drugo poluvrijeme", zaključio je Dvoršek.

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!