Zimski sportovi

Povratak u Ledenu dvoranu i pobjeda nakon četiri poraza

Iz Ledene dvorane: Ana Legradi • ponedjeljak, 28.10.2013.
Povratak u Ledenu dvoranu i pobjeda nakon  četiri poraza
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medveščak se nakon serije od četiri gostujuće utakmice vratio u Zagreb bez bodova. U goste im je večeras stigla momčad iz deset tisuća kilometara udaljenog Habarovska, trenutno pretposljednja ekipa Istočne konferencije. Amur je bio u seriji utakmica diljem Rusije malo uspješniji, na putu do Zagreba su gubili u Omsku s 2:5 i Kazanu s 3:4, a u Minsku su uzeli bod nakon kaznenih udaraca (2:3). Zagrebački Medvjedi su u povratku na domaći led upisali vrijednu pobjedu kojom su se popeli na petu poziciju.

Dolazak Amura u Zagreb je privukao nekolicinu slovenskih navijača koji su stigli podržati svojeg sunarodnjaka i člana slovenske reprezentacije u hokeju na ledu, Jana Muršaka, trećeg strijelca kluba. Muršak je u Habarovsk otputovao nakon tri sezone u Detroit Red Wingsima i njihovoj filijali u AHL-u, Grand Rapids Griffinsima.

Vrata domaćina je večeras branio Barry Brust, a u momčad su se vratili Finac Hannu Pikkarainen i Hugh Jessiman.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Prva trećina je prošla bez pogodaka i prekršaja na obje strane. Medvjedi su imali nešto više šansi za ostvariti pogodak, iako u 18 udaraca na gol nisu ni jedan uspjeli realizirati. Najbliže pogotku je bio Matt Murley na dodavanje kapetana Jonathana Cheechooa zapucavši pod prečku golmanu Alekseju Murginu.

U 28. minuti prvu kaznu u susretu je zaradio Vjačeslav Litovčenko zbog povlačenja. Medvjedi su odmah napravili pritisak na Murgina, ali bezuspješno. Muršak je ulovio pak na plavoj liniji i krenuo prema Brustu jedan na jedan s igračem manje. Golman domaćina je bio spretniji od slovenskog reprezentativca i preduhitrio ga palicom ispred golmanskog prostora.

Pred kraj drugog dijela u 36. minuti igre Murley je zapucao s plave linije za vodstvo Medveščaka. Pak je pronašao put u nepokriveni dio gola. Na početku trećeg dijela gosti su igrali s igračem više, kaznu je u 39. minuti zaradio Saša Martinović zbog držanja.

Jakub Petruzalek je u 45. minuti iskoristio dodavanje Jevgenija Korotkova i Muršaka te iznenadio Brusta, koji nije uspio uloviti pak. Ni minutu kasnije Murley je Medvjedima donio vodstvo, na dodavanje Cheechooa i Billa Thomasa uputio je pak pod noge Murginu, a ruski golman nije imao šansi.

Tri minute prije kraja susreta Cheechoo je u nezgodnom padu "zakačio" Vladimira Loginova, a pri ustajanju se nisu najbolje sporazumjeli te je došlo do kratkog sukoba. Oba igrača su zbog grubosti zaradili kazne od po dvije minute.

Amur se minutu prije kraja odlučio na igru bez golmana i zatražio kratki predah, ali pak nije zatresao mrežu Brusta.

KHL: Medveščak - Amur 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2013. u 11:44
    Ne bih rekao da je Amur bio "lakši zalogaj" kao što u naslovu piše .. tvrda utakmica koja je mogla otići i u drugom smjeru da je Muršak bio prisebniji u par situacija (kako mu je vrhunski Brust skinuo pak haha :-) )..Amurov golman ih je držao cijelu tekmu .. ono što mi je super da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2013. u 09:31
    Lijepo da smo opet uzeli 3 boda. Velika je gužva na zapadu. Od 4. do 12. mjesta je razmak 5 bodova i svaki bod je jako važan. A još nismo odigrali ni pola regularne sezone... Tekmu po tekmu i sakupiti što više bodova...I ne bi baš rekao da je Amur bio lagan zalogaj...bili smo bolji i zaslužili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG29.10.2013. u 08:38
    Jako dobra tekma, opet smo dominirali, al smo napokon i pobijedili i to nakon serije od pet poraza.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik29.10.2013. u 00:22
    Od Zagreba do Habarovska ili Vladivostoka je negdje oko 11000-12000 km.I Medvešćak u 12 mjesecu putuje prvo u Sibir do Novokuznjeca,Novsibirska,Omska pa onda daleki istok kod Habarovska i Vladivostoka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2013. u 00:13
    Zato imaju dobre naviječe. Ha, ha. Svaka čast na prevaljenim kilometrima.
    Obrisan korisnik