Zimski sportovi

Medveščak se odlično držao kod Torpeda, domaćin ipak slavio u produžetku

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2013.
Medveščak se odlično držao kod Torpeda, domaćin ipak slavio u produžetku
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščak još uvijek čekaju na prvu pobjedu na novoj gostujućoj turneji. Torpedo iz Novgoroda bio je uspješniji s 2:1 u tijesnom koji je odlučen tek u produžetku i to zahvaljujući golu Wojteka Wolskog, jedinog strijelca za Torpedo u ovom susretu...

Nadali su se Medvjedi kako će doći do gostujuće pobjede kod Torpeda, dobre momčadi, ali ne i najjačeg protivnika na ovoj turneji. Na kraju su se ipak morali zadovoljiti bodom, izgubili su u produžetku u susretu u kojem su skupili čak 70 minuta isključenja.

Od početka je krenulo loše po Medveščak koji je već u prvoj trećini ušao u probleme nakon što je isključenje do kraja susreta zaradio Boyd Kane zbog grubog starta.

Iako su domaći igrači u tom razdoblju imali čak pet minuta igrača više, nisu uspjeli doći do gola, a briljirao je Mark Dekanich koji je potpuno zatvorio prilaze svojoj mreži.

Do kraja prve trećine promjena nije bilo, Koval i Dekanich su sačuvali gol i bez pogodaka se ušlo u drugih 20 minuta.

U drugoj trećini domaćinu se ipak isplatio pritisak. Iako nije iskorištavao situacije s igračem više, Torpedo je zabio u "pet na pet" , a strijelac je bio Poljak Wojtek Wolski, igrač koji je nekada briljirao u dresu Colorado Avalanchea.

Odmah zatim nove loše vijesti za Medveščak jer malo više od dvije minute nakon primljenog gola isključenje do kraja susreta zarađuje i Mike Glumac.

U posljednjih 20 minuta Medveščak je zaigrao odmah angažiranije i nakon isključenja Sakarija Salminena, oporavljeni Matt Murley zabija u powerplayu za 1:1 i osigurava Medveščaku produžetak.

Tek 28 sekundi proteklo je u produžetku kada isključenje zarađuje Mathieu Carle što kažnjava drugim golom Wolski i osigurava pobjedu svojoj momčadi.

Medveščak sljedeću utakmicu igra u ponedjeljak u Zagrebu kada mu u goste dolazi Amur.

KHL:
Torpedo - Medveščak 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:24
    Medvjedi ne mogu bez svojih navijača. Ha, ha. Nema veze, jer kod kuće započinje nova serija.
    Obrisan korisnik