Zimski sportovi

Video: Serija Colorada se nastavlja, Duchene briljirao u pobjedi nad Hurricanesima

Branimir Korać • subota, 26.10.2013.
Video: Serija Colorada se nastavlja, Duchene briljirao u pobjedi nad Hurricanesima
Foto: EPA

Najugodnije iznenađenje nove NHL sezone je momčad Colorada koja je ubilježila i devetu pobjedu. U zanimljivom susretu Vancouver je slavio kod St. Louisa, Anaheim je pobjednički napustio Ottawu, a Islandersi su slavili u Pittsburghu...

Colorado bilježi fantastičan start u sezonu, a nova pobjeda upisana je u Denveru protiv Caroline. U deset utakmica Avalanche je slavio čak devet puta i izjednačio najbolji start u sezonu u povijesti kluba. Varlamov je ponovno bio odličan na golu, obranio je 28 udaraca protivnika, a priključio mu se napadački raspoloženi Matt Duchene s dva gola i asistencijom.

Hurricanesi su se u minusu našli već nakon prve trećine kada su Erik Johnson i Duchene odveli Colorado do 2:0, međutim izlazak iz svlačionice, već nakon 12 sekundi igre u drugoj dionici donio je smanjenje zaostatka Caroline zahvaljujući golu Draysona Bowmana. Pokušavali su Hurricanesi doći do poravnanja, ali nada u preokret je splasnula nakon što je Duchene svojim drugim golom povisio na 4:1 dok je prije toga treći pogodak za momčad Patricka Roya zabio i Alex Tanguay. Sve što je Carolina uspjela bilo je smanjenje zaostatka na 4:2 pogotkom Andreja Sekere.

"Promijenili smo pristup, imamo veliku širinu i igramo jedan za drugoga. Radimo puno tih malih stvari i to kroz svih 60 minuta što nam se na kraju vraća kroz rezultat", komentirao je Paul Stastny transformaciju momčadi koja je prošle sezone bila 15. na Zapadu.

Svježina St. Louis Bluesa koji je odigrao svega sedam utakmica za razliku od Vancouver Canucksa koji su ih prije ovog gostovanja odradili čak 12, nije pomogla. Canucksi su slavili u produžetku 3:2 još jednim važnim golom Ryana Keslera.

Lagan raspored i mali broj utakmica kao da je uspavao Blues koji je loše otvorio utakmicu i Vancouver je sredinom druge dionice vodio 2:0 golovima Chrisa Higginsa i Keslera, međutim tu se domaćin probudio i vratio se u utakmicu zahvaljujući pogocima Alexandera Steena i Vladimira Sobotke. Otišlo se u produžetak gdje pogodaka nije bilo sve do 15 sekundi prije kraja kada Kesler donosi pobjedu Vancouveru.

"Uvijek mogu bolje i pokušavat ću se podizati iz utakmice u utakmicu. Ova gostujuća turneja je za mene bila jako uspješna i puno mi je pomogla", rekao je Kesler koji je ove sezone postigao već sedam golova.

Anaheim je na gostujućoj turneji za vrijeme koje će odraditi čak osam utakmica u 15 dana, a Ottawu napuštaju zadovoljni. Upisali su pobjedu 2:1 u tvrdoj utakmici u kojoj su Senatorsi prijetili povratkom nakon što su bili u ranom minusu.

Oba gola Ducksi su postigli u prvoj trećini kada su zabijali Patrick Maroon i Ryan Getzlaf, no nakon toga je Mika Zibanejad smanjio na 2:1, uslijedio je pritisak prema Frederiku Andersenu, ali vratar Ducksa je bio odličan i susret je završio s 26 obrana.

"Ovo mi je bio prvi početak utakmice ove sezone i želio sam to opravdati. Pod svaku cijenu sam htio pobjedu, bilo je jako zabavno", nije krio oduševljenje mladi danski vratar.

Pittsburgh Penguinsi upisali su domaći poraz protiv New York Islandersa za koji su si u najvećoj mjeri sami krivi. Bili su agresivniji i bolji, ali obrambene pogreške povratnika nakon ozljede Krisa Letanga te nesigurnost rezervnog vratara Jeffa Zatkoffa stajali su ih pobjede. Za više domete morat će potražiti bolju zamjenu za Fleuryja, Vokounov povratak je daleko, a Zatkoff je "prezelen" za NHL.

Islandersi su poveli preko Matta Moulsona u 11. minuti, ali golovima Jussija Jokinena i Sidneya Crosbyja Pensi su napravili preokret. U posljednjih sedam minuta prava ludnica. Prvo je Frans Nielsen poravnao na 2:2 da bi 16 sekundi kasnije Deryk Engelland vratio Pense do prednosti. Međutim Islandersi tada koriste pogreške obrane Pittsburgha i preko Pierre-Marca Boucharda i Josha Baileya rade preokret.

"Uvijek je zadovoljstvo svladati divizijskog rivala i tako veliku momčad kao što je Pittsburgh. Ali ovo je samo još jedna pobjeda u regularnom dijelu sezone, vidjet ćemo možemo li nastaviti u tom ritmu. Engellandov gol nas je lako mogao odvesti u poraz, ali Bouchardova fantastična reakcija nas je vratila u život. Ove sezone znamo da i kada ne igramo dobro da imamo šanse. To je bio slučaj u ovom susretu", komentirao je Bailey. Islandersi pobjedu mogu zahvaliti i Evgeniju Nabokovu koji je obranio čak 39 udaraca.

Bez svježe ozlijeđenog Joffreya LupulaToronto Maple Leafsi upisali su visok poraz kod Columbusa 5:2. Blue Jacketsi su dominirali susretom i zasluženo slavili golovima Ryana Murraya, Mariana Gaborika, Brandona Dubinskog, Ryana Johansena i Nicka Foligna postigavši dva pogotka u zadnjih 30 sekundi. Phil Kessel i Dave Bolland nisu spriječili poraz Toronta.

Uz čak 44 obrane Jhonasa Enrotha Buffalo je otišao do pobjede na gostovanju kod Floride 3:1. Florida je napadala i baražnim udarcima iz svih pozicija prijetila, ali Buffalo je zabijao. Jesse Winchester doveo je domaćina u vodstvo, međutim Rasmus Ristolainen, Steve Ott i Cody Hodgson preokrenuli su utakmicu.

NHL:
Colorado Avalanche - Carolina Hurricanesi 4:2
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2:3 produžetak
Ottawa Senators - Anaheim Ducks 1:2
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:4
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 5:2
Florida Panthers - Buffalo Sabres 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arcturus26.10.2013. u 18:25
    Možda se ti dani i ponove. Avsi imaju vrlo talentiranu mladu momčad.
    arcturus
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 18:01
    sjećam se vremena kada je Colorado osvajao Stanley Cup. Joe Sakic i suigrači su bili pravi hit u Denveru...
    Obrisan korisnik