Rukomet

Dvoršek: "Utakmica s Vardarom rukometni je spektakl, očekuje nas vrlo težak dvoboj"

Danijela Lemaić • petak, 25.10.2013.
Dvoršek: "Utakmica s Vardarom rukometni je spektakl, očekuje nas vrlo težak dvoboj"

Nakon pobjede nad Vojvodinom u Novom Sadu ekipu Croatia osiguranja Zagreb očekuje pravi derbi SEHA GSS lige, naime, u nedjelju u Arenu Zagreb stiže makedonski Vardar. Uoči nedjeljnog susreta riječ, dvije o onome što očekuje ekipu hrvatskog prvaka kazali su trener Boris Dvoršek i vratar Ivan Stevanović.

U sklopu osmog kola Regionalne lige u zagrebačku Arenu stiže makedonski Vardar koji je trenutačno prva momčad tablice. Aktualni regionalni prvak u srazu s prvim regionalnim prvakom pokušat će upisati treću uzastopnu pobjedu i preuzeti prvo mjesto na ljestvici, stoga igrače Borisa Dvoršeka očekuje vrlo teška utakmica u kojoj moraju pokazati što sve znaju.

Trener hrvatskog prvaka uoči nedjeljne utakmice s Vardarom rekao je: ''Iza nas je utakmica s Vojvodinom koja je bila vrlo bitna kako bi se momčad podigla nakon poraza od Veszprema. U Novom Sadu vidio se lagani umor, dekoncentracija, primili smo puno golova koje možda nismo trebali, ali nismo igrali loše, to je bila vrlo korektna utakmica.''

''Ritam je naporan, igra se susret za susretom i nedostaje vremena za pravi trening, pripremu i regeneraciju što je potrebno ovako mladoj ekipi. Puno razgovaramo, gledamo video snimke i stalno pokušavamo riješiti nedostatke u igri. Trebat će još neko vrijeme kako bi se momčad u potpunosti uigrala, kako bi pojačali kretanje bez lopte te kako bi vanjska linija počela preuzimati više odgovornosti'', pojasnio je trener Dvoršek utjecaj napornog ritma na samu igru Zagrebaša.

''Susret s Vardarom je derbi SEHA lige, dvoboj trenutno dvije najbolje momčadi i od dolaska iz Srbije treniramo i gledamo video snimke Vardara. Bit ćemo spremni za ogled i smatram kako je Zagreb, s obzirom da igra na domaćem terenu, favorit'', najavio je derbi trener Dvoršek te pojasnio kako pripreme za Vardar traju od povratka iz Novog Sada.

Prokomentirao je potom Zagrebov strateg ekipu i samu igru Vardara, gdje je najjači i na što Zagrebaši moraju obratiti pozornost: ''Znamo sve o njima, imaju odlične golmane Petra Angelova i Strahinju Milića, odličnu vanjsku liniju s Igorom Karačićem i Mitom Stoilovim te tri odlična pivota. Vardar najčešće igra 6-0 obranu ili 5-1 s Timurom Dibirovim naprijed, u 6-0 obrani igra dosta duboko i agresivno na što moramo pripaziti. U napadu nisu prebrzi, ne vuku brzi centar te najčešće igraju prema pivotu.''

''Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica koja će biti pravi rukometni spektakl zato pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju u Arenu podržati nas kako bismo zajedno pobijedili makedonsku momčad'', za kraj je Dvoršek pozvao sve koji žele prisustvovati pravom rukometnom spektaklu da dođu u zagrebačku Arenu.

Čuvar Zagrebove mreže Ivan Stevanović kazao je kako će igrači CO Zagreba dati sve od sebe kako bi pobijedili na domaćem terenu: ''Probat ćemo se pripremiti što bolje za Vardar, većinu igrača poznajemo otprije i pokušat ćemo pobijediti pred našom publikom. Da bi svladali Vardar moramo imati dva dobra poluvremena, spojiti dobru obranu i napad.''

''Ekipa Vardara je vrlo ozbiljna ekipa što se vidi i po njihovu rezultatu u Ligi prvaka, ima odličnu obranu i sigurno nas čeka teška utakmica. Također, ima vrlo dobre obrambene igrače kroz koje se moramo probiti, dok u obrani moramo najviše paziti na njena dodavanja na crtu gdje je Vardar najjači'', rekao je vratar Stevanović o igri Makedonaca te na što kod njih Zagreb treba najviše pripaziti.

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 18:00
    Zagreb će dobiti ako odigra cijelu tekmu na visokom nivou, bez crnih rupa. Vardar ima igru, pokazali su to u Ligi prvaka, a i vodeće mjesto u SEHA ligi dovoljno govori. Osobno mi se sviđa Karačićev način igre i Dujshebaev me iznenadio u Ligi prvaka, pogotovo u tekmi protiv PSG-a di je vozio obranu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 16:46
    Bit ce gusto, ali moze to Zagreb dobiti..
    Obrisan korisnik