Zimski sportovi

Video: Coyotesi slavili u susretu puno preokreta protiv novog divizijskog rivala

Branimir Korać • nedjelja, 27.10.2013.
Video: Coyotesi slavili u susretu puno preokreta protiv novog divizijskog rivala

Prvi subotnji NHL dvoboj odigran je u Phoenixu gdje su Coyotesi s dramatičnom dvoboju slavili s 5:4. Edmonton je vodio, vraćao se iz minusa od dva gola, ali na kraju su slavili domaćini...

Edmonton Oilersi i Phoenix Coyotesi od ove sezone su divizijski rivali i susrest će se čak pet puta. U prvom od pet susreta neizvjesnosti nije nedostajalo, a na kraju su slavili Coyotesi s 5:4.

Bio je to dvoboj pun preokreta u kojem su obje momčadi mogle na kraju reći da su zaslužile pobjedu. Ta je misao ipak bila legitimnija za Coyotese koji su je i rezultatski upisali.

Edmonton je bio taj koji je poveo i to u desetoj minuti prvim NHL golom rookieja Tylera Pitlicka da bi u pet minuta druge trećine domaćin napravio potpuni preokret. Pogađali su Martin Hanzal, Michael Stone i David Schlemko i Phoenix je poveo s 3:1. No onda su na scenu ponovno stupili gosti i David Perron, Ryan Jones i Will Acton vraćaju prednost na stranu Oilersa.

Nakon što je Edmonton ponovno poveo, činilo se da je bliže pobjedi i zbog psihološke prednosti zbog povratka u utakmicu, no s tim se nisu složili Keith Yandle i Oliver Ekman-Larsson koji preokreću na 5:4 i donose Coyotesima pobjedu.

"Bila je to zanimljiva utakmica i neću pričati o onome kako sam zadovoljan većim dijelom naše igre, ali da smo ostali prekratki. Kada god sami sebi zabijete dva gola, ulazite u nevolje", kratko je poručio trener Oilersa Dallas Eakins.

NHL:
Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 5:4

Foto - Michael Wifall, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!