Zimski sportovi

Video: Hat-trick Kessela za preokret Maple Leafsa protiv Ducksa

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2013.
Video: Hat-trick Kessela  za preokret Maple Leafsa protiv Ducksa

Bogat program s nizom zanimljivih susreta u NHL-u, a s posebnom pozornošću pratio se susret Toronta i Anaheima. Maple Leafsi su u vrlo dobrom dvoboju ipak odnijeli pobjedu. Pobjede nakon kaznenih udaraca odnijeli su Chicago Blackhawksi i Washington Capitalsi dok su u produžetku slavili Vancouver Canucksi...

Predvođeni raspoloženim Philom Kesselom Toronto Maple Leafsi su preokrenuli rezultat protiv Anaheim Ducksa i slavili 4:2. Kessel je stigao do svog četvrtog hat-tricka u karijeri, a Ducksi nisu uspjeli postaviti novi klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda.

Početak utakmice bio je vrlo loš za Maple Leafse, ne samo rezultatski, već i igrom. Ducksi su ih potpuno nadigrali i u ranoj fazi druge dionice vodili su s 2:0 golovima Nicka Bonina i Matthieua Perreaulta. Tu su se Maple Leafsi počeli buditi i igrati sve bolje i do kraja treće četvrtine napravili su preokret s dva gola Kessela te jednim Diona Phaneufa. U posljednjoj dionici Anaheim je dao sve od sebe da dođe do poravnanja, ali nije uspio, a nade im je potpuno ubio svojim trećim golom Kessel sredinom trećine.

“Prva trećina je bila užasna, nismo mogli spojiti dva dodavanja niti pronaći igrača čim je bio malo udaljeniji. Jednostavno smo srljali iz pogreške u pogrešku. Srećom u nastavku su igrači shvatili da se moraju opustiti i igrati svoj hokej“, govorio je trener Maple Leafsa Randy Carlyle.

Chicago Blackhawksi od otvaranja sezone nisu postigli pogodak u trećoj trećini. Ovaj put ih je to stajalo odlaska u produžetak, no kasnije su uspjeli iz kaznenih udaraca upisati pobjedu u Sunriseu.

Ponovno su Blackhawksi dobro krenuli, poveli su 2:0 golovima Jonathana Toewsa i Briana Bickella, ali u manje od tri minute sredinom treće dionice primili su dva gola (Tomas Fleichmann, Dmitri Kulikov) i otišlo se u produžetak. Tamo su Panthersi zbog ozljede ostali bez Tima Thomasa kojeg je zamijenio Jacob Markstrom, a Chicago je na penale golovima Toewsa i Patricka Sharpa odnijeli pobjedu.

“Mislim da ne igramo ništa drugačije nego što igramo u prvoj i drugoj trećini. Ne vjerujem da se zadovoljimo tako rano s vodstvom. Bez obzira, zasad se ne bunimo zbog posta u posljednjoj trećini, imamo pobjednički omjer“, rekao je trener Blackhawksa Joel Quenneville.

Montreal Canadiensi su na svom ledu upisali neočekivani poraz od Edmonton Oilersa. Domaćin je s podcjenjivačkim izjavama ugostio Oilerse koji su u tome pronašli dodatni motiv i uspjeli su slaviti 4:3.

Počelo je odlično po Montreal koji je nakon prve trećine vodio 2:0 golovima Tomasa Plekaneca i Brendana Gallaghera, ali onda je uslijedio veliki preokret. Ales Hemsky i Ladislav Smid u drugoj dionici su poravnali na 2:2 da bi u trećoj Jeff Petry i Ryan Jones napravili potpuni preokret i odveli Oilerse na 4:2. Tri sekunde prije kraja Brian Gionta je samo postavio konačnih 4:3.

“Razgovor u svlačionici između prve i druge trećine nam je puno značio. Trener nas je podignuo i zaigrali smo kako treba. To nam je trebalo, gubili smo dvoboje, nismo igrali dovoljno angažirano da bi dobili ovako težak meč“, priznao je Ryan Nugent-Hopkins.

Vrlo dobar dvoboj odigrali su Winnipeg Jetsi i Washington Capitalsi, Capitalsi su slavili 5:4 nakon kaznenih udaraca, a domaćin može biti vrlo razočaran takvim ishodom. Imao je dosta više udaraca, koristio je pogreške Capitalse, ali je isto tako primio čak četiri gola i u lutriji kaznenih udaraca izgubio.

Nakon prve trećine bez golova, otvorilo se u drugoj gdje su za domaćine pogodili Brian Little, Grant Clitsome i Blake Wheeler dok su za goste uzvratili Mihail Grabovski i dvaput Alex Ovečkin. U posljednjoj dionici Troy Brouwer je doveo Capitalse do prednosti, međutim odmah je uzvratio drugim golom Little i odveo susret u produžetak. Tamo pogodaka nije bilo, ali zato ih je bilo u raspucavanju gdje je presudio promašaj Evandera Kanea u šestoj seriji nakon čega je Martin Erat zabio za pobjedu.

“Bio je iznimno teško, ali piše se pobjeda na početku gostujuće turneje. Nakon ovoga možemo i moramo napredovati“, rekao je Braden Holtby koji je skupio 43 obrane.

Dramatično je bilo u Uniondaleu gdje su Islandersi ugostili Canuckse i izgubili 5:4 u produžetku. Domaćin je poveo preko Brocka Nelsona i Matta Moulsona, međutim Ryan Kesler i Daniel Sedin u efikasnoj prvoj trećini poravnali su na 2:2. Moulson je doveo još jednom Islanderse u vodstvo na startu druge trećine, međutim Henrik Sedin i Chris Higgins napravili su preokret. U posljednjih minutu i pol Frans Nielsen je uspio poravnati i odvesti meč u produžetak. Međutim kratko je trajalo zadovoljstvo Islandersa, nakon 136 sekundi igre u produžetku Brad Richardson je postigao peti pogodak i donio pobjedu Vancouveru.

New Jersey Devilsi i dalje ne izgledaju dobro. Novi poraz nanio im je Columbus koji je slavio s 4:1. Ovaj put su Devilsi poveli preko Michaela Rydera, ali u nastavku susreta dominirao je Columbusu koji golovima Brandona Dubinskog, Cama Atkinsona, Jamesa Wisniewskog i Mariana Gaborika odlazi do uvjerljive pobjede.

Odlična obrana Minnesote spriječila je Nashville Predatorse u kreiranju velikih opasnosti pred vratima Josha Hardinga koji je skupio 16 obrana. Na drugoj strani pogodili su Justin Fontaine i Jason Pominville, dovoljno za pobjedu Minnesote.

Calgary je uspio nadoknaditi zaostatak 2:0 za Phoenixom, ali nije uspio i preokrenuti rezultat. Radim Vrbata i Mike Ribeiro odveli su Phoenix do prednosti koju su neutralizirali Lee Stempniak i Joe Colborne. Ipak novim golom Ribeira Coyotesi su se ponovno našli u prednosti da bi u završnici na prazan gol zabio Rob Klinkhammer za potvrdu pobjede.

NHL:
Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 4:2
Florida Panthers – Chicago Blackhawks 2:3 kazneni udarci
Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 3:4
Winnipeg Jets – Washington Capitals 4:5 kazneni udarci
New York Islanders – Vancouver Canucks 4:5 produžetak
Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 4:1
Minnesota Wild – Nashville Predators 2:0
Phoenix Coyotes – Calgary Flames 4:2

Foto - Wikipedia, Tim Alamenciak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))23.10.2013. u 16:36
    Jako dobro pokrivanje NHL-a Branimire! Drago mi je da su clanci o NHL-u ponovno postali dobri i tocni.
    :))