Tenis

Ivan Dodig ostao bez polufinala u Baselu, neočekivano poražen od Kanađanina Pospisila

Branimir Korać • petak, 25.10.2013.
Ivan Dodig ostao bez polufinala u Baselu, neočekivano poražen od Kanađanina Pospisila
Foto: EPA

Ivan Dodig ipak neće igrati u polufinalu ATP turnira u Baselu. U četvrtfinalu je upisao poraz protiv Kanađanina Vaseka Pospisila, igrača protiv kojeg je Dodig bio favorit, ali nije to uspio potvrditi i na terenu...

Pobjednik protiv Ive Karlovića, Vasek Pospisil, bio je bolji i od drugog hrvatskog tenisača na ATP turniru u Baselu. Iako se činio kao odličan ždrijeb za četvrtfinale, Ivan Dodig nije to znao iskoristiti i u tijesnom meču je upisao poraz.

Dodig je imao prilika, propustio je i ukupno tri set lopte, no nije ih iskoristio i na kraju je kažnjen.

Prvi set je otišao na stranu Pospisila s 13:11 u tie-breaku gdje je Dodig imao prilike kod 6:5, 9:8 i 10:9, na drugoj set lopti je imao i servis, ali Pospisil je sve to spasio i onda je u završnici tie-breaka s trećim as servisom završio posao.

U drugom setu nije bilo nekih velikih pomaka u Dodigovoj igri, Pospisil je i dalje bio apsolutno ravnopravan, u nekim segmentima i bolji pa je tako kod 2:2 oduzeo Dodigu servis, no srećom hrvatski tenisač je odmah odgovorio na isti način i poravnao na 3:3.

Do kraja meča Dodig je osvojio još samo jedan gem i to baš taj kod 3:3 kada je stigao do vodstva da bi nakon toga otišao u poraz.

Pospisil je slavio uz samo 43 posto ubačaja prvog servisa, ali je zato napravio dva breaka iz četiri pokušaja dok je Dodigu to pošlo za rukom samo jednu iz dva pokušaja.

U polufinalu Pospisil će igrati protiv boljeg iz dvoboja Rogera Federera i Grigora Dimitrova koji igraju posljednji meč dana.

ATP Basel, četvrtfinale:
Vasek Pospisil (Kanada) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6(11), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 12:53
    Zašto autor članka smatra da je Dodig "morao" dobti Pospišila? Taj dečko je velika nada svjetskog tenisa, mlad je i u usponu. Uskoro će među prvih dvadeset, a već u ponedjeljak bit će ISPRED Ivana ATP ljestvici, među prvih trideset. Navijanje je lijepo, ali ne bi se smjelo uplitati u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 11:32
    kome je kum ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 01:43
    taj pospisil nedavno igrao polufinale masters 1000 turnira, što dodig recimo nikad u karijeri nije... tako da malo manje podcjenivanja protivnika za koje niste nikad čuli, jer očito ne pratite baš tenis
    Obrisan korisnik
  • jeffhardy1925.10.2013. u 23:08
    A baš da preda polufinale bez borbe bi bilo glupo. Iako ne vjerujem da je pustiu meč bez obzira na to što je sutra kum.
    jeffhardy19
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 23:01
    Jucer su govorili da je prekosutra kum, i da ce izgubit.
    Obrisan korisnik